8 Haziran 2019 Cumartesi

Bruma'yı Leipzig düzeninin geliştirmesini bekliyordum, o ise düzen içinde kayboldu


Leipzig'de yeniden yapılanma var. Sportif direktör Ralf Rangnick'le yolların ayrılması iddialı bir karar. Onun yerine Paderborn'den 38 yaşındaki Alman teknik adam Markus Krösche sportif direktörlüğe getirildi ve Paderborn'la da kiralama anlaşması yapıldı. Leipzig, kadrosunda düşünmediği isimleri bu takıma kiralayacakmış. Paderborn taraftarı ise bu durumdan şikayetçi, kendilerini küçük düşürülmüş hissediyorlar.

Leipzig adına gözden çıkarılan isimlerden biri de Bruma. Leipzig'de geçen 2 sezonunun beklenti ışığında geçtiğini söyleyemeyiz. Özellikle de bu sezon rotasyonun derinliklerine doğru yol aldı. Toplamda 27 maça çıktı ve 3 gol 3 asisti var. Galatasaray'daki son sezonu takım belki kötüydü ama özellikle Riekerink'li günlerde Bruma'nın resitalini izliyorduk. İlk defa potansiyeline yaklaştığı bir dönemdi.

Leipzig'de daha iyisini yapmasını bekliyordum. Leipzig, genç oyunculara fazlasıyla şans veren ve gelişimlerini sağlayan bir takım. Bruma da şanslar bulmasına rağmen beklenen gelişimi sağlayamadı. Biraz daha merkezde, 10 numara gibi oynamayı öğrendi. Leipzig kariyerinden illa iyi bir şey bulacaksak bunu söyleriz. Düzenin onu geliştirmesini bekliyordum, o ise düzen içinde kayboldu.

Galatasaray da kendi açısından bir düzen takımı. Bruma'nın oynadığı sol açık pozisyonuna bakınca da 1.5 yıl içinde müthiş gelişim sağlamış Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi isimleri görüyoruz. Her ikisi de neredeyse yıldız futbolcu performansı gösterdi ve şampiyonluklarda büyük pay sahibi oldular. Fatih Hoca bu tarz isimleri seviyor, zamanında Bruma'yı transfer etmesi de bu yüzdendi. Sadece 1.5 - 2 ay çalışabildiler. Daha uzun süre bir arada olabilseler, şu an daha farklı bir Bruma'dan bahsediyorduk.

Fatih Hoca da geliştirici bir teknik adam. Garry Rodrigues'in 27 - 28 yaşında sağladığı gelişimi gördük, Bruma henüz 24 yaşında. Yeteneğinden, potansiyelinin uçsuz oluşundan kimsenin şüphesi yok. Galatasaray seviyesinde de yeniden ayağa kalkmasını beklerim. Bu futbolcunun Paderborn'a kiralanması bir şey kazandırmaz. Galatasaray'da ise son dönemde iyi örnekler var, bir de hocanın çok iyi tanıdığı isim. Şampiyonlar Ligi de derken Bruma'nın yükselmesi çok olası.

Bruma'yı anlatmaya gerek yok, hepimizin tanıdığı bir isim. Eğer Onyekuru'nun kiralanma ihtimali yoksa ilk tercihim Bruma olurdu. Bonservisini almamız zor olsa da kiralanması mümkün. Leipzig de buna yok demez, futbolcunun gelişim göstermesinin ardından ondan bonservis geliri elde etmeyi düşünürler. Opsiyonuyla da kiralanabilir, elimizde 6-7 milyon avro gibi bir rakam olsa bu transfer gerçekleşirdi.

16 yorum:

  1. biz de maşallah babel bruma onyekuru trezeguet hepsini birden istiyoruz.
    babel i ileri uçta mı oynatacağız acaba. alan'ı istedik alamadık. alan yerine babel de iş görür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini değil de, o olmazsa bu tarzında hareket ediyoruz. Babel bence de forvet oynayacak.

      Sil
    2. babel iyi bi false nine olabilir. pasa yatkın ve mücadeleci.

      Sil
  2. şu an odak noktam u20 turnuvasındaki gençler ve diagnenin satılması. diagne satılıp iyi bi gelir elde edilirse burdan hem 4-3-3e dönme ihtimali olur hem de gelicek futbolcular için kaynak olur. iyi de olur bence.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'de iş yapacak bir oyuncu rahatlıkla ama bonservisi fazla olabilir biraz Leipzig takımının yatırım yaptığı bir oyuncu. Biraz şımarık ve disiplin sıkıntısı da var sanırım ama Fatih Hoca bu meseleyi halleder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disiplin sorunu olduğunu düşünmüyorum. Biraz taktik konusunda eksikleri var.

      Sil
    2. Garry Rodrigues geldiğinde sorun olmuştu o dönemler diye hatırlıyorum

      Sil
    3. Tudor'la anlaşmazlıkları oldu ama Tudor'la kimin anlaşmazlığı olmadı ki. Adam giderken tek veda eden isimler Gomis ve Badou'ydu.

      Sil
  4. Bu adamın en ham bilgisiz haline 13 verip scout başarısı yaptığını sananlar yine Leipzieg'e dua etsinler başka hiçbir takım sözleşmesinin son senesindeki Bruma'ya o parayı vermezdi Bruma'nın ederi 6-7 aynen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'nın ham hali çok daha uçuk bir potansiyeldi. Eğer Fatih Hoca ayrılmamış olsa bugün Bruma'nın geldiği noktayı hayal edemezdik. Sakatlıklar, yanlış hocalar derken bu tablo oldu.

      Sil
  5. Onyekuru ^da istatistik nedeniyle derinin üstünde değer biçilenlerden. Bruma'da Onyekuru'da iyidir ama mutlaka çok hızlı bir oyuncu şart kadroda. Babel çok hızlı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Bir tane kontra silahı, patlayıcı güçlü kanat, hatta kanatlar şart.

      Sil
  6. Bruma ve Podolski'yi Fatih Terim döneminde izleyememek büyük kayıp cidden. Podolski forvet de oynayabiliyordu.

    YanıtlaSil
  7. Bu tarz oyuncular büyük kumar. Hızlı çalım yeteneği olan ters ayaklı kanat oyuncuları. Başarılı olanlar büyük oyuncu oluyorlar Cristiano Ronaldo, Neymar gibi ama geliştiremeyenler yok olup gidiyor tıpkı Bruma ve Victor Moses gibi.
    Bunun arasında olan oyuncular da var Lucas, Gerard Deulofeu,Wilfried Zaha gibi. Ne yazıkki Brumanın kapasitesi buymuş birde sakatlıklar yanabcı sınırı gibi olumsuzluklar devreye girince belli bir seviyeye geleceği varsa bile gelemedi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir