11 Haziran 2019 Salı

Pozisyonu için ne kadar kaliteli olsa da istikrarına güvenemiyorum


Futbol Arena ve Bipspor'da gördüğüm haber üzerine konuşalım. Galatasaray'da Fatih Terim'in yeni sezonda "mutlaka kalmalı" raporu verdiği 6 ismi paylaşmışlar. Muslera, Luyindama, Marcao, Fernando, Belhanda ve Feghouli paylaşılan listedeki isimler.

Bu isimler Galatasaray'ın omurgasını oluşturuyor. Fatih Hoca da "çıkan haberlere" göre öncelikle omurgayı kurumak istiyor. Haberde anlamadığım detay ise Fernando tarafında. Pozisyonu için ne kadar kaliteli olsa da istikrarına güvenemiyorum.

Satılabilecek ve para kazanılacak isimleri düşündüğümde Diagne yanına Fernando ve Mariano gibi isimleri düşünüyorum. Yerlerinin dolacağına inandığım futbolcular. Fernando sezonun sonunu her ne kadar fabrika ayarlarına yakın bitirse de yarın olası bir düşüşün ihtimali var.

Ayrıca hoca da Fernando'yu 8 numara gibi kullanmaya çalışıyor. Bunun nedeni kadro kıtlığıydı. O pozisyonda Badou Ndiaye beklenileni veremeyince Fernando'yu oraya kaydırmış oldunuz. Yine de fena doldurmadı orayı, sürpriz gol koşularıyla hücumda dahi farkını ortaya koydu.

Yetmez tabii, o pozisyon için gerçek anlamda bir 8'e ihtiyaç var. Fernando'yu 6'ya çektiğimizde ise düşen temposu sorun olabiliyor. Zaten aşırı sert bir isim olmadı ama kendi standartlarına oranla da düşen sertliği var. Tempo sorun olabiliyor, sezon içinde sık sakatlıklar yaşanıyor.

Yoksa oyun aklı ve kalitesi hala ligin üzerinde. O oyun aklıyla da 8 numarada dahi fark yaratabildiği anlar oluyor. İlle de satalım diye düşünülmüyordur ama iyi bir teklif karşılığında da yollar ayrılır. O pozisyonda daha tempolu, ciğersiz diyebileceğimiz, topla da çıkabilecek bir isim daha olası geliyor.

Diğer isimlere ise katılıyorum, hatta onlara Linnes ve Donk'u da ekleyeyim. Sorunsuz yedekler, sahada oldukları her an iyi iş çıkarıyorlar. İsimlere bakınca da Marcao / Luyindama ikilisini zaten tartışmayız. Feghouli desek ligin en iyisi, Muslera da yılların istikrarı. Her ne kadar eleştirdiğimiz dönemleri olsa da. Niye kumar oynayalım ki.

Belhanda tartışılacak burada. Hocanın oyun düzeni içindeki olmazsa olmazlardan biri. Kendi pozisyonu için farklı bir yapısı var ve onu özel kılan da bu. 12 - 15 milyon avro arasında bir teklif gelmeli ki gidişi düşünülsün. Satalım diye beklenen bir isim asla olmadı. Kendisinden vazgeçmek de istemem ama bir yandan da piyasası var işte.

16 yorum:

  1. yuto da gitmez hoca seviyor onu ki zorlu maçlar da önemli bir silah,rakibin etkili kanat oyuncusuna karşı oynatırsın mesela,fernando için de ben hocanın çok tuttuğunu düşünmüyorum ki zaten bu haber kafalarına göre yapılmış belli,eğer 4-1-4-1 düşüncesi varsa hocanın tek 6 olarak fernando ile delik deşik olursun ş.liginde falan,umarım böyle bir hata yapmayız fernando nun temposu da bir hayli düştü resmen stoperlerin arasına girip dinlenerek oynuyordu temposu yüksek maçlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 için daha tempolu, sert ve topla çıkabilecek bir isim düşünüyorum :(

      Sil
  2. 1 yıl daha kontratı var kalabilir. zaten talibi de yok. donk ile idare ederler 6'yı. ama 8 asla olmaz. müthiş bir 8 almak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6'yı idare ederler bence de. O sorun olmaz da beklenen güçlü yapıyı da kurmak zorlaşır :)

      Sil
  3. Fernando değerli bir oyuncu olsa da söylediğin etkenler yüzünden kesinlikle güvenilecek bir oyuncu değil. Özellikle takımın omurgasından bahsederken en kilit noktalardan birinin onun mevkisi olması, takımın kaderini de etkiliyor. Hem 6 hem 8 almalıyız. İçlerinden birisinin mutlaka (6 numara) ciğersiz tempolu olması lazım. Bunun için scouting hamlesi bekliyorum. Fransa ligi maden ama işte... Belhanda kalacaksa Banega da 8 numara niyetine cuk oturur. Belhanda da böylece daha çok tabela yapar. Geçen sene yapılan transfer dönemi yanlışlarından ders alındığını düşünmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kritik pozisyon. Yeni sezona girerken de en kritik pozisyonun orası olacağını söylüyordum, hala aynı yerdeyim.

      Sil
  4. Fernando gelmeden önce de tek ön libero değil de iki ön liberodan birisi olarak kullanılabileceği konuşuluyordu, bunun sebebi geriden oyun kurmakta zorlanabileceğinin ön görülmesiydi (hatta bu sebeple Ndiaye yerine Fellaini'nin daha faydalı olabileceği tartışılıyordu) ama ilk sezonunda bu konuda çok başarılı oldu. Bu muhtemelen Tudor'un oyun sisteminden kaynaklanıyordu, elbette sakatlığı da oyunundaki düşüşte etkili olmuştur.
    Devre arasında PSG'nin Las yerine Fernando'yu istediği ve 7M euro'yu gözden çıkarttığı haberi yabancı basında dolandı, aynı dönemde bizim de Teji Savanier için 6M euroluk bir teklif yaptığımız söyleniyordu. Her ne kadar bu transfer o dönem Belhanda'nın satışıyla ilişkilendirilse de ben teknik ekibin Fernando yerine Teji hamlesini denemiş olabileceğini düşünüyorum.
    Bence orta saha rotasyonunda Fernando yerine bir değil 2 oyuncu bakıyoruz. Bir tanesi, düşük maliyetli scout işi genç bir defansif orta saha, diğer ise Teji yada Bennacer gibi, belki 6,5 numara sayılabilecek ve gerektiğinde yenitransfer/Donk ile birlikte tandem olabilecek bir oyuncu diye düşünüyorum.
    Badou konusunda ise henüz kesin bir karar verilmemiş olduğunu düşünmekle birlikte (bence kalabilir), 8 numara için ismi geçen oyuncuların profillerine bakınca (Helinho, Traore, Malinovskyi), her nekadar satılmayacak dense de tok satıcı görünümüyle Belhanda'nın, hatta belki Feghouli'nin satışının planlanıyor olabileceğini düşünüyorum.
    Elbette Diagne 20 M gibi bir rakama satılırsa bunları konuşmayız, Vedat + üst düzey bir 8 numara ve yine kiralık bir sol forvet transferiyle üst düzey bir kadro kurabiliriz; aksi takdirde ismi bizimle anılan üst düzey 8 numaralara FFP çerçevesinde bir yönelimi izah etmek zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou'yu geri çekmişti Tudor bu yüzden ve katkısı düşmüştü. Fernando maalesef birçok pozisyonu oynayabilen bir isim değil, bu da sorun yaratıyor. Fernando'yla 4-3-3 oynasan da geriden oyun kurması problem olur.

      Sil
  5. Geçen sezonun düşüşündeki başlıca neden boşa geçmiş yaz hazırlık kampı. Feghouli dışında herkes düştü. Feghoulinin düşmemesinin nedeni sonun ilk yarısında kendisi ekstra antreman yapabildi.
    Eğer Fatih Terim 4-3-3 oynayacaksa "tempolu, ciğersiz diyebileceğimiz, topla da çıkabilecek " oyuncuya ihtiyaç yok ama 4-2-3-1 oynayacaksak bu tasvir ettiğiniz tarzda oyuncu olabilir.
    Ayrıca yeni sezonda da oyun plansız oynayacaksak ve antrenör ekibimiz bu kadar yetersiz olacaksa Fernandoyu bırakın Fernandinho, Kante gelse bile fark etmez.
    Aklı selim taratftar grubunun Hasan Şaş ve Ümit Davala yu istifaya davet etmesi gerekiyor. Başka şeylerde yapmaları gerekiyor ama onu boşverin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'nın tüm Galatasaray dönemini yaşadım, 4-2-3-1 oynadığına hiç denk gelmedim.

      Sil
  6. Fernando mariano kalirsa gs de çok birşey değişmez yine ıkına ıkına maç seyrederiz içeride seyirci kulübede terim 'in itmesiyle ite kaka gideriz.

    Yunus da kalmış keşke satabilseydik cafercan gibi yok olacaktır o kadar iddialıyım süper lig oyuncusu bile olmayacak gibi gorunuuor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme uzattıysa Yunus Akgün'den yana umutluyum. Yok olmaz, şu an Fatih Hoca başta. O gün yoktu.

      Sil
  7. Terim Hasan Şaş ve Ümit' in planlamasıyls normal. Cenk Ergün alırken çok yüksek maaşa anlaştı şimdi kimse gitmez tabi. 3 yıl mariano 12m euro. Satış yok bonservis elinde güle gule... 2 sene top oynayıp 12m aldı. Baros 2 yıl top oynadı 4 yıl para aldı. Borç bitmez tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmez, Fatih Hoca düşmanlığı da bitmez :)

      Sil
  8. Deplasmanda ve Avrupa'da yine kanser olmak istemiyorsak orta sahanın komple değişmesi lazım yani Fernando gönderilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda kalmalı, zaten 8 arıyoruz. 6 bence de değişmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir