1 Haziran 2019 Cumartesi

Selçuk İnan'ın sözleşmesinin makul şartlarda uzatılmasını bekliyor ve istiyorum


Selçuk İnan'ın sözleşmesinin "makul şartlarda" uzatılmasını bekliyor ve istiyorum. Hak ediyor. Elbette verilen karşılıklı emekler olsa da kendisinin transferinin "büyük bir kırılma noktası olduğu" atlanmamalı. Beğenin ya da beğenmeyin, Selçuk İnan'ın Galatasaray'daki varlığı kupalar ve başarılar demek.

Selçuk İnan, köprüden önceki son çıkışı yakalayan futbolculardan. Mevcut çevresiyle hareket etmez oldu, belki de onlardan koptu ve Galatasaray'ı tercih etti. Bunun karşılığını da fazlasıyla alıyor. Yaşı ve düşen temposu itibarıyla müthiş sezonlar geçirmese de varlığının önemli olduğu anlar yaşıyoruz. Yana yakıla yerli arıyoruz, bu geçiş döneminde Selçuk İnan'ın 1 yıl daha kalacak olması güzel.

Çıkan haberlere göre yıllık 500 bin avro'dan bahsediliyor. Makul bir rakam olduğunu düşünüyorum. Gerçi Selçuk İnan'ı kadar istemeyen bir kesim var ki "üzerine para vermesi gerekiyor" diyecekler. Elbette hataları oldu, bu süreçte yapılan yanlışlar var. Her şeye rağmen "mevcut sözleşmesi" onun suçu değil, o paraları verenleri eleştirelim.

Selçuk İnan'ın beklediğim futbol gelişimini gösteremediği de doğru. Ben onun "regista" gibi, orta sahanın en gerisinde oyun kurucu olmasını bekliyordum. 8'de kalmayı ısrar etti, o pozisyonu da ne temposu ne de gücü kaldırdı. Şu haliyle son 20 - 30 dakikalar adına, topa sahip olma, biraz daha sakin kalma futbolcusu oldu.

İlk 3 sezonu, özellikle de 2 sezonu üst düzeydi. Transferi zaten Türk futbolunun kırılma noktası. Fatih Hoca'yla yola başlamak elbette büyük adım ama Selçuk İnan'ın transferi o dönemde bütün seyri değiştirdi. Kazanılan kupalar ve başarılarda da payı çok büyük. Belli ki takımda da iyi bir liderliği var. Yola devam edilmesi bu yüzden.

17 yorum:

  1. Dün bir yerli oyuncu analizi izledim Emre'nin sakatligi, Omer'in, Mugdat ve Sinan'in gidecek olmasi gibi etkenleri duyunca neredeyse gencler haric yerlimizin olmadigini gördüm, 1 sene daha kalmasi yabanci siniri duserse yerli yapilanmasi icin mutlaka gerekiyor, sevenin sevmeyenin bunu anlamasi lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Geçiş dönemi için ideal duruyor.

      Sil
  2. Katılıyorum 500 bin avroya bir sene baktık hala iş yapıyor seneye de bu şartlarda kalıp gençlere rol model olsun. İtalyan kondisyonerle sıkı bir sezon öncesi çalışmasıyla 1-2 sene çıkartır bana göre. Son yıllardaki performansını tartışırım ama sporcu kişiliğini asla tartışmam. Temennim futbolu bırakmasının ardından yönetici, menajer, antrenör(gönlüm menajer olmasından yana) artık ne görevde olacaksa kulüp içinde kalması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 sene daha devam etmek istediğini söylemiş. Bence de iyi bir rol model. Rakam da güzel.

      Sil
  3. Regista’ya evrilmesi bu yaştan sonra olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaştan sonra zor, nedeni de yıllardır düşen temposu. Bu noktadan sonra son 15 -20 dakikalar adına ideal bir isim.

      Sil
  4. Bu sene bizden 4,5 milyon € aldı bonuslarla. Sezon sonu başakşehir, beşiktaş maçlarında verilen primler hariç. Feghouli ile aynı ücret demek bu. Kendisi tam bir profesyonel. Hiç indirim işlerine girmedi. Kendisi ile yolları yıllar önce ayırmalıydık. Kendisine 2013'den sonra ödediğimiz yıllık ücretlerle A kalite bir 8 numara alabilirdik.

    Kendisine bir şey demiyorum sözleşmesi var sonuçta hakkıdır ama kendisine zamanında 34 yaşında yıllık 4,5M € vadeden adamları bir daha Galatasaray kapısından içeri sokmamak gerekir.

    500bin € ise çok güzel rakam. Hiç itiraz etmem. Son 4 yıldır alması gereken para buydu. Anca sözleşmesi bitince verebildik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hak etmeden aldıklarını düşününce çok bence. 500 bin TL olmalı.

      Sil
    2. Hep hak etmedikleri konuşulur, iyi dönem hiç hatırlanmaz :)

      Sil
    3. iyi dönemi 3 sezon :)

      Sil
    4. Hamzaoğlu dönemi gelen şampiyonlukta da büyük oynamıştı.

      Sil
  5. Çok çalışıp hep hazır olsa kenarda her maç son yarım saat top tutma güvencemiz olabilir çok da yaşlı değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de temposu çok yaşlı gibi durur oldu :)

      Sil
    2. hem böyle eleştiri yapıyorsun hem de çok para almasın diyenlere eski günleri unutmayın diyorsun.

      Sil
    3. Ben fizik durumunu, mevcut kalitesini eleştiriyorum. Ama kalmalı da diyorum, bu da geçmişiyle alakalı. Alakasız konular :) Bazısı Selçuk İnan Galatasaray tarihinin en kötüsü gibi davranıyor.

      Sil
    4. defolsun gitsin diyen yok ki zaten. herkes az ücret almasını istiyor.

      Sil
    5. Benim yorumum genel, üzerine alınma :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir