21 Haziran 2019 Cuma

Ozan Kabak için Bayern Münih ateşten gömlek olsa da transferi keyif verir


Ozan Kabak'la alakalı transfer gündemi yoğun. 15 milyon avro'luk serbest kalma bedeli var ve Stuttgart sportif direktörü de bu ayrılığı doğruladı. Adı geçen takımlar da fazlasıyla iddialı. Bayern Münih ve Milan gibi takımların isteğinden söz ediyoruz. Bunun yanında West Ham ayarında takımlar da var. 

Profesyonel olarak ilk yılını doldurmuş bir futbolcu. O 1 yıl da öyle bir geçti ki 3-4 yıllık tecrübe kazandı. Ayağının tozuyla Şampiyonlar Ligi stoperi oldu, ligde de Galatasaray'ın olmazsa olmazıydı. Stuttgart'a gittiğinde de ayağının tozuyla formayı aldı ve kendini ateşin içinde buldu. Takımı küme düşse de o performansıyla akıllarda kaldı.

Sözleşmesinde çıkış maddesi varken de kimse bu fırsatı kaçırmak istemiyor. İlk sezonunu oynayarak geçirdi, gideceği takımda da direkt olarak formayı almasını isterim. Bayern Münih deyince insanın gözü doğal olarak korkuyor. Hummels ayrıldı, Boateng'in vedası da olası ama Pavard hamlesi geldi, Süle var, daha transfer de gelecektir. Orası biraz ateşten gömlek.

Yine de cesaret işi derim. "Ben formayı alacağım" ve "rekabeti en üst seviyede yaşayacağım" diyebilmek de önemli. Merih Demiral da Juventus'a gitti, yaşayabileceği en büyük rekabetin içine. Yetenekliyseniz ve çalışmayı bırakmıyorsanız mutlaka o forma size gelecektir. Bayern Münih gibi bir takım boşuna yatırım yapmaz. Oraya transferi beni mutlu eder.

Milan ise adı büyük olsa da karışık bir yapı. Yarın ne olacağını kimse bilemez. Yeniden yeni bir yapılanma içine girdiler, mevcut kadroda da iyi stoperlere sahipler. O karışıklık içinde Ozan Kabak'ın kaybolmasını istemem. Bundesliga'da başladı, oraya uyumu erken oldu. Bozulmasın bu, orada büyümeye devam etmesi çok daha olası. 

Ozan Kabak'ın avantajlarından biri de "uyum" tarafı. Çağlar Söyüncü, Bundesliga'ya gittiğinde uyum sağlaması 1 yılı almıştı. Almanca öğrenmekte zorlandığı yazılıyordu. Potansiyeli ve yeteneği var, büyük de bir paraya transfer oldu ama zorlanıyor. Leicester City'de de bunu yaşadı, bu sefer de İngilizce ile başının dertte olduğu söyleniyor. Ozan Kabak böyle değil, ayağını basar basmaz 40 yıllık Bundesliga futbolcusu gibi hareket etti.

8 yorum:

  1. Merih'in Juventus işi iptal yalnız. Doğru bilgi verelim.

    YanıtlaSil
  2. Münihte tutmasa bile sonraki durağı en kötü lyon benfica sevilla sınıfı takimlar olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesi yüksek, bu seviyelerde kalmaya devam edecektir.

      Sil
  3. Milan işi tehlikeli oraya gidip ihya olan futbolcu yok son senelerde. Almanya Ligi'nde veya İngiltere'de orta sıra takımlarında bir sene daha geçirse daha garanti olur işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaos var orada, yarın ne olacağı belli değil. Bu yüzden de Milan'a güvenemiyorum :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Dortmund'da trafik daha yoğun, orada formayı bulmak daha zor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir