7 Haziran 2019 Cuma

Süper Lig'e dönecektir, sizce hala Salih Uçan adına umut var mı?


Salih Uçan gün itibarıyla sözleşmesindeki maddeden faydalanarak Empoli'yle olan sözleşmesini sonlandırdı. Empoli'de kiralık olarak forma giyerken, Zajc transferinde takas olarak bonservisiyle orada devam ediyordu. Bu sezon Serie A'da 14 maçı var ve 1 gol 1 asist yapmış. Aslında sezonun sonunu fena getirmese de Empoli'nin küme düşmesine çare olamadı. Inter maçında kaçırdığı gol de unutulmayacaktır.

Bucaspor çıkışlı bir futbolcu. O dönemin iddialı gençlerinden biriydi ve Fenerbahçe transferi de bayağı ses getirmişti. Aykut Kocaman da ona mümkün olduğunca şans verdi, Avrupa Ligi yarı finalinde dahi ilk 11'de kullandığı bir isimdi. Kendisi adına müthiş bir sezondu. Herkes "çok iyi bir yıldız" geliyor derken, takımın başına Ersun Yanal'ın gelmesinin ardından düşüş başladı.

Roma kendisini çok ciddi bir kira bedeli ve satın alma opsiyonu karşılığı 2 yıllığına kiralandığında yine beklenti büyüktü. Bugün Cengiz Ünder'in yükselişini izledik, Salih Uçan ise o görüntüden çok uzakta kaldı. Felaket bir Roma dönemi, sonrasında da Sion ve Empoli gibi takımlarda kiralık olarak devam etti. Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın geri dönmesi dahi Salih Uçan'ı ayağa kaldıramadı.

Taylan Antalyalı da Salih Uçan gibi Bucaspor çıkışlı bir isim ve aynı dönemde potansiyellerinden bahsediliyordu. Salih Uçan'ın çıkışı büyük olsa da çok daha keskin bir düşüş yaşadı. Taylan Antalyalı ise geç parladı ama 24 yaşına geldiği şu günlerde çok daha iddialı bir isim. Benim de orta saha adına "yerli alternatif" noktasında önemsediğim ve istediğim bir futbolcu.

Salih Uçan 25 yaşına geldi. Toparlaması için hala bir şans var. Yeniden ayaklanabilir ve bonservisinin olmaması da bu deneme / yanılmayı yapmak için şartları uygun kılıyor. Yerli kıtlığını da düşününce denenmesi halinde yok diyemem. Tabii çok büyük bir beklentim yok. Kendisi için "çalışmayı pek sevmediği" söylenirdi. Şu durumuna bakınca da söylenenler yanlış değil gibi.

Teknik ve pas özelliği yüksek, topla çıkışları olan, oyunun da iki yönünü oynayabilen bir orta sahaydı. Bu özelliklerden geriye pek bir şey kalmadı, zaten Fenerbahçe'deki ilk sezonu haricinde de izleyebildiğimiz dönemi yok. Keşke altyapıdaki çocuklar sözleşmeleri uzatsa ve onlar şans bulsa. Önceliğim o olsa da maalesef sözleşme durumu sıkıntı. Haliyle de böyle ihtimalleri konuşuyoruz.

22 yorum:

  1. bomboş bi topçu. 3 senedir topa dokummayan aydın yılmaz'ı bile kabul ederim ama bu bonus kafayı kabul edemem. şuna verilen şansın yarısı recep niyaz'a verilseydi şimdi yerli modric olmuştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş mu dolu mu bilmem ama ilk yıllarında çok büyük potansiyeldi.

      Sil
  2. Taylan 8 numara gibi hatta Ayhan Akman vari bir görev ve tarza donusmesi kendi için iyi olur. 750 bin euro verir beklemeye geçerdim fazlasını veren varsa gelir gelir gelir alsınlar ne yapalım.

    Salih çok fazla yeriliyor, atletik anlamda fena değildi aslında. Maç eksiği var ama kapasite olarak karsilastirma yapılabilecek oyuncu çok az. Bence kesin denenmeli Atalay Babacan'la karsilastirmam bile.

    Taylan 8 Salih 10 yakin oyuncular. Taylan için trabzon 1m a çıkamaz. Bjk de 1m vermez kolay kolay.

    Beklemekte fayda var. Vedat Deniz Taylan acele etmeyelim. Fb de merkezde oyuncu çok.

    Salih'i ben olsam kesin alırım ve çocuk Galatasarayli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan da aslında biraz daha 10'a yakın bir isim. Fakir Yusuf Yazıcı'sı diyorum :)

      Sil
    2. 10 oynayacak kadar yetenekli değil sanki daha düz geliyor bana o yuzden Ayhan gibi 10 başlayıp 8 e 6 ya doğru kayar. Salih kesin alınmalı. Deniz Türüç Taylan ve Muriq için bekle gör yapmalıyız. Deniz'e ve Muriq'e 5 Taylan'a 1 veren çıkmaz göreceksiniz. Fb deli para harcama niyetine olsa da Tolgay Ekici Topal vs varken onlardan farklı olmayan adamı alıp iyice çorba mı yapsın.

      Sil
    3. Ayhan forvet başladı aslında, Beşiktaş'ta 10'a geçti, öyle evrildi. Ama bu isimler çalışkan, kendine bakan isimler. Salih Uçan da 10 - 8 - 6 oynar belki ama pek kafası futbolda değil.

      Sil
  3. U21 maçını izlediniz mi? At gözlüklerini çıkarmak lazım. Halil dervişoğlu iyi berkay iyi. Yunus'a teklif varsa satilmali sonraki satıştan pay vermeselerde olur. 2m bile iyidir. Celil oynatilmayacaksa kiralamamalı. Birhan ve Doğan Can kampta denenmeli, Taylan olmazsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu genel yorum mu, bana özel mi? At gözlükleri söylemi?

      Sil
    2. Genele diyorum. Algıyla sahadaki oyun tutmuyor da. Altay Bayındır bu arada dediğim gibi oldukça ham hala. Alsak bile kiralamalıyız. Okan Kocuk hariç gençlerden hazır kaleci yok. Fatih'i her türlü alır kulubeye demir attırırım. Okan'ı alsam bile Bursa'ta bedelsiz 1 yıl daha veririm. İki kaleciyi de Ertugrul'u da satacaklar cunku dunya borcu var.

      Sil
    3. Genç kaleci bekleyerek gelişemez zaten, oynaması lazım. Muslera gibi bir kalecin varsa da onun yedeği mümkün olduğunca tecrübeli olmalı.

      Sil
  4. Toparlanma şansı var ve yabancı kısıtlamasına hazırlık için teklif de alacaktır. Birazcık aklı varsa-ki bugüne kadar bize o yönünü göstermedi-paraya pula bakmaksızın avrupada kalmanın yolunu bulur. Aksi durumda buraya gelirse 1-2 sene para kazanır ama sonu Batuhan Karadeniz'e benzer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmadığı söyleniyor, şu anki konumu da bu yorumu haklı çıkarıyor.

      Sil
  5. Gençler için en önemlisi doğru tercih yapmak. Bundesliga'ya gitse bambaşka bir oyuncu olurdu. Ya da Türkiye'de başaksehir Beşiktaş gibi takımlara gitse de farklı şeyler konuşuluyor olurdu hakkında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roma'da iyi tercihti bence. Şanslar buldu, iyi ortam vardı ama Cengiz Ünder'in yaptığını yapamadı.

      Sil
  6. Kendisi de çalışmadı belki onu bilemiyorum

    YanıtlaSil
  7. Yetenek olarak Atalay Babacan'ı vs katlar hatta A milli oyuncular çapında. Kronik sakatlığı var mı yok. Kilo sorunu var mı yok yaşlı mı değil. Kelepçeci Colin Kazım vs kadar kimler ne sorunlu oyuncuları denedik. Bonservis ödeyecek misin hayır. Absürd yıllık ücret imza parası vs öder misin hayır. Tabi ki kalkıp yıllık 500 bine imza atacak hali yoktu Tarık Çamdal'ın 1.5 maaş aldığı piyasada. 1-1.2m ye alınır yıllık tutmazsa tutmaz. Deniz Türüç için 3.5m beğenilmediği 2m maaş istenen yerde. Biz uyuyalım aman be hadi yea bjk fırsatı kaçırmaz alır zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katlar mı şüpheliyim, Atalay da ciddi potansiyel. Sakatlıklar derken biraz geri planda kaldı ama sözleşmeyi imzalasa ciddi bir alternatif kazanacağız.

      Sil
    2. 18 indeki Salih gelişseydi anlamında yazdım. Emre B. Arda Yusuf Y. potansiyeli vardı olmadı Salih.

      Sil
  8. Empoli den orta saha oyuncuları hamed traore ve Bennacer alsak çok iyi olur. Scout Ekibinin oyuncuları önerdiğini okudum. N’diaye ve Fernando nun yerine hem genç ve dinamik. Üstelik empoli seri b ye düştü. Tabi öncelikle satış yapıp kaynak oluşturmak lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis lazım dediğin gibi, bu hamleler sonra konuşulur :)

      Sil
  9. Salih hariç empoli orta sahasından 3 oyuncu övülüyor bu takım niye düştü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erzurumspor'da da birçok isim övülüyor, onlar neden düştü?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir