10 Haziran 2019 Pazartesi

Şu an sorunlu sınıfında ve Galatasaray taraftarının da haklı tepkisini alıyor


Geçtiğimiz günlerde Emre Çolak'ın Al-Wahda tarafından serbest bırakıldığı haberi geldi. 28 yaşındaki bir futbolcunun Deportivo'dan sonraki durağının Suudi Arabistan olmasını o dönem konuşmuştuk. Bugün oraya herkes gidiyor da, Emre Çolak'ın düşüşü üzerine kimse konuşmuyor. Daha doğrusu Emre Çolak'ı düşünen, acaba ne yapıyor diye düşünen kimse kalmadı.

Niye kalsın ki, diye düşünelim. Emre Çolak ne kadar futbolu düşünüyor? Galatasaray'dan Deportivo'ya giderken umutlanmıştım. 25 yaşındaydı, belki geç kaldı ama Avrupa için adımı bir şekilde atmıştı. İlk sezonu da fena değildi, umutluydum kendisi için. 2. sezonunda ise dağıldı gitti. Futbol oynamaktan çok, sosyal medyada Galatasaray'ın başarısızlıklarıyla alakalıydı.

Deportivo'ya gittiği gün "Galatasaray burada, yine döner" diyordum. Bu saatten sonra elbette dönemez, o tren kaçtı. Normal şartlarda "acaba denenir mi" derdik. Fatih Hoca'nın bildiği, her fırsatta (Milli Takım dahil) şans verdiği bir isimdi. Şu an "sorunlu" sınıfında, Galatasaray taraftarının da haklı tepkisini almış durumda.

Galatasaray'da oynadığı dönemde yuhalanmasına karşıydım. Takımda en az kazanan isimlerden biriydi ve aldığı paraya oranla da elinden geleni yapıyordu. Fatih Hoca döneminde daha uç bir potansiyeldi, geleceğinden umutluyduk, belki de o seviyeye gelememesinden ötürü tepki yedi ama alternatifti işte.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra ise onun intikamını almak istiyor gibi hareket etti. Bugün geldiği noktaya bakınca da bu savaşı kimin kaybettiği ortada. İyi bir menajeri var, mutlaka ciddi bir teklif bulacaktır ama kendisi adına olası adres Türkiye gibi duruyor. 28 yaşında, şans veren mutlaka olur. Bunu değerlendirir mi bilmiyorum, kafası pek futbolda değil.

Suudi Arabistan'da 14 maçta 1 golü var. Kendisine o kadar inanılmıyor ki sözleşmesi fesih edildi. Bu yetenekte bir ismin içinde bulunduğumuz günlerde ülkenin en iyi orta sahalarından biri olması gerekiyordu. Güçlü bir sol ayağı vardı, teknikti ve bu teknik özelliğine rağmen de mücadele eden bir isimdi. Özellikle de Fatih Hoca'nın 4-4-2'sinde.

12 yorum:

  1. Hoca isterse eger ben tamamim aslinda bu transfere,kanatlar da,merkezde oynayabilen bir oyuncu yerli kitligi malumken hoca tamam derse olur gibi,belki 4-1-4-1 de ki eksik parca olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca ister mi bilmiyorum :( Ben de bir şey demem tabii ama çok ayıp etti Emre Çolak.

      Sil
  2. Keşke gelse derim ama kafada futbol yoksa terim ne yapsın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da sorunlu futbolcuyla uğraşmaktan bıktı :(

      Sil
  3. Emre Çolak da teknik var ama futbol aklı yok. Kanat değil deparı yok. Oyun görüşü vizyonu zayıf. Çalım atarak elde ettiği avantajı hatalı zamanlama ve pas tercihleriyle öldürüyor. Hayatımda çöp deyimini bir oyuncu için hiç kullanmadım. Kullanacak olsam en yakin adayım Emre Çolak olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Belözoğlu gibi oynayabilirdi, o dönüşümü sağlayabilirdi. Tarzlar yakın. Maalesef futbola kafa yormuyor.

      Sil
  4. gs'den "o takım" diye bahsediyor kendisi. çok isteyen taraftarlarımız unuttu galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Turan dahi ben Galatasaraylıyım diyebiliyor. Emre Çolak'ı siz düşünün işte.

      Sil
  5. 2012 şampiyonluğunun önemli isimlerinden birisiydi bekledigimiz katkının çok üstünde oynamıştı. Daha sonra da başka hiçbir sezonunu veya dönemini hatırlamıyoruz ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişmeyi tercih etmedi, bence futbola odaklanmadı. Hakkı da yendi o dönemler ama nice hakkı yenen isimler var.

      Sil
  6. Ilk ciktiginda teknigi fena degil ama bu fizikle bir halt olmaz diyordum ispanya da ilk sezonunda yaptigi cikis beni sasirtti ama devami bekledigim gibi oldu.3 büyük de almaz bunu bence oralarda kalması daha iyi maddi acıdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik sorun, mental problemler büyük. Nereden tutsan elde kalıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir