9 Haziran 2019 Pazar

Kenan Karaman'ın Fransa karşısında Türkiye Ligi için piyasa yaptığı gündü diyebiliriz


Fransa karşısında Kenan Karaman özelinde ikilem yaşanmak üzereydi. İlk yarıda hücum noktasında öyle basit hatalar geldi ki "Kenan Karaman haricinde çok iyiyiz" yorumları okuduk, hatta bunu ben de yaptım. Maç başında da eleştirdiğim bir tercihti, Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda topu ileri taşıma noktasında Abdülkadir Ömür veya Yusuf Yazıcı'yı bekliyordum.

2. yarıda hücum tarafında da görüntüsü değişti ama genele bakınca da hakkını yedik. Mbappe gibi bir silah karşısında Hasan Ali Kaldırım'a müthiş yardım etti. Oyunun mücadele ve baskı tarafında da oldukça iyiydi. Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yaptı ve orayı doldurdu. 2. yarıda topu hücuma da taşıyan isimlerden biriydi. Hakkını teslim etmemiz gerekiyor.

Zeki Çelik / Cengiz Ünder hattında Matuidi'nin bu desteği Digne'ye veremediğini gördük. 45'de de Coman hamlesi geldi zaten. Kenan Karaman'ın Hasan Ali Kaldırım'a desteği Mbappe karşısında etkili oldu. Milli Takım rotasyonu için iyi bir görev adamı kazanmış olabiliriz. Fatih Hoca döneminde de Milli Takım'a davet alsa da ilk kez bu kadar ciddi bir sınav verdi.

Fransa karşısında "Türkiye Ligi" için piyasa yaptığı gündü diyebiliriz. Kendisinin transferi hemen hemen bütün büyük takımlarımız için konuşuluyor. Özellikle de medyada Galatasaray için adı geçmekte. 2 milyon avro'luk serbest kalma maddesinin olduğu söyleniyor. Benim çok tuttuğum bir isim olmasa da Fransa karşısında oynadığı oyunla "acaba" dedirtti.

25 yaşında ve şu an geldiği noktayla Düsseldorf'un rotasyon futbolcusu olabildi. Birçok maçta şans bulsa da genellikle kenardan gelen bir isim ve çok büyük bir gol / asist katkısı yoktu. Bu da beni şüphelendiriyor. Forvet özellikli bir kanat çünkü, kendisinden mutlak suretle gol etkisi beklerdim. Sinan Gümüş'le ters kanatta oynasa da benzer tarzlar. 

Galatasaray'ın yerli rotasyonunu güçlendirmesi gerekiyor. Özellikle de kanat rotasyonu için. Sol taraf denildiğinde de konuşulabilecek pek fazla isim yok. Kenan Karaman ismi direkt olarak ortaya atılıyor ve alternatif olmadığı için acaba diyoruz. Fransa karşısındaki görüntüsü devam eder mi, hatta bunun üzerine koyabilir mi bilmiyorum. Güçlü bir altyapısı var, bence yetenekli de bir isim ama sınırlarının çok uçlarda olmadığını düşünüyorum.

Bonservisi olmasa hiç düşünmem, söz konusu 2 milyon avro olunca duraksıyorum. Bonservis ödeyebilme durumumuz pek yok. Tabii her şartta ufukta olan olası yabancı kısıtlamasında o 2 milyon avro "bedava" denilebilecek bir bedel de olabilir. Bu transfer için arada kaldığımı söyleyebilirim. Şartların ne getireceğini göreceğiz.

14 yorum:

  1. İlk bakışta bizim takımın kalemi gibi durmuyor da olsa ben isterim. Genç milli takım yıllarında Alman Ligi adına da umut veren biriydi. Sonrasında beklentilerin uzağında kaldı ama Alman disiplinine sahip riske girmeye değer. Sinan Gümüş benzetmene katılırım onun aklı başında olanı. Gerçi Sinan çok daha iyisini vaat etti ama her daim kafası güzel olduğundan hevesi kursakta bıraktı. Daha az kapasiteli ama net verimli Kenan umarım Florya yolcusu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize biraz daha hücumda fark yaratabilecek bir isim lazım sanki. Kenan Karaman tarzı isimler genellikle bir noktadan sonra mücadelesiyle değil de yapamadıklarıyla hatırlanır. Belhanda dahi buna örnek değil mi :) Çok alakaları olmasa da.

      Sil
  2. Kenara yazılıp son çare olarak başvurulabilir dünkü performansı çok iyiydi ama genelini bilemeyiz. Sinan Gümüş demişsin ama Sinan'a çok daha komple bir oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş dedim, bırakacağı etki için. Daha fazlasını beklemem ben :) Yoksa Sİnan'ın da ofansif meziyeti daha iyi.

      Sil
    2. Sinan'a göre çok daha komple bir oyuncu bence

      Sil
  3. Sinan gümüş bence orta saha da forvet arkası oynamalı,kanatlarda zayıf,pasif ve yavaş kaliyor

    YanıtlaSil
  4. Ne bu sende ki saygısızlık? Twitter'da soruları da önemsemiyorsun falan, hatta eleştirilere dayanamayıp en kibar dille yazılmış eleştiriyi bile yayınlamıyorsun. Bu kafayla hiçbir şey olmaz senden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygısızlık sende, eleştiri dediğin yorumda dahi hakaret var. Kalas falan diyorsun :) Kusura bakma da bu üsluba sahip yorumu yayınlamam. Eleştiri ne demek, aç bir sözlük tanımı falan bak. Hadi bakalım, arkadaşların zamanını çalma :)

      Sil
    2. Aga “kalas” diye bir tabir hiç kullanmadım sana karşı, anonim yorum olduğu için karıştırıyorsun. Benim en büyük lafım “maçları doğru izle” oldu.

      Sil
    3. O da hoş bir tabir değil.

      Sil
  5. Kardeşim kusura bakma ama irfan can ile birlikte en vasat oyunculardan biri milli kadroda.hiz teknik fizik hiçbirinde üstün ve öne çıkan tarafı yok 25 yaşında hala ikinci ligde oynamasından belli.bundesliga da bir sürü gurbetçi var yazık buna verilen sansa

    YanıtlaSil
  6. 2m bonservis 1m maaş 25 yaş yeterli...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir