26 Haziran 2019 Çarşamba

Halil Dervişoğlu & Galatasaray, şu günlerde nefes aldıran yerlilerden


Günlerdir "bonservisi olmayan yerli" futbolcuları konuşuyoruz. Geneli de içimize sinmeyen, belli bir yaşa gelmiş isimler. Yerli kıtlığı ve sattığın kadar al durumu o kadar zorluyor ki bu tarz hamleler gerçekleşmek durumunda. Yine de bir konu var ki herkes hemfikir. Gurbet pazarında yıllardır yokuz, oysa yerli kıtlığından çıkışın en doğru noktalarından.

Daha önce de yazmıştım. Son açıklanan Ümit Milli Takım kadrosunda birçok gurbetçi vardı ve çoğu da bonservisi elinde olan isimler. Takımın başında da Vedat İnceefe'nin olduğunu unutmayalım. Biraz da deneme / yanılma diyelim, düşük maliyetlerden söz ediyoruz. Bu tarzda Anadolu'ya, hatta son dönemde Beşiktaş'a birçok isim geldi ve parladılar.

Sonra da o transferi istediğimizde önümüze büyük paralar çıkıyor. Deniz Türüç bir örnek mesela, ya da Emre Akbaba. Getir, dene. Tutarsa ne ala, kazancın büyük olur. Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş'a transfer olurken bonservisi 500 bin avro'ydu. Tutmasa da bu futbolculardan çıkmak zor değil, büyük maddi kayıplar yaşanmıyor.

Trabzonspor'un son dönemdeki hamlelerini izliyorsunuz. Gurbet pazarından da, ülke içinden de birçok yerli potansiyeli takıma kattılar. Bu isimlere şans veriyorlar, belki zorunluluktan ama doğru bir yapı içindeler. İstedikleri isimlerden biri de Halil Dervişoğlu'ydu. Bonservis olarak Sparta'nın 1.5 milyon avro'luk beklentisi var, Trabzonspor da bütçe aşımı yapmak istemiyor.

Galatasaray'ın da bu noktada devreye girdiği söyleniyor. Böyle bir potansiyel için 1.5 milyon avro bizi zorlamaz gibi geliyor. Son günlerde konuşulan yerliler içinde Halil Dervişoğlu ilaç gibi geldi. Bu tarzda potansiyeller almamız gerekiyor. Geçtiğimiz sezon Sparta Rotterdam formasıyla 47 maçta 15 gol 12 asisti var. Forvet ama sol kanatta da oynayabiliyor.

Transfer gerçekleşirse kendisiyle alakalı daha detaylı bir yazı mutlaka yazarız. Bilen, takip eden bir arkadaşımıza sorarız. Hareketli, teknik özelliği yüksek, hızlı bir forvet. Kanat özelliği de var, gelişime fazlasıyla açık. Henüz 19 yaşında ve Türkiye U21 forması giyiyor. Beşiktaş'ta Güven Yalçın'ın yaptığı gibi, Halil Dervişoğlu'nun da Galatasaray rotasyonunda ciddi bir yeri olacaktır.

7 yorum:

  1. Trabzonspor sponsor falan bulur bi şekilde alır, çocuk net olarak Trabzon sevdalısı. O yüzden heveslenemiyorum ama keşke gelse.

    YanıtlaSil
  2. trabzon parada anlaşsa çoktan bitirmişti transferi. bitmeyince galatasarayla beşiktaş girdi devreye. hem önünde ciddi bi santrafor bulunmaması hem de trabzonun son dönem yerli genç politikası sebebiyle trabzon önceliği olucaktır. zaten açıklamar da bu yönde. vedat inceefenin de güvenden sonra güvendiği bi santrafor oldu. çok yetenekli diyemem yalnız eğer doğru değerlendirilirse iyi yerlere gelicektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel var, zarar getirmez diye bakıyorum ben.

      Sil
  3. Yatırım yapılabilir tutarsa olur tutmazsa da riski yok

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir