16 Haziran 2019 Pazar

Ffp şartları bonservis ödeme diyor, kulüben ise yerli diye bağırıyor


Arkadaşlar arasında Aytaç Kara ismini konuşuyorduk. Bu herhangi bir bilgi ya da haber değil, tamamen olabilir mi üzerinden düşünüyorduk. Transfere çok kafa yoruyoruz ve her ihtimali göz önünde bulunduruyoruz. Aytaç Kara da bu anlamda konuştuğumuz, olur mu acaba üzerinden düşündüğümüz bir isimdi.

Bir yandan sıcak değilim. Aytaç Kara'nın geçmişinde yaşadığı önemli sakatlıklar oldu ve sonrasında biraz daha ağırlaştı. Eskişehirspor günlerinde önemli bir potansiyeldi. Eskişehirspor'da da ciddi bir sakatlık yaşamıştı, Trabzonspor'da da bu şanssızlıkla karşı karşıya kaldı. Malatyaspor ve Bursaspor performansları ise ortalama bir yerli tadındaydı.

Eskişehirspor ve Trabzonspor günlerinde daha hücuma yönelik bir orta sahaydı. Yıllar onu biraz daha "iki yönlü" oynamaya itti. Bursaspor belki düştü ama takımın iyilerinden biriydi. Taylan Antalyalı'yı konuşuyoruz, ağırlıklı olarak onu öne çıkarıyoruz. Aytaç Kara'yla kıyasladığımda belki biraz daha farklı tipte oynadılar ama performans açısından büyük farkları yoktu.

Aytaç Kara'nın top çalma ve kesme istatistiklerine baktığımızda ligin en iyilerinden biri. 8 numara için teknik ve pas özellikleri de fena değil. Orta sahanın ortasında, oyunun iki tarafında katkı veriyor. Biraz ağırlaştı tabii, çok yüksek bir temposu yok ama bonservisi olmama ihtimali olan Aytaç Kara'yı da alternatifler arasına yazarım.

Bursaspor biraz da kontrolsüz bir yapıya evrilmişti. Kısıtlı bir kadroları var, bunu ilk haftadan itibaren yazdık. Samet Aybaba'ya uygun bir yapıydı ve o ayrıldıktan sonra tamamen şanslarını yitirmiş oldular. Mesut Bakkal dönemindeki kontrolsüzlük içinde de Aytaç Kara'nın haddinden fazla sorumluluk alma çabası onu çok kötü gösterdi. Şut için kestiği kontralar, basit anlarda gelen pas hataları gibi.

Galatasaray'ın orta saha rotasyonu bomboş. Fernando / Belhanda ve Banega hamlesi geldi diyelim. Bu ekibin yedekleri kim? Fernando'yu Donk'la alternatif altına alırsınız, 8 ve 10 için ise konuşabileceğiniz isim yok. Ffp şartları bonservis ödeme diyor (en azından birini satmadığın sürece), kulüben "yerli" diye bağırıyor. Haliyle de Salih Uçan, Taylan Antalyalı ya da Aytaç Kara. Hepsine fit durumuna geliyorum.

Aytaç Kara agresif bir isim, mücadele içinde. Orta saha presi adına da iş görebilecek bir alternatif. 26 yaşında, serbest kalma durumu var. Direkt bir ön yargıyla "gelmesin" diyemem, diyene ise saygı duymak durumundayım. İmkanlar kısıtlı, her transferi bunu düşünerek yorumlamak zorundayız. Aytaç Kara düşünülebilir, o kadar kötü bir futbolcu değil.

17 yorum:

  1. mesele 11 de ne kadar sırıtıp sırıtmayacağı,mesela ahmet çalık ve semihi gözün kapalı marcao nun veya luyindama nın yerine koyamıyorsun çünkü aralarında ciddi bir fark var,aytaç gelecek 8 numara nın yedeği olabilecek kapasitede mi,o oyuncu olmadığı zaman hiç sırıtmadan oynayacak mı ? sürekli rotasyon ya deyip alıyoruz yerlileri ama hiçbiri sırıtmadan doğru düzgün performans veremiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altına imzamı atarım. Alttan çıkaracağımız bir oyuncu, çok daha kıymetli olur Aytaç yerine. Abdussamed'den çok umutluyum, inşallah fiziğini güçlendirip takıma çıkar. Ama mesela Taylan'ı isterim, tam aradığımız yedek tarzı bence.

      Sil
    2. Bende sizlere katiliyorum beyler. Asagidaki yorumda arkadas Yekta ørnegi vermis. Ben Yekta'nin 2011-2013 dønemini Aytac'tan bir gømlek ustun gøruyorum. Fernando'nun yedegi Donk. Emre Akbaba'yi ben artik yedek gøruyorum. Ve ilk 11 oynayacak kalitesi var. Selcuk var. Ben sahsen o rotasyonu Nuri Sahin'le kapatirdim. Ilk 11'i zorlamiyacak yerli alternatife karisiyim. Bugune kadar taraftar olarak hic yanilmadik. Jem Karacan, Mugdat Celik, Ahmet Calik, Ømer Bayram. Bunlari yedek olsun diye aldik alirken. Sonuc ortada. Ama Yekta geldiginde ilk 11 icindi o dønem. Sonradan kalitemiz daha da artinca (Selcuk-Melo gelince) yedek oldu. Aynisi Engin ve Emre Colak icin gecerli. Ilk 11 oyuncusuydular, sonra Sneijder ve Hamit gelince yedek oldular. Linnes ve Donk alinirken ilk 11 icin alindilar. unutmayin. Yani alternatif olsun diye 2-3 kalite asagi almayi dogru bulmuyorum . Nuri Sahin, Yunus Malli, Oguzhan Øzyakup, bunlar kalitemizi yukari ceker ve ilk 11 rekabeti artar ve ustun performanslar aliriz. Emre Akbaba ilk 11 icin alindi. Simdi de en iyi yedegimiz (saglikliyken).Gøkhan Tøre ve Jimmy Durmaz'da kanat icin mukemmel.

      Sil
    3. Alttan çıkaracağımız isimler önce sözleşme uzatmalı, her fırsatta altını çiziyorum. Bu olmadığı sürece şans bulmaları imkansız. Gençlerle alakalı en çok ben yazıyor ve üzerinde duruyorum :)

      Abdussamed diyorsunuz, kendisi sakat mesela. Ciddi sakatlık geçirdi, dönüşü zaman alacak. Ben de umutluyum yoksa, pozisyonu için çok kıymetli bir yetenek.

      Stoper için Ogün Çalışkan, Işık Kaan Arslan diyorum. Mustafa Kapı biliyor, Atalay Babacan, Recep Gül diye uzar liste.

      Sil
    4. Abi sana elestiri baabinda yazmadim gencler oynatilsin diye, en cok Gokay Akpinar ve sen uzerinde duruyorsunuz zaten. Sozlesme olayinin cozulecegini umuyorum. Ama yukaridaki arkadaslarin dedigine de katiliyorum. Mesela Omer Bayram'i Hollanda'dan beri takip ederim, iyi bir acik iken beke devsirildi ve, Kayseri ve Akhisar'da gayet iyi performans gosterip bize transfer oldu. Bizde ise acayip siritti. Ayni seyi Aytac Kara'da da yasayacagimizi dusunuyorum.

      Mesela rotasyon olarak Jimmy ve Tore'nin siritmayacagini hatta parlayacagini dusunuyorum, cunku ikisinin de Avrupa tecrubesi var. Sener'e de sag bek yoklugunda hayir deme luksumuz yok. Ama her bostaki yerliyi de almayalim diye dusunuyorum.

      Sil
    5. Ben de genel bir yorum yaptım :) Oynamaları için önce sözleşmelerini uzatmaları ve aidiyet göstermeleri gerekiyor.

      Sil
  2. Oyuncu hakkında hiçbir fikrim yok ama sosyal medyadaki çoğu kişi istemiyor bu adamı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyaya göre transfer yapılırsa işimiz iş.

      Sil
  3. Geçen sene Dorukhan'la ilk biz ilgilenmiştik, vazgeçince kaçan balık büyük oldu. Bu sene de Mehmet Özcan var mesela, Eskişehir düşmüşken hazır, ben olsam denerim eğer henüz almadıysa. Aytaç'tan kötü olacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dorukhan Taköz beklenmeyen bir gelişim gösterdi. Sağ bek diye gittiği takımda iyi bir orta sahaya dönüştü. Mehmet Özcan üst düzey yetenek ama bonservis durumu işte. Dorukhan Taköz serbest isimdi.

      Sil
    2. Dorukhan'ı almadığımız zaman çok üzülmüştüm. Sanırım o zamanlar Dorukhandaki ışığı gören bir ben bir de Beşiktaş tarafı vardı. Beşiktaş'a gelmeden önce orta sahada oynadığı bir çok maç vardı. Elbette daha geliştirmesi gereken çok özelliği var ama bizim şu orta sahamızda elbetteki iş yapardı. Ek olarak altyapımızdan orta sahaya ekleyebileceğimiz isimler mevcut. Dorukhan ve Celil'in tarzları kısmen aynı. Bundan dolayı Dorukhan transferi yapılmamış olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
    3. Yani ben de Dorukhan'in bu seviyelere cikacagini beklemiyordum ama kumasi saglamdi. Ben Mehmet'in potansiyelini cok daha buyuk goruyorum, zaten Avrupa'dan teklifler gelmis. Diagne'yi elden cikarabilirsek, 1-2 milyon euroya birakirlar diye dusunuyorum, malum Eskisehir borctan 2. Lig'e dustu.

      Celil konusunda ise, niyeyse ben pek isik goremiyorum. Umarim rotasyon oyuncusuna donusturebiliriz, ama cok umudum yok. Yeni sozlesme yapildiysa elbet hoca o isigi goruyor ve baska takima kiralamayi planliyor diye tahmin ediyorum.

      Sil
    4. Benim için bu seviyeye gelmesi sürpriz oldu, hiç beklentim yoktu. Şenol Güneş'e burada artı yazmalıyız.

      Sil
  4. Melo çok iyi oynardi onu yekta ile yedeklerdik Melo'nun iki tık altında bir oyuncuydu. Aytaç icin de aynı durum geçerli iki tık daha iyi bir orta sahayı yedeklemek için takımımızda yer alabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli kalitesi için alternatif olabilir, o kadar olumsuz değilim ben.

      Sil
  5. Salih Uçan kesin alınmalı 8-10 yedeği olarak. Aytaç 6-8 için yeterli gelecekse bu sene pek izlemedim ve bonservis verilmeyecekse denenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Uçan da denenebilir. Belli bir kumaşı var, daha 24 - 25 yaşında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir