20 Haziran 2019 Perşembe

Son yıllarda özlenen Dortmund'a yaklaşıyoruz


Henüz Haziran'ın 19'unda olsak da şampiyonluğa oynayacak takım şimdiden oluşturuldu. Bu yapıya 1-2 isim daha gerekecek, o konuda da hayal kurmak bedava. Sevgili Okan Danışman'ın kurmuş olduğu kadrolar üzerine konuşmak isterim. Transferler gerçekleştikçe heyecanlanıyordum, bu kadrodaki 2 dokunuşu daha görünce "şampiyonluk yakın" diye düşünür oldum.

İlkay Gündoğan buradaki "hayal" kısım. Her ne kadar imkansız olmasa da Manchester City'nin son haftalarının olmazsa olmazıydı. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ve yenilemeye de pek yanaşmıyor gibi. Sakatlıklardan çok çeken bir isim, Manchester City'de eminim ki beklentiler çok daha yüksekti. Bir şeyler olsa da keşke transferi gerçekleşse. Orta sahadaki akıl ve hareketlilik çok daha artardı.

Mandzukic haberleri ise konuşuluyordu. Yaşı ne olursa olsun çok yararlı bir isim. Ön alandaki mücadelesi, fiziksel özelliği ve hareketliliğiyle fayda sağlıyor. En önde oynatıyorsun, olmadı kanatlara atıyorsun, fark etmiyor. Favre'nin de 4-6-0'a yakın bir düzeni var. O düzende de ağırlıklı olarak Götze'yi en önde kullanıyordu. Düzen iyi ama en önde biraz daha "forvet özelliği" baskın bir isim lazım diye düşünüyorum. Arkasındaki hücumcuları düşününce Mandzukic'in faydası çok büyük olurdu.

Mevcut transferler üzerinden bakacaksak da Brandt'ı İlkay Gündoğan'ın yazıldığı yerde bekliyorum. Leverkusen'deki son dönemindeki çıkışı o pozisyonda geldi ve Dortmund orta sahasında hareketlilik, topu öne taşımak gibi sorunlar vardı. Witsel komple bir futbolcu olsa da haldır haldır hücumcu değil. Delaney ise daha çok mücadele tarafında. Brandt'ı 10 numara gibi kullanıp, Reus'u sola geri döndürmek de mümkün. Thorgan Hazard da bekliyor, sol kanadın diğer kozu da o.

Hummels çok iyi oldu. Dortmund'un elinde Akanji, Diallo, Zagadou ve Balerdi gibi genç stoperler var. Savunma hattının bir lidere ihtiyaç duyduğu kadar, takımın da lidere ihtiyacı vardı. Hummels'in Bayern dönemi iyi geçmemiş olmasa da yaş hala 30, kariyerinin en iyi olma dönemine geldiği zamanlarda. Partneri noktasında tercihim Diallo olur, o da sol ayaklı olmasından ötürü. Yoksa o da Akanji de hızlı stoperler, Hummels'in ağırlığını toparlayacak isimler.


Alternatifler de bu şekilde. Guerreiro'nun ayrılığını bekliyorum, yedek kalmak için fazla değerli bir isim. Hazard'ı 11'e aldığımızda, Larsen'i alternatifler arasına yazabiliriz. Ömer Toprak ve Philipp gibi isimler ise satılacaktır, takımda şans bulma ihtimalleri pek kalmadı. Şu yedek kadronun dahi en azından Şampiyonlar Ligi yapabilecek seviyede olduğuna inanıyorum. 

Dortmund'un en büyük sorunlarından biri dar rotasyonuydu. Geçen sezon kaçan şampiyonluğun da en kritik noktası. Sakatlıkların arttığı dönemde kadro kurmakta dahi zorlanıldı ve üst üste puan kayıpları yaşandı. Hücum tarafındaki kalitenin çok yükseldiğini görüyoruz. Reus, Hazard, Brandt ve Sancho gibi isimler öyle bir dörtlü oldu ki son yıllarda özlenen Dortmund'a yaklaşıyoruz.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir