20 Haziran 2019 Perşembe

Adem Büyük & Yusuf Erdoğan, bunun adı her boşa çıkan yerliyi almak değil mi?


Medyada yer alan haberlere göre yazıyorum. Adem Büyük'ün Galatasaray'da, Yusuf Erdoğan transferinin de bitmek üzere olduğu yazılıyor. Yerliye ihtiyacımız varken konuyu farklı yerden mi anladık diye sormak gerekiyor. Bu hamleler, hem de futbolcuların daha iyi durumda olduğu 2-3 yıl önce gelse ne gibi eleştiriler getirirdik?

Fatih Hoca'yı genç futbolcu üzerinden eleştirmem. Galatasaray'daki bütün dönemine hakimim, kazandırdığı genç futbolcunun haddi hesabı yok. Son örneği de Ozan Kabak işte. Işık gördüğü, inandığı genç futbolcuya direkt forma verir ve seviye de ayırt etmez. Elbette herkes bir Ozan Kabak değil ama rotasyonda dahi şans bulamayacaklar mı? Durum bu kadar kötü mü?

Gençlerle alakalı "sözleşme" gibi bir sorun var mutlaka. En iyileri Yunus Akgün diyoruz, o dahi şans bulduğu anlarda kayıp. Yine de bu tarz hareketler o futbolcunun güvenini kırıyor. Önüne tak diye bu tarz isimleri koyacaksak o çocuklar takımda neden kalsın ki? Hadi tüm şartları zorlayayım ve Adem Büyük'ü bir kenara koyayım. Yusuf Erdoğan'daki amaç nedir?

Bugün x Anadolu takımının başında olsam Adem Büyük'ü transfer ederim. Anadolu için alternatiftir çünkü, yılların tecrübesi. Kanatlarda ve forvette oynar, kenarda oynadığında hem kat eder, hem oyun kurar, mücadele özelliği de hiç fena değildir. Ama bu özellikleri x Anadolu takımı için yeterlidir. Galatasaray'da rotasyon için bile belli bir seviye gerekmez midir? 31 yaşında ayrıca, bunun adı da gençleşmek değil.


Yusuf Erdoğan konusunda daha da ileri gidiyorum. Futbolcu olduğuna inanmam için bile sebep bulamayabilirim. Bursaspor küme düşerken o takımın olmazsa olmazlarındandı ve genel performansına bakınca da kötüydü. 2 gol 2 asistle oynadı sadece. Aklımda da yaptıklarından çok yapamadıkları var. Sol ayaklı, sol çizgide oynayan klasik bir kanat futbolcusu. Biz zamanında Aydın Yılmaz'ı falan eleştiriyorduk, oysa çok daha yetenekliydi.

Yerli ihtiyacı ya da kulübenin olmaması bizi bu yola itmemeli. Bunun adı "her boşa çıkan yerliyi almak" anlamına gelir. Şener Özbayraklı ve Jimmy Durmaz gibi isimlere anlam bulursun da, Adem Büyük ve Yusuf Erdoğan transferleri (eğer doğruysa) sorgulamak haktır. Fatih Hoca eğer buna okey verdiyse de nedenini merak etmekteyim.

19 yorum:

  1. Yusuf ile ilgili son bir Terim şansı verilmesi gerektigini düşünüyorum, konu gündeme düşmeden önce de yazmistim bu oyuncuyu...Reklam tiklandi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şansı mı kalmış, en potansiyelli hali dahi yetersiz bir isimdi. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Jimmy Durmaz ve Gøkhan Tøre. Bonservisiz olan yerli kanat rotasyonumuz icin en kaliteli iki isim. Umarim Kap bildirimi gelirde su haberlerden kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan Töre sakat olmasa gelirdi, bundan eminim :)

      Sil
  3. Bonservis elinde diye alındı derlerse de geçmiş olsun benim için bitmiştir gs ve terim. Genç Bozok 1.5-2 ye lig2 ye giderken alma. Ademi tercih et hiçbir mantığı kuramadım.

    Yusuf erdoğan ort. sol açık. Joker özelliği vs yok anlaşılan jimmy durmaz ı alamadık yusuf geliyor.

    Yine transferleri sakız yaptık. Jimmyle anlaşmadan neden isim basina sızıyor? Son bir tarih verirsin o tarihe kadar kararını ver olursa olur olmazsa başkasına bakarsın. Şener jimmy salih uçan için neyi bekliyoruz?

    Neyse artik ilgilenmiyorum sıktınız bi yolumuz belli değil. Bildim bileli fakirlik edebiyatı dışında. Bir kulüp 10 yıl 20 yıl ekonomik zorluk çekmez. Bu kadar uzun ve kronikse kötü yönetiliyordur. Idari ve finansal olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mantık kuramadım, eleştiriyorum ama bitmiştir demek de çok ağır :) Şener ve Jimmy'nin gerçekleşmediği sonucu nereden ortaya çıktı ya da.

      Sil
    2. Bu haberler asparagas. Ama Aytaç Kara'yı olmadığı halde yerli diye yazıp Adem Büyük'e karşı çıkmak çelişkidir kusura bakma. Adem Büyük bu lig için 7-8 gol 7-8 asistle oynayacak tecrübeli bir hücum alternatifidir. Bonservisi elindeyse ve yüksek maaş istemiyorsa bir kaç sezon değerlendirilebilir.Her yazında külübenin yetersizliğini vurguluyorsun.Adem Büyük kulübeyi dolduracak oyuncu işte.

      Sil
    3. Adem Büyük 7-8 gol asist ortalamasını Malatyaspor'da da tutturamadı yalnız. Yaş 31, bence elzem isim değil. Yine de olağanüstü tepkili değilim ama Yusuf Erdoğan'a mantık bulamıyorum.

      Sil
  4. Taylan Jimmy gibi oyuncular iyiler ama boşa çıkan her yerliyi alıp Fenerbahçe durumuna dusmemeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Herkes alınmalı gibi bir durum olmamalı.

      Sil
  5. Doğruysa gerçekten endişe verici. GS seviyesinin altında olmaları bir yana problemli oyuncular sezonda 1/2 kadro dışı kalmışlıkları var. Özellikle Adem bu konuda sicili kötü biri. Umarım en fazla pazarlık aşamasında görüşülen Jimmy Durmaz veya adı bilinmmeyen yerliler için alternatifsiz değilsiniz mesajıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma o geldi benimde yusuf sol açık direkt jimmy e msj artık kararını ver şartlarını sürekli arttirma msji. Ben olsam deadline tarihi veririm jimmye 28 haziran cumaya kadar kararını bildir o tarihten sonra başkasına bakıcaz diye.

      Sil
    2. Jimmy'e Yusuf Erdoğan ile mesaj vermenin bir getirisi olmaz :)

      Sil
    3. Jimmy transferini sakız gibi uzatınca araya başka kulüpler girdi oyuncunun istekleri arttı bizde bonservis elindeki yusufa yöneldik.
      Beceriksizlik biraz. Fatih Öztürk Ertaç içinde öyle. Bedava kaleci bulursak alırız yoksa çipe ye devam. Sampiyonlar ligi maçında Çipe yle çıkıp hatalı gol yersek fatura kime kesilir?

      Sil
    4. Jimmy transferiyle alakalı hiç bilgim olmadığı gibi medya da sessiz.

      Sil
  6. Gelecekse adem gelsin,en azindan top tutma ozelligi iyi, diyelim ondesin top tutman lazim aliyorsun oyuna bol bol faul alip tempoyu dusuruyor bir nevi selcuk inanin sol kanat hali gibi,normalde yeteneklidir ama malatya cok duragan bir oyunu vardi ama dar alan beceresi fena degildir,verkac falan yaparsin yani,kanat da pas istasyonu olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek olur, bekler, şans gelince belki tecrübe katar. Başka bir şey bekleyemem :)

      Sil
  7. Nedeni para sinekten yağ çıkarma çabası ve bunun sonucu 13 14 oyuncu ile 50 maçlık tüm sezonu zorlamak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. İstenen yerlilerin bonservis bedelleri ortada. Mecbur kalıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir