15 Haziran 2019 Cumartesi

Dejan Joveljic'i 4 milyon avro'ya transfer ederek Jovic'in yerini dolduracaklar


Luka Jovic'i Galatasaray kiralamış olsa ufak çaplı bir "isyan" kopabilirdi. Benfica dönemi konuşulan bir isimdi diye hatırlıyorum. Benfica'da beklentiyi tam anlamıyla karşıladı diyemeyiz. Onlar da çareyi futbolcuyu kiralamakta buldu.

Jovic, öyle bir Frankfurt kariyeri geçirdi ki an itibarıyla 60 milyon avro karşılığında Real Madrid'e gitti. Adam tek sezonda Bundesliga'yı salladı ve genç Lewandowski tadında geleceğini bekliyor. Real Madrid adına çok önemli bir transfer.

Benfica'nın bu transferden kazanımı 7 milyon avro oldu. Futbolcuyu kiralarken böyle bir satın alma opsiyonu koymuşlar. Makul bir satın alma opsiyonu "futbolcudan umudu kesmek" anlamına gelir. 7 milyon avro'ya yakın bir rakama transfer etmişlerdi, zararı karşılayayım demişler.

Frankfurt'un kazancı 55 milyon avro civarında. Benfica açısından da büyük bir hata diyebiliriz. Her ne kadar tahmin edilemez bir gelişim olsa da bu tarz takımların farkı böyle durumları öngörebilir olmasıydı. Benfica, Porto gibi takımlardan bu tarz hatalar beklemezsiniz.

Frankfurt'a dönelim. Akıllı yönetilen bir takım nasıl oluyor gösteriyorlar. Kızılyıldız forması giyen 19 yaşındaki forvet Dejan Joveljic'i 4 milyon avro'ya transfer ederek Jovic'in yerini dolduracaklar. Gelecek satıştan da yüzde 10'luk bir pay var.

Büyük kazandılar, gidenin yerini ise yine büyük kazanabilecekleri bir futbolcuyla doldurdular. Ayrıca Avrupa piyasasında çok da düşük bir rakam. Galatasaray, Marcao'yu 4 milyon avro'ya aldığında yine ufak çaplı bir isyan kopmuştu. Potansiyel gördüğünüz bir isme bu rakamları vermeniz "bedava".

Scout sürekli çalışacak. Kadronuzdaki gelişen ve yükselen futbolcular her an gidebilir diye hareket etmek zorundasınız. Gittiği an da çok kısa zaman içinde noktayı koymalısınız. Devamlılık esas ve her şartta kazanç elde etmelisiniz.

3 yorum:

  1. Umut vad eden oyuncuyu transfer edip ona o gelişimi yaşatabilmek çok önemli. Almanya ligi nedendir bilinmez bu işin ana yurdu gibi oldu artık. Her takımda birkac tane 20'li yaşlarının başında veya 17-20 yaş arası futbolcu oluyor mutlaka. İlk on birde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokluyorlar, futbolculara gelişim sağlatıyorlar. Haliyle de tercih ediliyorlar.

      Sil
  2. Oyun gerçekten de pek ıskalamıyor :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir