18 Haziran 2019 Salı

Olası 6 numara transferi için William D'Avila 'nın ajandasına bakılabilir


Transferde adı geçen isimler hoşuma gidiyor. Belli ki ufukta 1-2 veda da bekleniyor, Banega gibi transferlerin ihtimali böyle oluşacak. Galatasaray şampiyon olsa da kadro konusunda önemli sorunları var. Özellikle de orta saha tarafında. Son 2 senedir şartların mümkün kıldığı ölçüde hareket edip sonuca gittik. İşi sezonun geneline yaydığımızda ise bu yetmeyebilir. 

İş dönüp dolaşıp Donk / Fernando ikilisine geliyor. Fernando'yu da bu düzende 8 numara gibi kullanmaya çalışıyoruz. Elinden geleni yaptığı doğru olsa da o pozisyonun futbolcusu değil. Haliyle sonuç futbolu oynuyoruz, sonucu alabildiğimiz sürece de sorun yok. Sonuç gelmediğinde "iyi futbol" söylemleri doğal olarak konuşulur. Daha iyisi lazım.

Daha iyisinin olması için de Fatih Hoca'nın kafasındaki kurgu oluşmalı. Fatih Hoca'nın 4-3-3'den ödün vereceğini düşünmüyorum. 4-3-3 içinde de Fernando gibi bir orta sahayı istediğini çok düşünmüyorum. Defansif orta saha olarak biraz daha hareket, atletizm, topla dikine çıkabilme gibi özellikler araması doğal. İyi bir Badou Ndiaye ya da Trabzonsporlu Onazi gibi örnekler verebilirim.

Belhanda'dan vazgeçmiyor mesela. Pozisyonuna göre oyunun iki yönünde katkı veriyor, sürekli mücadele içinde ve hareketli bir futbolcu. Banega'yı da pozisyonuna göre oyunun iki yönünde katkı verdiği için öncelik tutuyor. Yaratıcılık konusunda ise 4-3-3 içinde Belhanda yalnız kalıyordu, Banega'yla bu yükü paylaştırmış olacak.

Bu iki isim her ne kadar oyunun iki tarafında etkili olsa da arkalarını toparlayacak bir isme ihtiyaç duyacaklar. Fernando'nun da o tempoyu kaldırabileceğini düşünmüyorum. Yaş ilerledi, bu ikilinin yaş ortalaması da 29 - 30 olacak. Biraz daha genç, atletik ve orayı süpürecek bir isim lazım. Bu noktada da Galatasaray'ın Fernando'dan çıkması şart. Sadece Banega'nın gelmesi bir şeyleri değiştirmeyecek.

Galatasaray, menajer William D'Avila ile iyi ilişki içinde ve sık iş yapıyor. Fernando'nun olası satışında da bu menajerin varlığı mühim. Herkes Belhanda / Diagne diye odaklansa da ben Fernando ayrılığı bekliyorum. Transfer için de bu pozisyon adına William D'Avila 'nın ajandasına bakılabilir. Orada da Marvelous Nakamba gibi bir isim var.

Bu futbolcuyla alakalı daha önce de yazmıştım. Banega / Belhanda gibi bir hattın arkasında iyi iş çıkarabileceğini düşünüyorum. Atlet, sert, geriden oyun kurabilecek, daha da önemlisi topla çıkabilecek bir defansif orta saha. Orayı süpürecek bir isim lazım, Nakamba da bu özelliğe uyuyor. Club Brugge futbolcusu, 25 yaşında. Fernando / Diagne gibi satışlar gerçekleşebilirse bu transfer adına kaynak doğabilir.

Vitesse'den ayrıldığı dönem de konuşuluyordu. Tabii o dönem bu tarz işlere pek yönelmedik. Fatih Hoca sonrası bu tarz transferler biraz daha konuşulur oldu. Banega gibi garanti katkılar da lazım ama Nakamba gibi sonraki satışı, gelişimi mümkün olacak isimleri de kadroya katmalıyız. Marcao / Luyindama gibi transferler örnek teşkil etmeli.

13 yorum:

  1. Yorumlarım ulaşmıyor bayadır çözemedim telefondan banega inşallah olur harika bir iş yapmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulaşıyor aslında, gördüğümü yayımlıyorum :(

      Sil
    2. Yok hocam öyle değil bendeki sorun telden yazınca hesap adım çıkmıyor çözemedim pc den yazınca çıktı

      Sil
  2. yine konuyla alakasız u20 dünya kupası yorumum :) önceki yorumumda grup aşamasındaki yetenekli isimleri yazmıştım. eğer bloga ters düşmeyecekse şimdi final sonrası listem son halini aldı ve onları paylaşmak isterim. 34 kişilik listemde çıkanlar girenler oldu. yine sadece blogun da tarzına uygun olarak galatasarayın alabilmesi olası isimleri yazıcam.

    kolombiya u20den grup aşamasında 2 isim vardı. turnuva şampiyonu ukraynaya çeyrek finalde elenseler de 1 isim daha ekledim. o maçta ukraynayı eleyebilirlerdi de. tura ortaktılar. ivan angulo. hızlı ve dengeli bir isim. diğer turlarda da hücumun en etkilisiydi. cucho balon olmasa turnuvanın asist kralı olurdu şüphesiz. andres balanta. kolombiya rakiplerini bu kadar iyi durdurduysa bu adamın payı büyük. bütün maçlarda bitmek bilmeyen enerjisiyle tam süre aldı. soğukkanlı defans ile orta saha arası boşlukları iyi kapattı. ihtiyacımız olan ön libero tanımına uygun. eklediğim isim ise kaptan carlos cuesta. grup aşamalarında eklemek eklememek arasında kaldım. yalnız son 2 turda kolombiya defansının maestrosuydu. kaptanlığının hakkını verdi. lider stoper arayışındaysak değerlendirilebilir. pas yönü oldukça kuvvetli bir stoper. o da balanta gibi tam süre alanlardan.

    ekvador u20den grup aşamasında kimseyi yazmadım. futbolları iç açıcı değildi. turnuva genelinde olduğu gibi hatta daha aşırısı defansif futbol sergilediler. sonraki turlarda bakınca haksızlık ettiğimi düşündüm. beğendiğim 2 ismi yazmak istedim. jackson porozo. ekvador defansının bel kemiği. henüz 18inde. santos almış bile u17 şampiyonasında izleyip. hızlı bi stoper. italya karşısında çok iyiydi. alma ihtimalimiz olduğu için yazdım. diğer isim diego palacios. defansif olarak sol bekte işi iyi yürüttü. aslında sol kanatı olabildiğince kullandı yalnız ekvador hücumu özellikle alvarado hücumda o kadar pasif ki hücum işine fazla giremedi. geçen sene willem 2de kiralık oynamış 27 maç. değerlendirilebilir.

    senegal u20den yine 1 isim var. yine aynı isim ousseynou niang. grup aşamasında kısa kısa süreler aldı. hocasının takdirini kazandı. sonraki turlarda daha fazla süre aldı. son güney kore maçında 99 dakika sağ kanatı talan etti. hızıyla, soğukkanlılığıyla, topla olan uyumuyla. biçok 17lik yıldız adayı olarak gösterilen isim var dion lopy, youssouph badji gibi. içlerinde en beğendiğim bu çocuk oldu. eğer bitiriciliği de biraz geliştirilirse iyi bi kanat olacaktır. herşeyin istatistik olmadığını gösteren değerli bi isim.

    öncelikle güney koreyi turnuva 2.si olduğu için tebrik ediyorum. güney kore u20den grup sonrası 2 kim yazmıştım. bi kimi azaltıyorum. o da jung-mun kim. grup aşamasında mütiş bi oyun sergiledi. sonraki turlarda özellikle 16 ve çeyrek finalde büyük bi düşüş yaşadı. stoper olan hyeon-uh kim ise kaleciyle birlikte takımın tam süre olan tek ismi. defansta pozisyon farkındalığı oldukça iyi. rakibin bütün duran toplarında onu gördüm. güney kore de defansif futbol oynayan bi ekipti ve hyeon-uh kim defansın en önemli ismiydi. bu zamana kadar neden keşfedilmedi bilmiyorum. yalnız turnuvanın en iyilerindendi. güney korenin özel parantezi de kang-in leeye. grup aşamasında yok gibi bişeydi. valencia niye almış bunu diyodum ki sonraki turlarda belli etti kendini. hücumun en varlık gösteren ismiydi 2 penaltıdan attığı golü saymazsak ileride cf yani forvet arkasını çok iyi oynadı. güzel de asistleri var. jung-mun kim'in maestro kimliğine büründü bi anlamda. valencia daha 10 yaşındayken almış bu arada :) adam olacak çocuk belli oluyo.

    YanıtlaSil
  3. 4096 karakter yetmedi buradan devam. :)

    turnuvadaki en sevdiğim takım mali u20. sadece ben değil taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazandı bu takım. genel olarak defansif futbol gördüğümüz turnuvanın en ofansif takımıydı. izlediğim her maçından keyif aldım. grup aşamasında 2 isim yazmıştım. yine o 2 isimle kalıyorum. ilk isim merkez orta saha mohamed camara. grup aşamasında hücum olarak oldukça iyiydi. arjantin maçında yokluğu defansif olarak da hissedildi. zaten malinin defansı iyi değildi tümden kötü oldu. eğer arjantin santraforu gaich biraz daha az kazma olsa arjantin 5-6 rahat bulurdu. sonraki maç olan italya maçındaysa orta sahanın en iyisiydi. 21de yenilen şanssız kırmızı karttan sonra bu takım 80 dakika ayakta kaldıysa camara sayesindedir. hem hücumda hem bu sefer defansta oldukça iyiydi.

    diğer isim sekou koita. turnuvanın benim gözümde en büyük yıldızı. arabistan maçında bulduğu şansla birlikte çeyrek finale kadar maliyi taşıdı ki ne taşıma. attı, attırdı, yönetti, gerektiğinde ipe dizdi, kaleci çalımladı, bitmedi tükenmedi. arjantin maçında takımın yıldızıydı. 120+da attırdığı akıl dolu gol ile turu getirdi. italya maçı bakmayın 4-2 bittiğine. 4-4 işten bile değildi. italya maçındaki performansıyla maçın değil turnuvanın en iyi performansını gösterdi. 90+ olmuş, rakip savunmasıyla ünlü italya, kırmızı yemişsin 4-2 geridesin bi bit be adam :) 90+da hala kaleci çalımlayıp gol atmaya çalışıyo. penaltı alıyo. atamıyo. bu sefer bitti derken hala deniyo. bitmek tükenmek bilmeyen bi isteği var. hızlı, pas yönü iyi, şutları düzgün tam bi false nine. ve camara ile koita ikisi de salzburgun genç takımı lieferingte. koitadan umudum yok bu saatten sonra salzburg akıllı kulüp değerlendiricektir. yalnız camara alınabilir. olasılık var.

    listemin son hali(gs): stoperler: carlos cuesta, jackson porozo, hyeon-uh kim - bek: diego palacios - orta saha: andres balanta, mohamed camara - kanat: ivan angulo, ousseynou niang - santrafor: sekou koita

    bu isimler tabiki bikaçı tutmıycaktır ilerde. yalnız iyi değerlendirilirse en az 5inin iyi yerlere geleceğini düşünmekteyim.

    turnuvada iki özel parantezden biri ukraynaya. ukraynayı şampiyon olduğu için tebrik ediyorum. buradan hiçbi oyuncuyu yazmadım. çünkü hepsi kiev ya da shaktarın oyuncusu. yani çok zor. çok değerli oyuncular var. özellikle popov başta savunmadaki isimler çok iyiydi. aslında beskorovainyi denenebilir. sol ayaklı ve savunmada popovdan sonra en iyisiydi. alınabilir. lunin ise genç yaşta real madride gitmesine şaşılmamalı. 4 gol yese de çok kritik kurtarışları var. serhii buletsa da takımın hücumdaki en iyi varlık gösteren oyuncusu. finalde güney korenin orta sahasını darmaduman etti. skora katkısı olmasa da çok iyiydi. keşke ukraynadaki gibi bizim genç milli takımımızda da ülke futbolunun en iyi iki takımının genç oyuncularından oluşsa çoğunluğu. umarım ileride altyapımıza gereken kıymeti veririz de olur ne diyelim.

    son özel parantez de yine önceki yorumumda olduğu gibi halanda. turnuvanın gol kralı oldu :) üstelik tek maçta attığı 9 golle. üstelik grup aşamasında. üstelik kendisinden sonrakine 5 gol fark atarak. şeyi hatırladım. tsubasadaki bi sahneyi. 90lara yetişemedik tabi haliyle yaşımız yetmedi :) youtubedan izlediğim kadarıyla. tsubasa katalunya alt yapısındayken lig boyunca 10 gol atması isteniyodu. üst takıma çıkması için. wakabayashi telefonda neden tek maçta yapmıyosun diye dalgasına söylemişti. sonra 6 gol atmıştı sanırım tek maçta yanlış hatırlamıyosam. halandınki de buna benzedi :) tek maçta 9 golle sınırlı kalmaz umarım kariyeri. yine salzburgun oyuncusu. umarım değerlendirilir. büyük bi cevher.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumların için :)

      Sil
    2. pardon geç gördüm cevabı :) rica ederim. zor ve zahmetli bi liste oldu yalnız değdi. bu dünya kupasındaki gençleri daha bi beğendim 2017ye göre. sekou koitada dünya yıldızı olma potansiyeli var iyi değerlendirilirse.

      Sil
  4. Nakamba düz bulunabilir ama tam aradığımız adam. Brugge'den almak kolay değil. Ederi normalde 5-6m bence yeteneği limitli bir adam. Ama bize uygun. Etebo bile olur önlibero değil ama temposu yeter. Menajer çözecek transferi.

    Fernandoyla Marianoyu satasın nakambayı alalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banega / Belhada yaptığın an arkasında oynayacak ismin büyük farkı olmasına gerek yok. Tempo yapsın, orayı süpürsün ve güçlü olsun yeterli olacaktır.

      Sil
    2. Aynen, disiplinli çalışkan ve tabi vasatta olsa pas yapabilmeli.
      Ndiaye telaşlı oynuyordu. Osmanli'da böyle tuşu takılmış gibi oynamıyordu daha sakindi. Neyse artık umidim kalmamıştı Ndiaye den.
      Nakamba iyi de uygun bonservise belcikalilari ikna etmek kolay değil. Wesley'i baya pahalıya bırakmışlar.

      Sil
    3. Tabii ki, ayağı tahta olsun demiyorum. O pozisyonda ortalama ama temposu yüksek bir isim iş görür.

      Sil
  5. Banega transferi yanına da birkaç yerli takviyesi orta sahayı çözer. Fernando giderse 6 numaraya Jean Michel Seri tam istediğimiz oyuncu olur. Donkla birlikte orayı idare ederler. Taylan ve Aytaç gibi oyuncuları da Türkiye Ligi'nden alternatifler olarak takıma katabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı'yı istiyorum özellikle, onda ışık var :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir