19 Haziran 2019 Çarşamba

Bu aidiyet futbolcuları Galatasaray'da tutuyor ve gitmek istemiyorlar


Belhanda için Al Ittihad'dan gelen transfer teklifini kabul etmediği yazılıyor. Ocak ayında da teklif almış, başta yine gitmeye soğuk olsa da bence yönetimden kaynaklı ayrılığa ışık yakmıştı. Fatih Terim olmasa giderdi de. Fatih Hoca "şampiyonluk mücadelesinde sana ihtiyacım var" diyerek Belhanda'yı takımda tuttu.

Şampiyonluk yolunda da Belhanda'nın katkısı büyüktü. Beğenmeyi "hala" olsa da hocanın oyun düzeni içinde çok önemli yer tutuyor. Reddedilemeyecek bir teklif gelmediği sürece de gitmemesini bekliyordum. Futbolcu satmamız gerekiyor, para edebilecek de çok fazla isim yok ama neden ısrarla Belhanda gitmeli diye yazılıyor?

Banega'nın transferi konuşuluyor. Banega'nın Belhanda yerine alınan bir isim değil. 4-3-3 içinde, hem Belhanda gibi oyunun iki tarafında katkı verecek, hem de oyun kurma rolünü Belhanda'yla paylaşabileceğimiz bir 8 numara gerekiyordu. 4-1-4-1 de diyebilirsiniz buna, Belhanda / Banega ikilisi teknik özelliği yüksek, işin savunma kısmında da var olan futbolcular.

Galatasaray'ın orta sahasında sorun var. İlk 11 için taşları yerine koysak da kulübe yok mesela, hiç alternatif üretemedik. Transfer kadar gücü de düşürmemek gerekiyor. Bazı isimlerin yerini doldurmak kolay, daha rahat alternatif üretebilirsiniz. Bazı isimlerin ise boşluğu tahmin edildiğinden büyük olur. Bu yüzden de Feghouli ve Belhanda gibi isimleri bırakmak istemem.

Hem aidiyetleri yüksek, hem de 29 yaşındaki futbolcular. Futbol olarak zirve dönemleri olması gerekiyor, 2-3 sezon daha katkı almak mümkün olacak. Diagne ve Fernando gibi isimleri satmak daha olası olmalı, Belhanda gibi bir ismi değil. Tabii biri çıkıp da 15 milyon avro bonservis önerdiğinde buna hayır demek güç olur. Herkes için geçerli.

Bu aidiyet futbolcuları Galatasaray'da tutuyor ve gitmek istemiyorlar. Feghouli için Arap ülkelerine 4.5 milyon avro'luk bir serbest kalma maddesinden bahsediliyor ama gitmiyor. Belhanda'nın talibi çok, daha büyük paralar kazanma ihtimali olsa da kalıyor. Sözleşme teklifi gelse kabul de eder, hatta bence böyle olacak.

8 yorum:

  1. Mevcut oyun şeklimizi istikrarlı bir şekilde sürdürmek ve geliştirmek istiyorsak Belhanda takımda kalmalı. Son iki sene yaptığımız hücum varyasyonlarını düşündüğümüz de Belhanda, Feghouli ile beraber ikamesi olmayan isimlerdendi.

    Geçen seneyi hatırlarsak Feghouli-Belhanda-Mariano üçgeni ve sol tarafta da Garry-Gomis uyumuyla skora gidiyorduk. Bu sene ise aynı üçgen oyun planımızda yine kilit noktaydı. Buraya rakip tarafından alınan fazladan önlemler her ne kadar Garry-Gomis ikilisi bozulsa da bu sefer de Onyekuru'ya alan açarak skora gitmemizi sağladı.

    Burada en önemli iki isim ise Feghouli ve Belhanda ikilisi. Mariano'nun işlevini görebilecek Linnes var. Ancak bu iki isimden biri giderse oyun planı tamamen değişmek zorunda kalır. Sıfırdan başlarız. Zorda kalmadıkça da yapılmamalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişim derken güç kaybetmemeli. Oyunun da en iyi isimlerinden biri Belhanda.

      Sil
  2. Bunda en önemli pay Fatih Hoca'nin sonra da taraftarı sayabiliriz istersek. Mental olarak sağlam olduklarında takıma katkıları muazzam oluyor bu oyuncuların. Öte yandan Belhanda-Banega ikilisini barındıran bir orta saha kağıt üzerinde çok heyecanlandırıyor

    YanıtlaSil
  3. 3-4 senelik istikrar basari getirir. Besiktas her sene basarili olan oyuncusunu satarak bakin nereye kadar gelirledi. Biz sadece Melo-Selcuk ortasaha istikrariyla 5 senede 3 sampiyonluk gørduk. Belki o omurgayi bir sene fazla tuttuk cunku øzelikle Selcuk dususteydi, ki yerine en mukemmel tercih Dzemailli gececekti ama bizim Hamza'nin yeteneksizligi ve turk takintisi yuzunden yeni orta saha kurulmadi. Orta saha en ønemli pozisyondur. Barcelona o 2009'daki basariya Xavi-Yaya Toure-Iniesta istikrari olmadan basaramazdi. Biz 4 sene rakiplerimiz her sene yeni 10 numara ararken biz istikrarli sekilde Sneijder'den alabildigimiz en yuksek katkiyi aldik. 10 gol 10 asist baraji her sene. Besiktas'da Atiba-Oguzhan'la istikrari ve zamanla etrafina kaliteli ayaklar geldiginde iki sene ust uste sampiyonluk gørduler. Burda da durum istikrar. Istikrar basari getirir. Basari da para. Belhanda-Feghouli uzerinden en az 2 senelik daha yuksek katki alinir. Ondan sonra son kontrat uguruna buyuk bir søzlesmeye imza atarlar Katar'a. Belhanda giderse bosu bosuna is cikaracagiz basimiza. Kalmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satmaya mecburuz ama takımın gücünü düşürerek, her teklif alanı göndererek değil. Omurgayı korumak birinci öncelik olmalı.

      Sil
  4. mevcut yapı içinde belhanda kemik yapıda özellikle benega geldiğinde feoguli belhanda benega üçlüsü güzel olacak ancak sıkıntım ız süğrekli şu yabancı kuralında bu yüzden yedek kulübeyi yerlilerle dolduracağız. terim için 3 yıl gerek bu yabancı kuralı 3 yıl daha sürsün terim alt yapıdan bir sürü oyuncu çıaracaktır ancak değişirse yendinen planlamaya gidilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benaga geldiğinde Belhanda gitmiş olursa eksik kalacağız ve çok fazla bir şey değişmeyecek. Bu ikiliyi bir arada kullanırsak farklı olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir