3 Haziran 2019 Pazartesi

Doğukan Sinik & Galatasaray, Bülent Korkmaz'ı takdir ettiğim en önemli nokta


Israrla aynı şeyi yazıyorum. Yerli kıtlığı yaşıyoruz ve kulübenin özellikle "yerli" olarak ciddi alternatiflere ihtiyacı var. Anadolu'ya bakıldığında da transfer edilebilecek fazla isim yok. Bir de ffp kaynaklı sattığın kadar al durumu var ki bu da bonservis verebilme noktasında elimizi kolumuzu bağlıyor.

Transfer yapmak o kadar kolay değil. Bonservis durumu ortada ve bir yandan da gençleşelim diyoruz. Ayrıca ufukta görünen "yabancı kuralı" durumu da bizleri iyice yerli isimlere itiyor. Adı geçen çoğu futbolcunun yerli olması sürpriz değil. Tüm bu şartlar içinde de adı geçen Doğukan Sinik'in geleceğe dönük iyi bir adım olabileceğine inanıyorum.

Eto'o nun Antalyaspor'da forma giydiği dönemde işaret ettiği bir futbolcuydu. Bülent Korkmaz da göreve gelince ısrarla görev verdi. Bülent Korkmaz'ın en sevdiğim yanlarından biri de inandığı, potansiyel gördüğü gençler üzerindeki ısrarı. Harun Alpsoy'u da bu isimler arasına alırız. Kısıtlı imkanları mazeret görmediler ve ligi 6. bitirirken bu tarz gençleri de ülke futboluna kazandırdılar.

Doğukan Sinik'in eleştirileceği nokta tabela olur. 34 haftalık ligin 33'ünde oynamasına ve bunların çoğunda da ilk 11 olmasına rağmen gol / asist katkısı gelmedi. Kanatlarda oynayan bir ismin tabela yapmasını doğal olarak beklersiniz. Antalyaspor daha çok mücadele futbolu oynuyor, Bireysel yeteneklerden ziyade "mücadele" özelliğiyle ön plana çıkan isimleri konuştuk.

Sağ ayaklı ve her iki kanatta da oynayabilen bir isim. Kanat / forvet değil, 4-4-2 kanadı gibi düşünün. Aslında özellik itibarıyla orta sahada oynayabilecek bir isim gibi. Forvetin arksında da oynamışlığı var ama ilerleyen dönemde buraya evrilmesi şaşırtıcı olmaz. Teknik özelliğini yüksek bulmam ama pas konusunda iyidir. Hareketli bir isim olsa da patlayıcı özellikli de diyemem. Yetenekli ve mücadelesiyle ön plana çıkarırım.

Henüz 20 yaşında ve Ümit Milli Takım forması giyiyor. Bülent Korkmaz'la birlikte de istikrar ve tecrübe kazandı. Fizik olarak da eleştirilmesi lazım, mutlaka gelişim göstermesi gerekiyor. Bizim "gençlerimizin" ne farkı var diyenlere ise, onların önce yeni sözleşmeye imza atması gerekiyor. Hem geleceğe yönelik bir adım, hem de kulübeyi güçlendirmek için doğru transfer.

4 yorum:

  1. Genç tamam ama izlediğim maçlarda ve özetlere ekstra hicbir özelliğini göremedim standart bir oyuncu yaşına göre iyi ama baskın bir özelliği yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele gücü yüksek, biraz Engin Baytar havası var.

      Sil
  2. Tabela katkısı yoksa kimse oyununa bakmaz eleştirir Türkiye'de öyle oluyor genellikle. Oyununu değiştirip orta sahaya evrilebilirse daha iyi olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir