22 Haziran 2019 Cumartesi

Hal böyle olunca da neden Adem Büyük gibi bir soru sormak istemiyorum


Yabancı kısıtlaması tam da bu yüzden gelmesin. Bugün dahi istenen rakamların geldiği noktaya bakın, yarın o sınır geldiğinde "kafasını kaldıran" her yerlinin maliyeti ne olacak, kulüpler ne isteyecek? Ülke içinde "bonservisli" transfer yapmak zor. Hal böyle olunca da "neden Adem Büyük" gibi bir soru sormak istemiyorum.

Deniz Türüç'ü transfer etmek istiyorsun, başkanı "10 milyon avro'ya serbest kalabilir, kulüplerin bize sormasına gerek yok" diyor. Bu futbolcunun da sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. 6 ay sonra ipler Deniz Türüç'ün elinde olacak. Maksimum 2.5 - 3 milyon avro'ları konuşmamız gerekirken gelinen noktaya bakın.

Küme düşen Erzurumspor'da da görüntü farksız. Yine sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Taylan Antalyalı için 3 milyon avro'luk bir bedel belirlemişler. İyi bir futbolcu, çok beğenirim ve önünün de açık olduğunu düşünüyorum. Yine de kim 3 milyon avro verir ki? Takımların onu konuşması, peşinde olması böyle abuk rakamları ortaya çıkartmamalı. Futbolcuya da yazık.

Vedat Muriqi belki Türk değil ama o da yabancının Türk'ü diyelim. Aynı şeyler geçerli, sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve beklentinin 10 milyon avro olduğu söyleniyor. Maksimum 3.5 - 4 milyon avro'ları konuşmamız gereken noktadayken. Vedat Muriqi güzel konuşuyor ama, çok akıllı. Bonservisimin akıl alır seviyelere düşmesini bekliyorum diyordu. Biliyor gerçeği.

Futbolcu, kulübünü zor duruma düşürmek istemiyor. Sonuçta bulundukları noktaya o kulüpler sayesinde geldiler ve geneli de para getirerek gitmek istiyor. Sezon sonunda bedava da ayrılabilir bu isimler. Belki 1 yıl geç kalmış olurlar ama kafaları transferde iken mevcut kulüplerine ne kadar katkı verebilirler?

Futbolcunun da önünü açacaksın ve daha akıl alır rakamları konuşmak durumundasın. Hikmet Karaman güzel söyledi, Deniz Türüç'ün Kayserispor'da misyonu bitti. Taylan Antalyalı adına da bu geçerli, PTT 1.Lig'de devam edecek bir isim olmamalı. Vedat Muriqi ise o seviyeyi aşalı çok oldu, belki de bu isimler arasındaki en değerlisi.

Yerli ihtiyacın var, belli ki alttan beklediğin ışık henüz gelmedi. O zaman da bonservisi yok diye Adem Büyük'leri düşünüyorsun işte. Keşke altyapıdaki çocuklar sözleşme yapsa ve gelecekleri burada şekillense. Biz de yerli ihtiyacı için ülke sınırları içinde çakılı kalmasak. İçinde bulunduğumuz durum çok da aydınlık değil.

12 yorum:

  1. Anadolu kulüpleri kafayı yedi bence :) ya da onlar para isteme anlamında dünya futboluna güzel uyum sağladılar... Umarım her alanda saglarlar bu uyumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok alakasız paralar konuşuluyor, umarım bu paralara yaklaşmayız.

      Sil
    2. akbabaya verilen para da haklıydık da. türüçe 5 bile verilmemeli. sonuçta akbaba 10 numara ve kulübünü tek başına taşıyodu. yeteneği ortadaydı. anadolu kulübünden bi beke ağzıyla kuş tutsa 10 verilmez. hatta 5 bile şüpheli yani. yönetimin böyle bi hata yapıcağını sanmam da yaparsa püh denilmeli.

      Sil
  2. Burası Türkiye

    YanıtlaSil
  3. saçmalık yani ne denebilir ki? 10 milyon avro hele ki bu kurda niye deniz türüçe verilsin ki? 26sına da gelmiş öyle genç de sayılmaz. yani tamamen saçmalık. ona kadar o fiyata alıncak bisürü yetenek var. yabancı kısıtlaması bu yüzden kalkmasın da bence tff altyapıyı da şartlasın. sence de iyi olmaz mı? bak mesela geçen sene ozanı çıkardık mecbur kalınca. yani bence ozan gibi çok yetenek var altyapımızda. mesela ilk 11de altyapıdan 3 oyuncu oynama şartı falan konsa. 3ü de yedek. 18de 6 alt yapı. bence milli takıma da yararı olur her kulübün. anadoluya da bağlı kalmayız hem yerli anlamında. güzel olurdu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tok satıcı oynanıyor, elbette onlar da o rakamın olmayacağının farkında. Altyapı aktif, tek iş oradaki gençlerin sözleşme yenilemesi. Önümüzü göremedik henüz.

      Sil
    2. neden yenilemesinler ki. galatasaray aşağı kalır bi kulüp mü? şampiyonlar ligine giden şampiyonluğa oynayan fatih terimli bi kulüp. trabzondaki piyasası 20 milyon avrolara dayanan gençler sadık da bizimkiler neden sadık olamıyo. çok saçma bence. önümüzü görmeliyiz artık. gençlere de güven vermeliyiz. ozan iyi başlangıçtı. devam edilmeli. cekdar, atalay, recep çok değerli oyuncular var. diğer kulüplerin alt takımlarına karşı +61 averajla bitirdiler ligi. diğerlerinin iki katı nerdeyse. yaz kampında felan umarım terim değerlendirir bu gençleri. belhandayı satsak mesela cekdar veya atalaydan yararlansak 10da. iyi olurdu bence.

      Sil
    3. yenilemiyorlar işte, onlara sormalısın bunu :) gençler sadık değil, sorun o. aidiyet yok.

      Sil
    4. yani ne diyim :) sözün bittiği yer. söyleyecek kelime bile bulamıyorum. trabzonun piyasa yapmış gençleri başkanım ne derse o derken bizimkiler daha baştan gitmeyi düşünüyolarsa kapatalım altyapıyı gitsin. :)

      Sil
    5. Aidiyet problem, yoksa Fatih Hoca mı kullanmayacak gençleri. Bu 2000 grubunu kuran isim de o. 12 - 13 yaşında topladı bu çocukları.

      Sil
  4. Yazının geneline katılıyorum ama Adem Büyük'e düşme konusunda ayrılıyorum senden.Devasa bir gurbetçi pazarı var. Bonservissiz bulamazsın belki ama BJK'ın Tolgay Arslan'ı 500 bin avroya alması veya bir Güven Yalçın bulup çıkartması gibi hamleleri neden yapamıyoruz! Yerli eksiğimiz geçen seneden bu yana var. Hazırlıklar önceden yapılmalıydı. Yerli pazarın zorluğu hele de yabancı kısıtlaması gündemdeyken şaşırtıcı olmamalı. Sonuçta aynı noktaya geliyoruz. Abdürrahim Albayrak-Şükrü Hanedar ikilisi yeterli değil bu konuda ancak Terim'de her şeyi kontrol ederim havasında menajer istemiyor. Biz de her sene bu sıkıntılı süreci yaşamak zorunda kalıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurbetçi pazarını da ilk yazanlardan, hatta ısrarla değinen yegane isimlerdenim. Ümit Milli Takım üzerinden gittiğim ve gurbetçilere değindiğim bir yazı vardı. Fenerbahçe'nin transfer ettiği Murat Sağlam da o isimlerden biriydi. Hak veriyorum tabii ki, o konuda net eksiğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir