18 Haziran 2019 Salı

Tetteh aşkı yeniden belirdi gibi görünüyor


Tetteh aşkımız yeniden belirdi gibi görünüyor. Bir fark var, Ocak ayında "bonservis geliri" sağlamış ve bütçesi olan bir Galatasaray vardı. Başta Tetteh olmak üzere, birçok ismi istedik ama çok büyük bonservis bedelleri önermemize rağmen bu transferleri gerçekleştiremedik. Biz de o parayı son gün Diagne için harcamak zorunda kalmıştık.

Diagne gidecek, burası belli. Gitmesi isteniyor, Diagne'nin ise ne istediğine yönelik kimsenin fikri yoktur. Diagne gidene kadar da bonservis harcamak zor, elimizde bütçe oluşmasının tek yolunun onun ayrılığı olduğunu söyleyebilirim. Tabii o geliri de sadece 1 ismin transferi için harcamak imkansız. Tetteh böyle bir futbolcu. onu transfer için Diagne'den alınacak parayı bir anda harcamanız gerekebilir.

Ocak ayında bırakmamışlardı. 21 yaşında, önemli bir potansiyel. Ayrıca Ocak ayında bu transferleri gerçekleştirmek çok daha zor. Bonservis geliri elde etseniz bile o yeri doldurmak kolay olmuyor. Haliyle fiyatlar daha da yükseliyor, tok satıcıya geçiyorlar. Yaz aylarında böyle değil, zaman geniş ve transfer imkanı olan birçok futbolcu var.

Tetteh'i kiralamak istediğimiz söyleniyor. Zorunlu satın alma opsiyonlu bir kiralama yapılabilir ancak. Yüksek bir kiralama bedeli ve satın alma opsiyonuyla bu transfer gerçekleşebilir. Tabii bu noktada bonservis bedeli biraz daha yükselir, Sparta Prag'ı ikna etmenin şartları olacaktır. Luyindama da zor bir transferdi, yine aynı "akıl" devreye girmeli.

Şampiyonlar Ligi'nin cazibesi Tetteh'i Galatasaray'a taşıyabilir. Sparta Prag'dan olduğundan hem daha çok kazanacak, hem de daha piyasa yapma olasılığı var. Geçen sezon 37 maçta 11 gol 4 asisti var. Hocanın tanımına da uyan bir isim, zaten ısrarlı isteği bundan. Vedat Muriqi için dediklerim Tetteh adına da geçerli. Hatta artı olarak hız ve atletizmi de ekleyeyim.

Hızlı, hava hakimiyeti olan, ön alanda hareketli, mücadeleci ve fizik gücü olan bir isim. Potansiyeli var, gelişime açık. Galatasaray scout ekibinin ağına düşen bir isimdi, Ocak ayına rağmen bu tarzda birçok ismi zorlamıştık. Şanssızlığımız o gelirin bugün olmaması, zamanımız olsa da rahat hareket edemiyoruz.

19 yorum:

  1. Bir scout transferi böyle olmamalı, sende benim gibi birçok lig izliyorsun 10+ fiyata çok daha komple ve iyi forvetler alınabilir genç olarak. Tetteh'i bizzat scout arkadaşlarımla konuştum, kesinlikle bu potansiyelde olduğunu düşünmüyorlar. Ki bende kendisinin beş maçını 90 dakika izlemiş birisi olarak aynı arkadaşlarım gibi düşünüyorum. Bilmem ne dersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar çok lig izlemiyorum :) Tetteh konusunda aşırı bilgim yok, takip ettiğim kadarıyla ve anlatılanlar üzerine yazıyorum. Benim için kıstas bizim scout ekibimiz ve Fatih Hoca :)

      Sil
  2. Tetteh bir ara kulubunde ilk 11 oynamakta zorlanıyordu. Çek ligi üst düzey bir lig değil. Kiralama seçeneği mantıklı ama 10 m bonservis verip almak oldukça riskli. S.Prag 10 istiyorsa kalitelidir demektir de değil. S.Prag artık nispeten zengin bir kulup. Semih'in intikamını misliyle almasınlar.

    10m hazır üst düzey performans verecek adam alabilmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük paralar tabii, ödemek zor. Eğer inanılıyorsa gelişimine tamam denebilir.

      Sil
  3. kiralama olabilir. büyük para olmaz. muriç'e tercih ederim ama. muriç ptt topçusu.

    YanıtlaSil
  4. Santrafor işi çok sıkıntılı hiçbir takım halihazırda gol atıp duran oyuncusunu bırakmak istemiyor bırakırsa da çok para istiyor. Kolay gelen düşük maliyetli forvetin de katkı noktasında soru işaretleri oluyor. Marcao'yu kesfettigimiz şekilde bir de golcü kesfetmemiz çok kolay degil o yüzden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok. Bildiğimiz, gözümüzün önünde olan ismi almak kötü değil o vakit.

      Sil
    2. Evet Diagne transferi o yüzden elestirilmez zaten. Yine aynı yoldan gideceksek Welbeck, Chicharito ve Muriqi gibi isimlerin konuşulması da doğru yaptığımızı gösteriyor galiba

      Sil
  5. Babel-Muric-Tetteh cok zengin bir rotasyon olurdu:) Uc farkli tipte ve ustelik gerektiginde ucu ayni anda sahada olabilecek bir forvet rotasyonu.. Tetteh+vedat+luyindamanin bakiyesi diagnenin satisindan karsilanirsa neden olmasin, banega icin de farkli bir yol bulunabilir (mariano, yunus, fernando-bonservis alip yerine bonservissiz veya dusuk maliyetli birini koyarak-).
    Bu arada Arda Turan veya Emre Mor surprizi de olabilir diye dusunuyorum feghouliye (ve hatta belhandaya) alternatif olarak.. Bu durumda bir kiralik kanat forvet transferiyle eksikler giderilebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi rotasyon olurdu ama Tetteh'i zor görüyorum. Yine de orası farklı bir isimle desteklenebilir. Javier Hernandez'e soğuk değilim :)

      Sil
  6. Tabii Jimmy Durmazi unuttum, o olacaksa arda veya emre mor transferine gerek olmayabilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Mor ve Arda'yı boşver zaten. Gençler sözleşme uzattı deniyor, o vakit rotasyona onlar dahil olacak.

      Sil
    2. O da dahil olur bu haber doğruysa.

      Sil
  7. tettehi isteme mantığımızı çözemedim. yarım sezonluk istatistiğine bakılıp mı isteniyo marcao gibi. yoksa başka bişey mi? gana formasını en son 2015te giymiş. o dönem donsah harici hiçbi ganalıyı beğenmemiştim. madem yine 10 milyon avrolar harcanıcak. o zaman ibrahima nianeyi yazardım mesela. defansif futbolun öne çıktığı fransa 2. liginde 4-3-3te oynatılmış ve kısa süreler almış. 12 gole katkı yapmış. kendisi senegal listemde var. yalnız 10 milyonlar veremeyiz diye paylaşmadım. tabi ondan önce sekou koita gelir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibi bir şey gördü demek, bilmiyorum. Marcao için de neler dendi, bugün görüyoruz.

      Sil
  8. tetteh yetenekleri kısıtlı bir santrafor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir