22 Haziran 2019 Cumartesi

Galatasaray'in final haftaları ya da maçları gibi bir şey


Beşiktaş'ı 27, Galatasaray'ı 23, Anadolu Efes'i ise 10 yıl sonra şampiyon yapmış bir isim. O 10 yıl öncesinde de yine Ergin Ataman'la şampiyonluk kazanmışlardı. Aynı Anadolu Efes'i 18 yıl sonra Euroleague final - four'una çıkaran ve ilk kez final oynatan da o. Basketboldan çok anladığımı elbette iddia edemem ama gelmiş geçmiş en iyi Türk coach olduğunu düşünüyorum.

Ve bu adam çok büyük bir Galatasaraylı. Bizlere ilkleri yaşatan, temeli yakın geçmişte atılmış olan basketbola "kazanan" karakteri ekleyen isim. Galatasaray söz konusu olduğunda bazı şeylere şaşırmıyorum, buna Ergin Ataman'ı sevmeyen, hatta nefret eden Galatasaraylılar da dahil. Kendisini el birliğiyle kaçırdık ve bundan ötürü çok üzgünüm.

Galatasaray'dan öncesinde de Galatasaraylılığını saklamıyordu, sonrasında da geri adım atmadı. Kendisini türlü "mobbing" ile görevinden uzaklaştıranlar bugün alacaklarından ötürü icra takibinde bulunuyorlar. Ergin Ataman ise o gün "bedavaya da çalışırım" diyordu. Bu adamı kaçırdık işte biz. Ve bu adamı sevmeyen, nefret eden Galatasaraylılar var. 

Basketbolu bilenler, takip edenler daha iyi yorumlar. Anadolu Efes'i geçen sezon aldığı nokta ile bugün arasındaki fark ortada. Her ne kadar kültürleri olsa da yıllar içinde ezilmedikleri takım kalmamıştı. Kazanmaktan uzaklaşan, yerinde sayan bir yapıya bürünmüşlerdi. Geçen sezon da Ergin Hoca geldiğinde enkaz haldeydiler. 1 yıl içinde yaşanan yapılanma ve kendileri adına geçmişin hatırlandığı bir sezon.

Fenerbahçeliler Ergin Ataman'dan nefret eder, Ergin Ataman tarafında da durum aynı şekilde. Bu iki takım rekabet etmeye başladıkları andan bu yana da ortam gergindi. Fenerbahçe tarafı topyekun saldırırken, Ergin Ataman tek başına mücadele etmeye çalıştı. Son ana kadar Anadolu Efes'ten kimse hocaya destek olmadı. TBF kararları da malum, yine Anadolu Efes cephesinden kimse konuşmadı. Bu noktada da Ergin Ataman'ın şampiyonluğu çok daha değerlenir ve bu mesaj biraz da Anadolu Efes'e.

Seri bitmiş ve şampiyonluk gelmiş, saatler sonra Ergin Ataman paylaşımı yaparak bu işler olmuyor. Ergin Ataman yalnız değil, onu sevenler ve sayanlar. Onun da böyle bir durumda kendisini sevenlerden destek istemesini doğal görüyorum. Galatasaray olaya müdahil olmadı (Euroleague dahil) ama taraftarı ekran başında da olsa sonuna kadar destekledi. Bu şampiyonluğun Ergin Hoca'ya çok yakıştığını söyleyebilirim, tekrar kutlu olsun.

Hocanın Anadolu Efes kariyeri nasıl şekillenir bilmiyorum. Keşke istifa etse, Anadolu Efes tarafı bir 10 sene daha şampiyon olamaz. Hocayı bu kadar yalnız bırakmaları yüzünden hak ettikleri bir şey olur. Bizim hikayemiz ise elbette yeniden başlayacak, Ergin Ataman'ın bu camiadan kopması imkansız. O günler yeniden gelecek, mutlaka ayağa birlikte kalkacağız.

6 yorum:

  1. Elinde iyi bir kadro vardı fakat fenerbahcenin kadrosu efese göre çok daha iyiydi ona rağmen sene sonunda fenere çok büyük bir üstünlük sağladı. Efes'i bu kadar yarışmacı kimliğe sokan karakter de kendisidir. Yoksa Efes ikinci takım olmayı kabullenir Euroleague'de de ilk sekizi başarı sayardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maddi imkanları da daha yüksekti, ayrıca uzun zamandır bir aradalar.

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş. Kalemine sağlık. Eklemek istediğim FB kavgası hocayı çok yıpratıyor. Uzak durmalı bu işten. Keşke bir imaj şirketiyle çalışsa, çünkü hep yanlış anlaşılıyor. FB taraftarı da sürekli yıpratıyor. O da sağ olsun karşılık vererek körüklüyor kavgayı. FB ile yapılacak kavgada çamura batarsın ancak onlar camia, medya ve taraftar olarak bu durumdan şikayetçi olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durmalı ama bir taraf topyekun hocaya saldırıyor, tek başına o da. Ayakta bu şekilde kalabiliyor. Sessiz kalarak kazanılacak bir mücadele değil bu.

      Sil
  3. Sussun demiyorum sadece son versin. Çünkü karşısında sürekli yenileri eklenen tribündeki 10 binler, sokaktaki yüzbinler ve ekran başındaki milyonlar var. Onlar sana sövüyor ama onlar bir topluluk, sen karşılık verince eşit oluyorsun onlarla. Kimliği belirsiz bir topluluk ve ülkenin en afilli koçu küfürleşiyor, bu birliktelikten kaybeden hoca olur. FB camiasında sayılan bir abisi var Aydın Örs. Ondan yardım istese örneğin taraftar grubu liderleriyle bir yemek yeseler mücadelemiz parkeyle sınırlı bundan sonra küfür yok. 41. dakika her şey biter deseler. Kendisini seven gazeteciler bu konuda olumlama yapan yazılar yazsalar tepkiler bitmez ama azalır. Karşılık bulmayınca da bir süre sonra yok olur gider. FB kavgası milli takımdan etti hocayı. Üzülerek söylüyorum onların lobileri çok güçlü. Poker suratlı GS yöneticileri sahip çıkmaz hocayı. Zaten ne şekilde yolladıklarını biliyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl son versin, bir taraf tüm camia saldırıyor. Sessiz pusup kalmak onun karakteri değil, susarsa Ergin Ataman'dan geriye ne kalır ki. Pasif bir isim değil, neden yardım istesin, haksız da değil ayrıca. Yönetici değil, taraftar olarak biz sahip çıkarız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir