30 Haziran 2019 Pazar

Bu istikrardan nasıl ödün verilebilir ki?


Galatasaray adına en mutlu olduğum taraflardan biri de "stoper" hattı. Geleceğe en umutlu baktığımız nokta da diyebiliriz. Luyindama / Marcao gibi iyi bir ikilimiz var ve bu ikiliden yana beklenti büyük. Uyumları ve katkıları da iyi, gelecekte kulübe ciddi rakamlar kazandırmalarını da bekliyoruz. Marcao için bugünden Atalanta'nın 12 - 15 milyon avro arasındaki teklifini konuşuyoruz. Kim bilir yarın hangi paraları konuşuruz.

Luyindama için de çok yakın zamanda bu teklifler gelir. Afrika Uluslar Kupası'nı kötü geçirse de Galatasaray performansı oldukça iyiydi. Elbette eksikleri var, bunlar da zamanla aşılır. Görüp görebileceğimiz en atlet ve güçlü stoperlerden biri. Marcao da top tekniği ve sol ayağıyla onu iyi tamamlıyor. Marcao için de eksikler sayarız ama bu ikiliyi bir arada düşündüğümüzde "uyumdan" asla ödün vermem.

Şampiyonlar Ligi'nde geçirebilecekleri iyi dönem de onların değerini arttıracak, belki de adam başı 20 - 25 milyon avro aralığını konuşacağız. Asla hayal değil. Türkiye Ligi'nin şartlarını bildiğim için 25 milyon avro'nun üzerini zor görürüm. Marcao'yu Atalanta satacak olsa belki daha yüksek rakamlar konuşulur ama Türkiye'nin acı şartları bu. Avrupa'da iş yapan futbolcuları daha fazla ihraç ettiğimiz zaman teklif edilen rakamlar da artacaktır.

Donk'u garanti bir yedek olarak görüyorum. 6 numara ya da stoper olması fark etmiyor, en önemli alternatif. İhtiyaç halinde görev alır, seviye fark etmeden de iş görür. Ahmet Çalık ise takımdan ayrılacaktır, bu seviyede maalesef tutunamadı. Geldiği gün itibarıyla ondan da beklentim yüksekti ama gelişim gösterebildi diyemem. Semih Kaya'nın da bu bollukta düşünüleceğine ihtimal vermem, yeniden kiralanmaz.

Ozornwafor transferini bir süredir konuşuyoruz. O da gelecek adına atılan en önemli adımlardan. Luyindama ve Marcao ikilisinden biri gittiği an formanın en önemli adaylarından. Şu aşamada tecrübe kazanmalı, ilk sezonunda takımda olacağını düşünmüyorum. Avrupa'ya uyumu da mesele, 6 aylık bir profesyonel kariyerden bahsediyoruz.

Gökay Güney'in 5 yıllık sözleşme imzalaması ona duyulan güveni gösterir. Yeni sözleşmeyle birlikte rotasyonda da şans bulmasını bekliyorum. Stoper, 6 ve 8 oynar. Stoper için fiziği ve boyu soru işareti, ağırlıklı olarak 6'da görürüz. Yine de genç bir alternatif, üzerine düşülebilir. Asıl konuşulacak isimler ise Işık Kaan Arslan ve Ogün Çalışkan olacak. Özellikle Işık Kaan Arslan'ın potansiyeli Ozan Kabak'a çok yaklaşıyor.

4 yorum:

  1. bu istikrardan ödün verilemez. sağlam bi kamp dönemi geçirmeden yarım sezonda güzel bi uyum sağladılar. bi de yazın kampa girdiklerini ve öyle sezona başladıklarını düşünelim. yani çok daha iyi olurlar. değerini bulan satılmalı diğer mevkilerde de. stoperde balans kaydı mı gider takım. bunu en çok yaşayan kulüptür galatasaray. o halde de şampiyon olmuşluğumuz var ya o da meziyet tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperin uyumu mühim, böyle isimler ileride daha fazla edecek, bugünden satmak büyük kayıp.

      Sil
  2. Çok iyi bir ikili oluşturdular. Seneye uyumları daha da artacaktır. Bu aşamada özellikle marcao için 20 civarı bir teklif gelirse düşünmeye başlayabiliriz ki o da çok zor.
    Oyuncu da bir sene şampiyonlar ligi oynayıp öyle ayrılmayı düşünür buradan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün zor ama 6 ay sonra olabilir mesela. Ben de CL'yi 1 yıl bekleme taraftarıyım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir