21 Haziran 2019 Cuma

Altınordu projesi sadece bana mı antipatik gelmeye başladı bilmiyorum


Altınordu projesi sadece bana mı antipatik gelmeye başladı bilmiyorum. Bu da yeni değil, uzun zamandır söylediğim bir şey. Ülkede tek olmaları, bir felsefe doğrultusunda hareket etmeleri ve bu süre zarfında da iyi isimler çıkarmalarına elbette saygım var ama yönetim tarzlarını oldum olası beğenmiyorum.

Kurallar adı altında "garip ve katılmadığım" uygulamaları gibi. Disipline etmek böyle olmamalı diye düşünüyorum. Ağdalı bir proje, maalesef işin bu tarafı da pek konuşulmuyor. Ya da Salih Kavrazlı ve Atakan Gündüz gibi gençlerin Trabzonspor'a imza atması üzerinden söyledikleri. Bu çocukları 13 - 14 yaşlarında transfer ederken onlar hangi uygulamalardan yararlanmış?

Ellerinden kaçırdılar işte. Profesyonel sözleşme imzalamamışlar, futbolcular da Trabzonspor'la anlaşmış. Bu transferden de yetiştirme bedeli alacaklar. İşi "hırsızlık" boyutuna getirmek neden? Altınordu bulduğu futbolcuları nasıl transfer ediyor? Diledikleri futbolcuları diledikleri takımlara "peşkeş" gibi çekerlerken neden kimse bir şey söylemiyor?

Trabzonspor açısından umutluyum. Bu çocuklar da gidebilecekleri en iyi takıma gitmişler. Belki zorunluluktan girdikleri yolda "proje" takımı olabilmeyi başardılar. Maliyetler ve yaş ortalamaları düşüyor, genç futbolcular gelişim gösteriyor ve oynadıkları oyunla da keyif veriyorlar. X genç Türk futbolcusu için de gelişim adına Trabzonspor'a gitmek tercih edilen bir şey.

"Bugün biz, evlatlarımızı kaybetmenin tarif edilemez üzüntüsünü yaşıyoruz. Yarın belki aynı sonla Trabzonspor veya bir başkası karşılaşacak."

Şu söyleme katılmak mümkün mü? Biri mi öldü, neden bu telaş? Hani amaç ülke futbolunun kazanması ve büyümesiydi. Altınordu bu uğurda kurulan bir takım değil mi? Bu futbolcuların gelişimlerinin tek yolu oradan mı geçiyor. Elden kaçırdınız işte, belki de iş bilmezliğiniz. Trabzonspor da bu fırsatı iyi değerlendirdi. Futbolcular adına da çok doğru bir adres.

15 yorum:

  1. Potansiyelli futbolcuları bulup almaları normal onları geliştirmeleri de güzel... Ama bu çocukların en parlaklarini fenere verip gelisimlerinin önüne geçtiler. Cengiz'den sonra da durdular pek yetişen yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berke Özer dediğimiz potansiyel Ozan Kabak ile eşdeğerdi. Şu an 3. kaleci durumunda ve Fenerbahçe hala kaleci arıyor. Peşkeş söylemim bundandı.

      Sil
    2. Haklısın Ali Koç başkan olduktan sonra herkeste bir Fenerbahçe'ye yaranma çabası oluştu. Dün Efes maçına saatler kala taraftar yasağı kalkiverdi mesela birden. Bu kadar kayirilmaya rağmen ellerinde koskocaman bir hiç var bu sene :)

      Sil
  2. Ali Koç istese hediye paketi yapıp üstüne bi de televizyonlara çıkıp övünürlerdi Fener'e oyuncu verdik diye. Yüzsüzler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, kendileri adına yazık. Projeyi bütünüyle Ali Koç'a satıp kurtulsunlar madem.

      Sil
  3. Seyit Mehmet beyin buna benzer saçmalamaları zaman zaman oluyor ancak Altınordu projesini-öncesinde Buca da ona ait- gerçekleştirmesi hatırına görmezden gelmek lazım. Futbolun önündeki en büyük engel işe yaramaz yönetici sınıfı ama Mehmet Seyit bey bunun dışında. O egolu, patavatsız sınıfında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi felsefelerine, yaptıklarına, icraatlara saygım olsa da yönetim tarzlarını, hal hareketleri sevmiyorum.

      Sil
  4. Yetiştirici bir kulübün damarını kesiyorsunuz. Her yıl Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder gibi futbolcular yetiştiremezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damarını kesmiyorsunuz, hiç alakası yok :) Aksine yetiştirme bedellerini ödüyorsunuz da.

      Sil
    2. Çerez olarak tabii :)

      Sil
    3. Çerez değil, Altınordu için gayet iyi. Futbolcularla profesyonel sözleşme imzalamamaları da onların hatası bu arada. Altınordu'da amaç hani ülke futboluna hizmetti :) Orası bir işletme, bunu anlarsak böyle duygusal yaklaşmazsın.

      Sil
    4. Duygusallık değil. (Bu arada Altınordu ile hiç bir alakam yok. İzmirli olmak dışında) Elbette ülke futboluna hizmet ediliyor. Tüm yaş gruplarında var olmak epey masraflı bir iş, bunu unutmamalı. Yetiştirici bir kulübe atfen 'ama onlar da sözleşme yapmamış' diyerek işin içinden sıyrılmamak lazım. Yatırımlarını evlatlarına yapan ailelerin hırsını da düşünün lütfen. Önümüzde bir Çanakkale Dardanel örneği var. Bu ve benzeri hadiseler sonucu artık yetiştirici kulüp değiller. Yerel amatör lige düştüler. Bu tür organizasyonların hevesini kırmamak lazım. Buna değindim. Altınordu bundan bir süre önce alt liglerde çabalayan bir kulüptü hatırlatırım. Proje sahibi bir süre sonra aynen Bucaspor'da olduğu gibi dükkanı kapatır, gider. Trabzonspor da aldığına benzer oyuncuları arsadan toplar artık :) Sevgiler.

      Sil
    5. Tekrar ediyorum, amaçları futbol değil, işletme. Bu çocukları nasıl almışlar, Bucaspor nasıl parçalanmış bunları da konuşalım. Onlar da aynı yolun yolcusu, bu isimleri aynı şekilde alıyorlar. Trabzonspor alınca ya da kendi başlarına gelince mi sorun :) Organizasyon olarak görmüyorum, ticari bir işletme var ve faşizan bir anlayışla hareket ediyorlar. Başkanlarının tutumu çok çirkin.

      Sil
    6. Sizi 7-8 yıldır takip ediyorum. Zaten sanırım FCNBlog ve siz kaldınız eskilerin blog döneminden. Orhan Uluca, Sinan kardeşimiz gibi pek çok yazar bıraktılar... Emeğinize saygı duyuyorum ve sizi güvenilir buluyorum. O nedenle yazdıklarınızı 'hakikat' kabul ediyorum. Konuları irdeledikçe irin akıyor ve hiç de hoş değil. (Not: reklamlara tıklamayı ihmal etmiyorum.)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir