29 Haziran 2019 Cumartesi

Ozornwafor'un bonservisi Bruma'nın PSV'e transferinden çıktı


Ozornwafor'un bonservisi Bruma'nın PSV'e transferinden çıktı. 337 bin avro'luk bir dayanışma payı aldık ve Ozornwafor için verdiğimiz 300 bin avro'luk bonservisi çıkartmış olduk. Eğer Ozan Kabak da Bundesliga dışına çıksa 700 bin avro'ya denk gelecek bir dayanışma payı alacaktık. Bu rakamlar da Ozornwafor gibi transferlerde iş görüyor.

Bruma için Porto da konuşuluyordu ve ilgileri ciddiydi. Bruma'nın da meyili Porto'dan yana olsa da 15 milyon avro'luk bonservisi vermeyi göze almadılar. PSV ise ilk andan itibaren Bruma'yı istiyor ve bu rakamı ödemeyi göze alıyordu. PSV'nin ilgisi yeni de değil. 2 farklı dönemde daha Bruma'yı ciddi şekilde transfer etmek istemişlerdi.

Galatasaray'ın onu Sporting'den transfer ettiği dönemde de istiyorlardı. O gün tercihi Galatasaray'dan yana olsa da işler istediği gibi gitmemişti. O potansiyelle PSV yolunu tutsa eminim ki kariyeri çok daha başka şekillenecekti. Böyle bir yetenek için Hollanda Ligi bulunmaz nimet. Dilediği gibi at koşturabilir, durdurması zor.

Sociedad'dan Galatasaray'a döndüğü dönemde de PSV'nin bu transferde ısrarcı olduğunu biliyorum. Hatta Bruma'yla anlaşmışlardı ve Bruma da gitmek istiyordu. O günlerde bonservisi için 5-6 milyon avro konuşuluyordu. Riekerink'in Bruma'yı ikna etmesiyle o defter kapandı ve sezon sonunda 15 milyon avro'ya gelen bir bonservisle gitti. Sözleşmesinin son yılı olmasa daha büyük rakamları da konuşurduk.

Leipzig'de daha iyi iş çıkarmasını bekliyordum. "Zirve" dönemi diyeceğimiz, Galatasaray'daki son sezonunda neredeyse tüm hücum ona baktı. Set ve organizasyon üzerinden dönmüyorduk, tamamen bireysel yeteneklere bağlıydık. Bruma da en ön plana çıkan isimdi. Leipzig'de ise takım oyunu, düzen içinde daha iyi gelişir diye düşünürken hayal kırıklığı oldu.

Nagelsmann da göreve gelir gelmez ilk iş Bruma'yı gözden çıkardı. Yaş 24 olsa da potansiyel hala yüksek. Haliyle de x takımlar onun için yatırım yapmaktan çekinmiyor. Spartak Moskova ve Porto gibi takımlar peşinde olsa da PSV bir şekilde işi bitirdi. Hollanda Ligi de onun yeniden doğması ve gelişimi açısından doğru lig. Hücumda çok daha rahat nefes alacak, yeteneklerini parlatması için imkanı var.

6 yorum:

  1. brumayı herkes kanat dese de kanat forvettir. açık net. leipzig oldukça kötü değerlendirdi. ben de beklemiyodum. psvnin 4-3-3 sisteminde kendini bulucaktır. hatta sezonun en parlayan oyuncusu bile olabilir.

    hee bi de gelen pay için darısı tellesin başına diyelim :) şöyle 40-50 arası satmasını bekliyorum bu yaz portonun. madridler yamuk yaptı yalnız ingilizlerden bi talip çıkabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat forvet tabii ki ama kanatta da oynayabilir. Onyekuru kanatta sırıtır mesela, Bruma ise yapabilir. Farkları bu. 4-2-3-1'de de oynar, bizdeki yükselişi bu formasyon.

      Sil
    2. aynen aynen. ben de bu düşüncedeyim.yalnız biraz daha forvete yakın oynatılması gerektiği düşüncesindeyim. hızı ve driblingiyle içeri çok iyi kateden bi isim. oldukça seri ve dengeli de. biraz bitiriciliğini geliştirirse en iyi kanat forvetlerden biri olucaktır. bunu da psvde rahatlıkla yapabilir.

      Sil
    3. Leipzig öyle kullanıyordu, merkezde de oynamayı öğrendi.

      Sil
  2. Hollanda'da sol kanatta uçar bu adama eğer düzgün çalışırsa sonra da PSV büyük kârla başka takımlara satar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, gidebileceği en doğru lig ve takımlardan biri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir