29 Haziran 2019 Cumartesi

Fernando ve Mariano konusunda anlam veremediğim bir duyar oluştu


Fernando ve Mariano konusunda anlam veremediğim bir duyar oluştu. Bu futbolcuların kalitesinden ya da geçmişinden kimsenin şüphesi yok. İyi oldukları anlarda da Galatasaray'da yarattıkları farklar oldu. Yine de bu futbolcuların Galatasaray'daki dönemlerinin bitmeye yüz tuttuğunu kim inkar edebilir ki?

Geçen sezonu Mariano'yla bitirsek de uzun zamandır istikrarının sarsıldığını ve temposunun düştüğünü yazıyoruz. Hücum kalitesi, oyun aklı yüksek ama git / gel noktasında sorun yaşıyor. Yaş 33 oldu, doğal bir şey. Sözleşmesinin son yılına giriyor, talibi varsa da elbette gönderilecek. 2 milyon avro'ya hayır demezdim.

Yabancı sınırı için de bir yerde sorun olacak. 14 kişiyi düşündüğümde yabancı sağ beklerden birinin dışarıda kalması gerekecek, o isim de Mariano olur diye düşünüyorum. Yine söylüyorum, yeri gelir ve tek başına maç alır. Feghouli / Belhanda ikilisinin arkasında üçgeni de tamamlayan isimdi. Bunlar da kendisini iyi hatırlamamız için yeterli.

Fernando da aynı şekilde. 31 yaşında, Mariano'ya göre 1-2 sezon daha zamanı olduğunu düşünsem de her sakatlık dönemi onu biraz daha geriye götürdü. Bu sürede de tempo düştü, sertlik kayboldu. Geçen sezonu iyi bitirdi, son haftalarda katkısı yüksekti ama istikrar noktasında Fernando'ya pek güvenemiyorum.

Yarın yine sakatlanmayacağının garantisi yok, bu iş çok sıklaştı. O sakatlığın ardından da geri dönüşü problem oluyor. Son 2 yılda bunu çok yaşadık ve oynadığı pozisyon da oldukça kritik. Alternatifi yok, yerini doldurmak zor. Donk ne kadar iyi alternatif olsa da farklı isimler. Hatta ligin son haftalarında birbirinin alternatifi olmaktan ziyade bir arada çok daha iyiler.

Oyun tarzı da pek hocaya uymuyor. Hocanın 4-3-3'ünde defansif orta sahadan biraz daha tempo ve atletizm bekliyoruz. Ağırlıklı olarak 8 numara gibi oynamak zorunda kaldığı anlar oldu ve o pozisyonda da ülke sınırları içinde oyun aklıyla fark yaratabildi. Yine de bu durum onu iyi pasör, teknik bir futbolcu kılmıyor.

Banega / Belhanda diyoruz. Bu ikili teknik, oyun kurucu özelliği yüksek, işin hücum tarafında ağırlıklı katkı verecek isimler. Böyle bir ikilinin arkasında da "süpürücü" bir isim gerekir. Bu ikilinin hamallığını çekecek, sertlik ve atletizmi yüksek, iyi bir savunmacı lazım. Fernando'ya da 5-6 milyon avro bonservis verilse hayır denileceğini sanmıyorum.

27.06.2019 tarihli yazı..

26 yorum:

  1. Hazar buyuka ve tayfasi bombos gercekten bombos,kanatlar feg ve babel olacak bu oyuncular hucumda cok yaratici ama caliskan adamlar degiller,ee banega gelecek diyoruz o da muazzam yaratici ama savunma yapmasini bekleyemezsin,belhanda her ne kadar caliskan bir adam olsa da savunma disiplini yok ee kardesim o bayildiklari fernando tek basina tasiyacak mi orta sahayi tabi ki hayir,adamlar diyorki ndiaye surekli pres yapti adam tek basina kaldi diyor ulan amac da o zaten,hoca zaten takimin dos un orta sahayi tek basina tutmasini istiyor ama fernando dedemiz o isi ya-pa-mi-yor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda çalışkan, Banega da oyunun iki yönünde katkı vermeye çalışır ama tempo, sertlik problem. Fernando da her geçen gün iyiye gitmiyor.

      Sil
  2. Kalitelerine kesinlikle lafım yok. 2 şampiyonlukta da katkıları büyük. Ama ikisi de istikrarlı değil ve sık sakatlanır oldular. Bu sene rakiplerin kötü olmasından kaynaklı kaliteleri fark yarattı ligde ama Avrupa’da paspas olduk. Şampiyonluk hedefimiz elbette yok CL’de ama artık gruptan çıkmamız lazım ve ikisine de güvenemiyorum. Ayrıca FFP yüzünden para şart. Sağ tarafı da Linnes ve Şener idare eder. Aşırı zorda kalırsan Yuto da oynar. Fernando yerine de ondan gelecek parayla oyuncu rahat alınır. Umarım ikisinden 5-6 Milyon Euro gelir, ben okeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıkların ardından da kolay dönemiyorlar, uzun süre alıyor. Sertlik kayboluyor, tempo sorun.

      Sil
  3. Kimin gittigi degil yerinin nasil doldugu onemli... Sabir etmek lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce gidenler lazım, para gerekiyor. Yer dolar, scout ekibi bunun için var.

      Sil
  4. Mariano için aynı fikirdeyim.

    Fernando konusunda ise bu sene de devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kolay kolay gözden çıkarılabilecek bir oyuncu olmamalı bence, Fernando henüz 31 yaşında ve üst düzey bir kaliteye sahip. Bartali’yle birlikte iyi bir hazırlık kampı geçirdiği taktirde önümüzdeki sezon daha diri bir Fernando izletecektir.

    Bir de şampiyon olmuş takımın ilk 11’nde çok fazla değişiklik yapılması ne kadar doğru sizce ? Benim de gönlümde yatan ilk 11’de Nagatomo,Mariano vs yok ama düzenle çok oynamamak, geçişi yumuşak yapmak daha doğru değil mi ? Her yaz ilk 11’e en az 5 transfer arzusundan sıkıldım artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla satalım diye tutturmuyorum. Teklif varsa kalması için zorlamam, gidebilir. Yeri de dolar. Anlatmak istediğim bu :) Elbette kaliteli bir isim, lafım yok.

      Sarsılan isimler değişebilir. Galatasaray'da bazı yerler yaşlandı, stoper tamam da diğer omurga tartışılır.

      Sil
    2. Fernando nun bu sene oynamasının maliyeti 4m + alacağın bonservis yani 8-9m euro demek. 8-9m euroya 1 yıl daha fernandoyla devam eden akla ne denir?

      Mariano savunmada inanılmaz aksıyor Maicon'un başına patladı ama Trabzon maçında da son başakşehir maçında Elia karsisinda da elek oldu. Linnes daha iyi. Efendim hücumu ıyimis. Mariano size her maç gol yedirebilir her maç 5-6 net tehlikeli pozisyon verdilebilir. Hücumda kattığı artı savunmada verdiği açıktan az. Mariano size her maç gol artırmaz. Marianonun da 1 yıl tutulma maliyeti 5m euro. Maaş + bonservis. 5m ver 1 yıl savunmada korku tüneli olsun.

      Nago 'nun da son senesi ama en azında sahada dengeli savunmada da hücumda da basit hata yapmıyor. Iy7 teklif olursa nago bile satılabilir.

      Öncelikle Mariano ve sonrasında Fernando teklif varsa hatta kolaylık gosterilek satilmali.

      Sil
    3. Ben de yazmaktan sıkıldım. Yahu ffp devam edecek mi? Her transfer yılı alım satım farkı sıfır olmak zorunda mi?

      Peki kardeşim 2020 yazında fernando mariano nago ve donk sözleşmesi bitip bedava ayrılırken. Yerlerine bonservisli oyuncuyu nasıl almayi düşünüyorsun fikirlerini paylaşır mısın? Diğer oyuncuları satarak dersen satılan adamin da yerine yine adam alacaksın unutma. Bonservis elinde kimi aldık? Max Kruse'yi mi? Bonservissiz yabancı alma konusunda geçmişimiz pek parlak değil.

      Mariano ve fernando hem daha içinde artık yetersiz hem maaşları yüksek hem yaşlı hem de sözleşmelerinin son senesi. Donk ve nagotomo iş yapıyor en azından.

      Sil
    4. "Her transfer yılı alım satım farkı sıfır olmak zorunda mi?"

      Evet, 0 olmak zorunda. Bu yüzden kısa vadeli çözümlerin de o sezon özelinde önemi var.

      Babel'i aldın, gayet iyi hamle.

      Sil
    5. Soru sormamıştım orda üste yazan arkadaşa şartları anlatma açısından soru şeklinde yazmıştım. Ffp sürecinde ilerlemenin yolu satacak birşeyler bulabilmekte 3-4 ederi olan oyuncuyu bonservissiz gönderme luksumuz yok. Fernando Mariano kesin satılmalı.

      Sil
    6. Bence de satılmalı, katılıyorum sana :)

      Sil
  5. Ben bunlara Nagatomo'yu da eklerim şüphesiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo yine daha dengeli. Ama iyi teklif gelirse evet bırakılmalı.

      Sil
    2. Ben de eklerim ama bu kadar ısrarcı olmam.

      Sil
  6. linnes ve şener varken allah aşkına mariano nedir? lüks kalır.. 2-3 milyon verse keşke biri hemen yollasak.

    YanıtlaSil
  7. Sevilla banega için fernando + para istemiş. Banega'yı 7 den sayıp fernando yu 2m a sayarlarsa şaşmam. Babel gibi jimmy gibi sira sevilla'da mariano transferinde 29 yaşında aldıkları fiyatın üstünde paraya 4.5m a marianoyu satmışlardı. Banega'yı da 7 ye almışlar aynı paraya satıyorlar. Bu pazarlık becerisiyle işimiz zor.

    Fernando +2.5m verelim olsun bitsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 milyon civarında olur rakam, tabii takas halinde. Fernando gitmeyi kabul eder mi ondan da emin değilim.

      Sil
  8. Mariano orta açamıyor orta yeteneği sıfır sadece pas oyununda iyi ama hiç bu konuda konuşanı görmedim

    YanıtlaSil
  9. Fernando takasta gider mariano satilir ikisiyle benaga nin parası çıkar. Belki son çare Maicon bile nakte cevrilir -5m da olmamız nedeniyle. Olursa Diagne satışı için zaman kazanmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka satışlar da olabilir, yaz dönemi sürprizlerle dolu :)

      Sil
  10. Biz bu ikiliyi istemediğimizi söyleyince hemen çok kaliteli futbolcu oldukları söyleniyor.Kaliteli olduklarını biz de biliyoruz ama sahada kaliteleri oynamıyor ki.Aldıkları maaş da 6 milyonu geçiyor zaten ve ikisi de sözleşmelerinin son sezonuna giriyor.Bence gelen ilk ciddi teklifte elden çıkarmalıyız ki zaten Mariano'ya 2 buçuk 3, Fernando'ya da 3 3 buçuk milyon euroluk teklif gelir anca ve bu şekilde hem bu iki futbolcuyu bedava bırakmamış oluruz hem de dediğim gibi maaş yüklerinden de kurtuluruz.Ben bu ikiliye Nagatomo'yu da eklememiz gerektiğini düşünüyorum çünkü o da son senesine giriyor ve geçen sezonki performansı sallantıdaydı.Mariano gibi oyun aklı yüksek, Fernando gibi pozisyon bilgisi üst düzey ve Nagatomo gibi disiplinli birini bulmak zor bunu kabul ediyorum ama bu 3 mevki de gerekli araştırmalarla dolar diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteliler, buna lafım yok ama tempo sıfırlıyor, istikrar düşüyor işte. Bunu da söylemek ayıp değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir