17 Haziran 2019 Pazartesi

Galatasaray'ın biraz daha 10 numara özellikli bir 8 numaraya ihtiyacı var


Her gün transfer konuşur olduk. Doğal da, bugünlerde ağırlık böyle devam edecek. Medyada adı geçen isimlerin ne kadarı doğru bilmemekle birlikte, elimden geldiğince o isimleri yorumlamaya çalışıyorum. Bugün biraz daha genel bakalım dedim, çıkan isimler özelinde hocanın yeni sezonda oyun düzeni nasıl olacak?

Fatih Hoca, 2 dönemdir 4-1-4-1 ve 4-3-3 arasında düzende gidip geliyor. Galatasaray'da 3. dönemindeki başlangıç düzeni de 4-1-4-1'di ve zaman içinde 4-4-2'ye dönmüştük. Milli Takım'daki son döneminde de 4-3-3 oynuyordu. Fatih Hoca denildiğinde ısrarla 4-4-2 gibi düzenler hatırlansa da son dönemdeki önceliği bu düzenler oldu.

Pres oyunundan biraz daha pas oyununa geçmek istedi. Mevcut yapıda pas oyunu zordu, bu yüzden de biraz daha "savunma" olgusunu güçlendirdi ve topa sahip olma önceliğini kaldırdı. Topu rakibe vermek, topun kazanıldığı anlarda da daha hızlı oynayarak sonuca gittik. Mevcut yapıya göre doğru kurgulanma bu, yeni sezonda böyle devam edileceğine inanmıyorum.

Değişim orta saha ve forvet kaynaklı olacaktır. Şu an orta sahada "kalemi" diyebileceğimiz tek isim Belhanda. Oynadığı pozisyona göre mücadele ve savunma artısı onu ön plana çıkarıyor. Ayrıca topla dikine çıkabilecek tek orta saha ve oyun kurma noktasında yalnız kalıyor. Galatasaray'ın biraz daha 10 numara özellikli bir 8 numaraya ihtiyacı var ve Belhanda'nın yükü hafifletilmeli.

Biraz daha topa sahip olmak ve hücum organizasyonunu güçlendirmek gerekiyor. Pas ve teknik özelliğiyle ön plana çıkacak bir 8 alacağız gibi duruyor. Ortaya atılan Banega ismi bu anlamda mantıklı geliyor. Bir yandan da pozisyonu için yine savunma katkısı olabilecek bir futbolcu. Bu tarz bir orta saha olmazsa olmazımız ve Belhanda'dan vazgeçileceğine asla ihtimal vermiyorum.

6 için de bir değişim olur. Fernando'nun mevcut kalitesine yaklaştığında farkı büyük olsa da hocanın o pozisyondaki tercihi biraz daha Melo tarzında bir 6'yla olurdu. O pozisyon için biraz daha hücum farklılığı arıyor. Bunu Fernando da sürpriz çıkışlarıyla yapabilse de tam olarak yeterli değil. Nasıl ki 8'den savunma katkısı arıyorsak, 6'dan da hücum bekleyeceğiz. Topla dripling özelliğinin olması, daha tempolu, tabir-i caizse "ciğersiz" bir futbolcu olması önemli. Eğer Fernando'nun satışı gerçekleşirse bahsettiğim tarzda bir 6 mutlaka görürüz.

Ve forvet. Mitroglou'nun Fatih Hoca'nın oyun yapısıyla hiç alakası yok, ayrılığını bekliyorum. Diagne ise oyun olarak biraz daha farklılaşıyordu. Ön alanda açtığı alanlarla da katkısı oldu ama daha hareketli, stoperleri bozacak, mücadele özelliğiyle ön plana çıkması gereken bir forvet lazım. Vedat Muriqi konuşuluyor, tam da bu tarzın forveti. Yarın başka bir isim de gündeme gelebilir ama forvetin tarzı bu olacaktır. Vedat Muriqi + bir de bitirici özelliği daha ön planda olacak 9 numara bekliyorum. Kenardan oyuna dahil olduğunda patlayıcı özelliği yüksek olan bir forvete de ihtiyaç var.

06.06.2019 tarihli yazı..

25 yorum:

  1. Patlayıcı özelliği olan kanatta olur. Bruma garry onyekuru gibi.

    Babel in patlayıcı sürati yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel de oynar, onun da tekniği ve gücü var. Sol forvet sonuçta. Sow ve Babel Fenerbahçe / Beşiktaş'ta böyle oynuyordu.

      Sil
    2. Kontra tehlikesi yaratacak pırpır kanat yada forvet diyorum.

      Sil
  2. Brahimi ve Banega gelirse Belhanda satıldı demektir. Bu oyuncular alınır Belhanda 10 üstüne satılırsa başarılı bir hamle olur.

    YanıtlaSil
  3. Bu takım şampiyonlar ligi oynayacak. Vedat muriqi’ye mi kalacağız yani. Falcao + yanına 9 müthiş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muriqi takımda olması gereken, hocanın sevdiği tarzda bir forvet. Mutlaka başka takviye de lazım.

      Sil
  4. Fernanda banega talisca babel feguli ortasahasına yorumunu merakla bekliyorum hocam

    YanıtlaSil
  5. dediklerine harfen katılıyorum. yani eğer gelcek sezon diagne ve belhandayı satıp 4-3-3 oynama gibi bi niyet varsa ofansif orta saha şart. diagne demişken valla bütün medya çin kulubüyle adını yazıyo. satılıcak gibi. onun hakkında da bi yazı bekleriz efenim :) satılırsa nasıl olmalı nasıl bi strateji izlenmeli sonrasında. o tarz işte eğer mümkünse tabi.

    YanıtlaSil
  6. Fatih hocanın yeni bir forvet ve ortasaha için önemli bir oyuncuya acil ihtiyacı var şampiyonlar liginde başarı isteniyorsa ortasaha güçlendirmek ve ileride bir elmander olması gerekiyor

    YanıtlaSil
  7. Portekiz basınında Yacine Brahimi konuşuluyor. Ücrette indirime giderse ve bize gelirse Babel ile beraber nasıl olurlar?

    Bir şey daha merak ediyorum:

    Örneğin Muslera-Martin, Christian, Marcao, Nagatomo-6Numara, Banega, Belhanda-Feghouli, Forvet, Brahimi şeklinde bir kadro varsayıyorum.

    Daha bahsi geçen Babel var, Vedat var, Olsen var.

    Bir de Donk’umuz var. 15 ediyor.

    Ayrıca Martin-Şener sağ bek hattı da yetmiyor.

    Nasıl olacak sence kadro tercihimiz? Sence yabancı transferi hangi mevkilere yönelik olacak.

    YanıtlaSil
  8. Belhanda Banega orta sahası arkalarina da bir 6 numara harika olur

    YanıtlaSil
  9. Adam sevilla'da kalmak istiyor sonraki tercihi boca imiş. Zorlamamak lazım. Kalkıp yıllık 4-5 verip 31 yaşında 4 yillik anlaşma 6-7m bonservis vermek 2 yıl sonra kendini bırakıp arjantine gider 2 yıl için 20-25m gömmemin anlamı yok.

    YanıtlaSil
  10. Fernando kalırsa Banega'nin etkisi azalır. Belhanda Banega'nin arkasına arkaya kaçan alan daraltan fernando olmaz. Topla daha haşir nesir bir 6 lazım. Alanı ileride daraltnamiz lazım daha genç tempolu ve ayağı iyi bir 6 lazım fernandoyla olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben atletik, daha hızlı ve hareketli bir 6 bekliyorum.

      Sil
  11. Bjk Gerson'u kiralarken biz 4m maaş ödeyip sene sonu bedavaya gidecek enerjisi düşmüş Fernandoyla devam edelim. Sonra borç bitmez.

    Banega ya 5 çok mu, hadi ya biz mariano ya 31 yaşında 4.5 bonservis verdik. Sonra borç bitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş nerede Gerson'u kiraladı? + bahsettiğin takımın borcu bizim borcumuzun 2.5 katı fazla. Hadi ya, hadi ya, senin tabirinle :)

      Sil
  12. En büyük transfer belhanda veya diagne'nin gitmesi değil mitroglu fernando ve marianonun gitmesidir. Önce zayıf noktalarını güçlendir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Düşen yabancılar var, bence de öncelikle onlar gitmeli.

      Sil
  13. NAGATOMO'NUN DA HAYAL ETTİĞİMİZ YAPIDA YETERSİZ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünüyorum ama yapacak bir şey yok.

      Sil
  14. Bu arada J.Ferri Lyon^dan Montpellier'e gitti kaça gitti bimiyorum fena adam değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis durumu olduğu sürece herkes problem :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir