12 Haziran 2019 Çarşamba

İzlanda karşısında kullanmamamız büyük hata, hele ki Cengiz Ünder yokken


Yusuf Yazıcı'yı Fransa ve İzlanda karşısında 11'de bekliyordum. Hadi Fransa'yı bir kenara bırakalım, orada müthiş bir taktik disiplin vardı. İzlanda karşısında kullanmamamız büyük hata, hele ki Cengiz Ünder yokken. Hücuma top taşıyabilecek en iyi isimdi. Bir düzen varsa ödün vermemek lazım, Cengiz Ünder yoksa ya Yusuf Yazıcı, ya da Abdülkadir Ömür oynamalıydı.

Yusuf Yazıcı, İzlanda karşısında 45'de oyuna girse de bu sefer yanlış yerde kullanıldı. Geriden oyun kurmak büyük problemken bu işi Yusuf Yazıcı'ya yaptırmamalı. Yusuf Yazıcı'nın etkisi rakip kaleye ne kadar yaklaşırsa ortaya çıkar. Top taşır, hızlı çıkar ama orta sahanın derinliklerinde kaybolur. İzlanda maçında hücum organizasyonundan bu kadar uzaktayken böyle bir şut tehdidini yanlış kullandık.

Yusuf Yazıcı'yı uzun zamandır konuşuyoruz. Özellikle son 2 sezonda yaptıklarıyla büyük bir çıkış yakaladı. Trabzonspor'un keyif veren, kaliteli futbolunun da en önemli isimlerinden biri. İyi yerliler buluyoruz da "star" ışığı olan çok fazla futbolcu çıkaramıyoruz. Yusuf Yazıcı'nın o ışığı var ve bir üst seviye için zamanı geldi de geçiyor.

Yetenekli Türk futbolcusu mümkün olan en erken zamanda Avrupa'ya gitmeli. Trabzonspor'da aynı anda Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'yı kaybetmek belki sorun olabilir ama en azından biri için zaman geldi. Yusuf Yazıcı 22 yaşına geldi, Milli Takım'daki diğer örneklere bakınca geç bile kaldığını söyleyebilirim.

Trabzonspor'a da hak veriyorum. Doğal olarak mümkün olan en iyi teklifi bekliyorlar. Türkiye Ligi'nden x futbolcunun "Avrupa" veya büyük şampiyona görmeden çılgın bir transfer yapması zor. Avrupa'ya adım atılabilir ama bu "ara transfer" olur. Zeki Çelik'in Lille'e, Çağlar Söyüncü'nün Freiburg'a transferleri gibi. 

Yusuf Yazıcı'nın da ihtiyaç duyduğu bu ve Lille olabilecek en iyi adreslerden biri olurdu. Şampiyonlar Ligi oynayacaklarını unutmayalım. Zeki Çelik oraya adım attığı günden bu yana istikrarlı şekilde 11 oynuyor. Yusuf Yazıcı da ciddi şans bulur ve bunu iyi değerlendirirdi. O görüntüyü verdikten sonra da çok daha iyi bir transfer yapması olası olacak. 

Fizik, teknik, müthiş bir şut özelliği, topla dripling, her şey var. Milli Takım'da da direkt olarak 11 oynamayı hak eden bir futbolcu. Milli Takım'da maalesef etiket üzerinden gidiyoruz ve Hakan Çalhanoğlu gibi isimleri görünce 11'e yazıyoruz. Daha iş görecek ve potansiyel vaat eden isimler var elimizde. Yusuf Yazıcı da onların başında geliyor.

7 yorum:

  1. Topu bize bırakacakları bu kadar net iken hocanın defansif ve fizikli takımla çıkması net maçı verdi. Kendinden büyük takıma böyle çıkmak mantıklı ama aynı seviyede kendi oyununla fark yaratırsın.

    Mahmut oyunu kurma ve rahatlatma konusunda ligin en iyi 6 numarası, Ozan bu profile hiç uymadı. Ben Kenan yerine Abdülkadir, Hakan yerine Yusuf ile başlar diye bekliyordum. Keşke A.Parmak olsaydı da Ozan yerine koyabilseydik. Genel olarak bence oyuncuları kafa olarak Fransa maçında ve havalimanı olaylarında kalmış gibi gördüm. Yazık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fransa maçında kaldı maalesef, oysa her maçın planı farklı. Okay Yokuşlu'nun sakatlığı da çok etkiledi.

      Sil
  2. ki bu iki genç avrupa scout ekiplerince golden kid olarak değerlendirilmekte :) bi de üstteki arkadaşa katılıyorum. abdulkadir parmak gibi bi değer mutlaka alınmalıydı milli takıma. milli tecrübesi yok diye alınmadı sanırsam. alınmalıydı yalnız. ozanın var da ne yararı var.

    YanıtlaSil
  3. Top ayağına çok yakışıyor. Gelişimini devam ettirebilirse çok farklı bir futbolcu olabilir. Dün orta sahada bir şeyler yapabilen tek oyuncumuzdu.
    Abdulkadir ise çok güçlenmeli şu an güç özelliği 5 bile değil FM diliyle söylersek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lille'nin ilgisi ciddi ve tam da Yusuf Yazıcı'nın büyüyeceği bir takım. Umarım gerçekleşir bu transfer.

      Sil
  4. Lille’de zeki gibi, pepe gibi parlar sonrasi..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir