4 Haziran 2019 Salı

Éver Banega & Galatasaray, keşke daha rahat hareket edebilsek


Gençleşme, bir sonraki transferi noktasında geri dönüşü olabilecek isimleri ben de öncelik tutuyorum. Yine de, pozisyonu itibarıyla fark yaratabilecek isimlere de kapıyı kapatamayız. Düzenin güçlenmesi için iyi futbolculara ihtiyacımız var. Babel'i bu yönde değerlendirmiştim ve bonservisinin olmaması da avantajımız olmuştu. 

Sattığın kadar al dediğimizde elimiz bağlanıyor. Rahat hareket edemiyoruz, önümüzü göremediğimiz için bonservis önermek zor oluyor. Luyindama'dan kaynaklı eksiyle başladık, şu ana kadar da herhangi bir futbolcuyu satabilmiş değiliz. Transfer yeni başladı, önünüzdeki günlerde birileri mutlaka gidebilir desek de ne olacağını kimse bilemez.

Banega'nın ismi Galatasaray'la anılıyor. Kendisi şu an Sevilla forması giymekte ve sezon sonunda da sözleşmesi bitiyor. Sevilla'nın kendisiyle sözleşme uzatmayacağı ve transferine izin vereceği söylenenler arasında. Boca Juniors'ın da teklifi olmuş, Galatasaray'ın da adı geçiyor. 7 milyon avro gibi bir bonservis isteği gördüm ki bu paralara elbette çıkamayız.

Banega 30 yaşında ve sözleşmesi sezon sonunda bitiyor olsa da bu parayı eder. Çok kaliteli, tecrübeli bir orta saha. Bu sezon Sevilla formasıyla 51 maçta 8 gol 11 asist yaptı. Valencia, Inter ve Arjantin Milli Takım formalarıyla da hatırlıyoruz. Galatasaray'da fark yaratmaması imkansız, çok istikrarlı bir futbolcudan bahsediyoruz.

Fatih Hoca'nın 4-1-4-1'inde Belhanda'nın yanına daha pasör, teknik özellikli ve topla dripling yapabilecek bir orta saha aradığımızı düşünüyorum. Top tekniği ve pas özelliği noktasında da Banega'yı konuşmaya bile gerek yok. Müthiş bir top hakimiyeti var, yine oyunun iki tarafında katkı verir ve topla çıkışlarıyla da büyük etki yaratır. Galatasaray'ın oyun aklı Banega'yla birlikte çok daha büyürdü.

7 milyon avro zor. Bonservis geliri elde edebilmiş olsa belki 5 milyon avro gibi bir rakamı gözden çıkartmak mümkün olurdu. Banega'dan en az 3 sezon tertemiz katkı alırdık. Böyle bir pasör ve teknik ismin fizik gücünü biraz olsun koruması bile ülkemizin üzerinde olmasına yeterdi. Oyun aklı buralara çok fazla. Belhanda ve Feghouli gibi isimleri de denklem içine yazınca insan heyecanlanıyor.

21 yorum:

  1. Zor. Şunu anlamıyoruz Fernando N'Diaye Belhanda 3 lüsü ile deplasmanlar ezildik. Pas oynunu dikine pek oynayamadık.

    Bunu geliştirmenin tek yolu illa dönüşü olmayan 30 yaş üstü bonservisli yuksek maaşlı kariyerli adam almak değildir.

    Açık konuşalım N'Diaye ve son 1 ayda dışındaki Fernando gayet sıradan vasat 3m bonservis 1m maaşla alacağın adam kadar oynadı. Fernando ve N'Diaye yerine 23-26 yaş aralığında sağlam 2 adam alırsın hem dönüşü olur hem de beklenti yaratmamış olursun.

    Aynı durum Diagne'den önce ölmüş ama kaldıranı olmayan Mitroglu için de geçerlidir. Mitroglu maliyeti ne olursa olsun gönderilmeli sıcak bakmadığım kazma ama çalışkan bulduğum yabancı statüsündeki Vedat Muriq bile Mitroglu^dan cok daha faydalı olur.

    Fernando N'Diaye Mariano Mitroglu bunlar ya ayrılmalı ya ayrılmalı. Ever Banega ffp kıskacında fırsat transferi gibi durmuyor olmayan parayla hele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banega garanti katkıdır, ben öyle görüyorum. Gündeme gelirse kaçırmak istemem. Yaş 30 ama 3 senelik net katkı var.

      Sil
  2. Hala ısrarla “Belhanda’nın yanına” yazıyorsun, bi yandan da para lazım vurgusu yapıyorsun. Şampiyonlar Ligi oynayacağız ve ne zaman ne yapacağı nasıl oynayacağı belli olmayan Belhanda’yı gözden çıkartamıyorsun. En az 8-9 Milyon Euro getirisi var Belhanda’nın. Banega 5 yanına da 3-4 milyon Euro’ya temiz bir orta saha daha alınır. Belhanda SATILMAK ZORUNDA. Zaten yeri de yok Galatasaray gibi bir takımda. Bok gibi bir orta sahamız olduğu için Belhanda’nın iki top taşıması bi şeyler yapması aldatıyor. 10 milyon euro bonservis verilen senelik 4 milyon euro kazanan adamdan daha fazlasını beklersin, Belhandanın yaptığını daha ucuza da yaptırabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yapıyorum. Bunu da yaparken takımın gücünü kaybetmemesini istiyorum. Fatih Hoca 2. Belhanda'yı arıyor, biraz daha oyun kurma rolünü dağıtmak, oyunun iki tarafında da katkı almak istiyor. Belhanda'nın yaptığını ucuza yaptıramıyorsun, o pozisyonda bir isimden böyle savunma katkısı alamıyorsun. Yazması çok kolay da böyle yürümüyor işler, emin olabilirsin :)

      Sil
    2. Gerçekten bu sene Galatasaray'ın bütün maçlarını izledim, Belhanda oyun içinde bazen Zidane seviyesine çıkıyor kabul ediyorum ama çok kısa süreli. Oyun genelinde sadece mücadele kısmınds kalıyor. Pozisyonu için çok kısır ve pahalı.

      Sil
    3. Ben de bütün maçlarını izledim :) Pozisyonu için, hele ki ülkemiz için mükemmel bir futbolcu. Hoca da bunu bilerek kendisinde ısrarcı.

      Sil
  3. böyle gençleri kovalamak gerek. gs bunlarla kurtulur. 30 yaş üstü adamlarla değil. https://rerererarara.net/entry/2684659

    YanıtlaSil
  4. Fernando'yu 6M € bedelle aldık. Çok iyi transfer deniyordu. Ama üst düzey katkı vermesi yarım sezonu geçmedi. Kısa vadede sorunlarımızı çözdü denebilir. Ama şu an 3-4M € bonservis getirebilse herkes bayram eder. Muhtemelen bu yaz elden çıkaramazsak kendisinden hiçbir şey kazanamayacağız.

    Diğer taraftan elimizde Diagne var. Para eden bir isim. Bu oyuncuyu satıp gelen parayı, sözleşmesinin bitimine az bir süre kala para etmeyecek bir oyuncuya yatırmak mantıklı bir hamle değil. FFP'nin bitimine daha var. Yaptığımız transferlerle çark bir şekilde dönmek zorunda.

    Banega her ne kadar sorunlarımızı çözecek tipte bir oyuncu olsa da şu an için lüks kaçar. Bunun yerine Marcao Luyindama gibi bir mucizeye ihtiyacımız var. Ön libero için 5 milyon üzeri bir para harcanacaksa geri dönüşü olmak zorunda bu oyuncunun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando bambaşka tarz. İyi bir 6 numara ama klasik 6 kullanmak istemeyen bir teknik adam için de yetmiyor. Fernando geldiğinde Tudor baştaydı, Fatih Hoca Melo tarzı 6'ları kullanır. Fernando'yu da 4-1-4-1 içinde 8 gibi kullanmaya çalıştı. Banega örneği çok farklı.

      Sil
  5. gençleşme demişken. izlediysen akşam arjantin karşısında sekou koita yaptığı asistlik paslarla, rakip defansı olabildiğne yormasıyla arjantini mahvetti. eğer gelecek sene diagneyi satıp 4-3-3 sistemli bi takım oluşturma gibi bi durum söz konusuysa koita alınabilir. çok sağlam bi yatırım olur. 120 dakika sonunda herşey bitti derken hala daha gol atma isteği bitmiyosa alınır bu adam. salzburg satmaz büyük ihtimal de. takımdaki santrafor bolluğunu falan düşününce belki bize olacak bi miktara satar diyorum. tabi koita maliyi şampiyon yapmazsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şampiyonanın ardından futbolcu almak zor :)

      Sil
    2. alınır bence ya. :) 13 yaşımdan beri takip ederim hep turnuvayı. 2015tekinden sonra 2017yi es geçelim bu turnuvadan da zevk aldım. 2015tekinde sırbistan şampiyon olmuştu mesela. orta sahası müthişti brezilya karşısında. oradan milinkovic savic, zivkovic, maksimovic, grujic gibi değerler çıktı. öyle fazla fiyata gitmediler. bi savic işte. o da zaten wonderkidi gibi bişiydi sırpların. :) maksimovici çok yazdım o dönem mesela melo gitti diye olmadı. yani en iyileri alınmaz da diğerleri alınır bence uygun fiyata. hele afrikadan bonservissiz bile alınır. çok örnek var geçen turnuvalardan. alınır yani.

      Sil
    3. bi de dip not şeklinde yaziyim. bu turnuva nimet bence. iki senede bi düzenleniyo ve bütün dünyadaki en iyi oynayan genç futbolcuların ülkeleri yarışıyo. bi de pazar gibi olduğundan gençler varını yoğunu ortaya koyuyo. krampon seslerinden geçilmiyo maç :) eğer alıncaksa burdan alınmalı. çok iyi yetenekler var. hele bu sene asya ülkelerinde bile çok sağlam isimler dolu. gerisini sen düşün. güney kore şampiyon olursa şaşmam ben.

      Sil
    4. Alınır tabii de piyasa yapan ismi kapmak zor oluyor artık. Gerçi bu şampiyonalar da mühim değil artık, bulunacak futbolcu kabilesinde dahi tespit ediliyor :)

      Sil
    5. aynen :) salzburg filan aştı kendini. afrika u17 turnuvalarından adam izliyip kapıyolar gerekirse. keşke biz de böyle bi portföye otursak. portföy kelimesini de ilk kez kullandım bu arada :D

      Sil
  6. Bonservis biraz aşağı iner belki 5 e filan ama yine de zor. Banega için değer orası çok ayrı konu. Orta sahayı toplayacak oyuncudur. Belhanda Banega arkalarında Donk veya Fernando üçlüsü ligde her maçı domine eder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor görmüyorum ben, bahsedilen rakamlar ödenebilir :(

      Sil
  7. Burak bey orta saha göbek 3 lüsü üzerine bir yazı değerlendirme alabilir miyiz? 6-8-10 numaralar kim olmalı nasıl olmalı düşünceleriniz nelerdir? Galatasaray in temel sıkıntısı burda bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir yazı yazdım, gün içinde yayında :)

      Sil
  8. Arkadaşa katılıyorum ısrarla Belhanda türü oyuncu yazıyorsun. Hem bonservis elde edebileceğimiz iki oyuncudan biri Belhanda, hemde hoca 4-2-3-1 veya 4-4-2 düşünüyor. Doğal olarak Banega alınırsa her türlü Belhanda yolcu, bende beğeniyorum Belhanda'yı ama gitmek zorunda Banega gelecekse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazmıyorum, bunu Fatih Hoca istiyor. 4-4-2 de düşünmüyor, 4-2-3-1'i ise ömrü boyunca düşünmedi. Bu sezon 4-2-3-1'e döndüğümüzde biraz daha iyiydik mesela, buna rağmen 4-3-3'de ısrar etti. Belhanda takımda, Banega'dan bağımsız. Gitmek zorunda da değil. Biraz hocayı tanımak gerekiyor. Belhanda'nın gidişi ancak ciddi bir bonservise olur ki hayır diyemeyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir