29 Haziran 2019 Cumartesi

Transfer başladı, özellikle bu günlerde hızı da düşmeyecek gibi


Transfer başladı, özellikle bu günlerde hızı da düşmeyecek gibi. Eskiden "kamp dönemine" transfer yetiştirmek zordu. İlk etapta açıklanan isimlerin iddiası tartışılsa da kamp dönemine yetişmeleri iyi bir şey. Uyumu mümkün olan en erken dönemde yakalamak gerekiyor. Kamp döneminde gençleri de işin içine katınca birçok deneme / yanılma tadında bakacağımız isim olacak.

Babel'le başlayalım. Sol kanatta Babel / Onyekuru gibi bir rotasyon oluşturmak çok kıymetli. Geçen sezon Onyekuru tek başınaydı ve o alternatifsizliğin bizi zorladığı anlar olmuştu. Onyekuru hızlı bir isim, açık alanda daha çok büyüyor. Galatasaray'ın oyun planında da Onyekuru üzerinden dönen kontralar önemli bir yer tuttu.

Babel ise set hücumunda oynayabilecek bir isim. Fizik ve teknik özelliği yüksek, ayaklarına hakim, sert oyununda büyüyecek bir isim. Babel üzerinden dönecek setler izleyeceğiz, rakip ceza sahası içinde ve çevresinde çok iyi bitirici. "Versatil" özelliği de kıymetli, forvetin arkasına, yanına ya da direkt forvet olarak kullanılması mümkün bir isim.

Fiziği özelliğinin altını ısrarla çizerim. Havadan da süpürür çünkü, rakip savunma arkasına da sarkar, sırtı dönük de oynar. Ne kadar iyi yapacağını tartışırız ama bu özellikleri var. Taktik esnekliğe de uygun, stoperleri forvete atmaktansa Babel'i o pozisyona göndererek daha iyi katkı alabiliriz. Özellikle de ilk sezon performansını merakla bekliyorum.


Adem Büyük'e çok sıcak olmadığımı daha önce söylemiştim. Galatasaray'ın kendi altyapısından bu yetenekte isimleri çıkarabiliyor olması gerek. Herkes Ozan Kabak olmasın ama rotasyonda da yer alabilsinler. Tabii o konuda başka durumlar var, belki de hoca böylelikle mesaj vermek istiyor. Takımdaki yerli sorunu bizi Adem Büyük'e sürükledi.

Fatih Hoca, takımdaki ateşi yükseltmek istiyor. Kulübeden oyuna aldığı isimlerin patlayıcı özelliği olmalı ve biraz daha kaos anında iyi iş çıkartmalılar. Adem Büyük de o etkiyi gösterebilir diye düşünüyorum. Ön alanda çalışkan bir futbolcu, klasik 9 olarak düşünmeyin. Hatta Malatyaspor'da ağırlıklı olarak sol tarafta oynadı. 

Oyun içinde çok gezen, daha çok forveti tamamlamak isteyen, sahte 9 tadında diyebileceğimiz bir isim. Sol tarafta da kullanılabilir, onun da ufak da olsa "versatil" etkisi var. Bu şekilde katkı verebilir ve fazla bir beklentim yok. Rotasyonu tamamlayacaktır. Muğdat Çelik değil de Adem Büyük diye düşünün. Bence Muğdat Çelik'den daha iyi bir futbolcu.


Ozornwafor'un ise zamanı var. Yabancı sayısı kaynaklı bir tıkanıklık olacağından takımda kalmasını düşük görüyorum. Biraz daha uzun vadeli bakmak gerekiyor. Olası bir Luyindama / Marcao satışına karşı direkt önlem. Ya da sezon sonu Donk'un sözleşmesi bittiğinde Ozornwafor'u o boşalan hakkı kullanırken göreceğiz. 

İlk etapta mümkün olduğunca tecrübe kazandırmalı. 6 aylık bir profesyonel tecrübesi var. Futbolunda da gelişmesi gereken birçok yön var. Pozisyon alması ve geriden daha iyi oyun kurması gibi. Şu an ağırlıkla tamamlayıcı bir stoper. Uzun boyuna rağmen hızlı diyebileceğimiz, sol ayaklı bir stoper. Daha çok risk almıyor ve basit oynamayı seviyor. Potansiyelinin olduğu kesin ve maliyeti açısından da çok iyi bir hamle.

11 yorum:

  1. Burak muhakkak planların arasında vardır, bu kamp döneminde özellikle gençleri ve gösterecekleri performansları takip edelim. 2000 ve sonrası jenerasyondan kimler hırslı, istekli bunları da tartışalım blogda. Bu onların belki de Fatih hocanın gözünde son şansları artık. Tadından yenmez. Yeni transferler kadar onları da merak ediyorum. Tahminim birçok Galatasaraylı için de aynı şey söz konusu. (umarım geçen sezon yaşadığımız hayal kırıklığını yaşamayız bu sezon.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen yasin bey doğru söylüyo. gençleri aşırı merak ediyorum. çokça kez de yazdım burda. hatta alt yapıyı sıkı takip eden birini tanıyosan röportaj falan yapabilirsen. çok yararlı oluyo böyle yazılar.

      Sil
    2. Ben hep ediyorum, bugün değil, sürekli :)

      Sil
  2. Bir kanıya varmak için çok erken elbette çok farklı gelişmeler olabilir Fernando, Marinao, Belhanda, Nagatomo bekli başkaları gidecek tedbir olarak bu takviyeler yapılıyordur. Belki sadece beklenen olur Diagne gider bilemiyorum ancak bazı bölgelerde aşırı yığılma var. Babel geldi. Jimmy Durmaz ve Yusuf tamam deniyor. Olursa Onyekuru yeniden isteniyor. O gelmese dahi solda üç ön alan oyuncusu oluyor. Tamam Jimmy göbekte, Babel forvette de oynayabiliyor ama verim alacağın yer sol ön. Hal böyleyken sağda Feghouli tek. Hadi çılgın bir teori atalım ortaya Mariano kalır sağ önde oynar diyelim. Babel, Yusuf, Jimmy üçlüsünden biri gene fazla. Ya hoca bize ters köşe yapıp bazılarını çok farklı mevkilerde kullanacak ya da beklenmeyen ayrılıklar olacak. Merakla bekliyorum gelişmeleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de sözleşme yapmayan gençlere mesaj veriliyor, bilmiyorum. Gelişimleri, fizik kaliteleri de sorun olabiliyor.

      Sil
  3. Abi dikkatini çekti mi bilmiyorum ama Galatasaray son yıllarda kanat oyuncusu yönünden hiç sıkıntı yaşamadı. Bruma, Podolski, Rodrigues, Feghouli, Babel, Onyekuru. Bu 6 adam da son derece nokta atışı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım bunu bloga :) Ağırlıklı olarak hep sol kanat futbolcuları bir de, hiç boş yok.

      Sil
  4. versatil ne demek ?

    YanıtlaSil
  5. Hoca transferleri hızlı tutacağız diyip sosyal medyayi ifşa etmişti. Duyumcular kaybolmuştu ömrü kısa sürdü ama maşallah kimle ilgilensek en ince ayrıntısına kadar medyada çarşaf çarşaf yer alıyor çoğunluğu da doğru işin kötüsü.

    Sonra niye Babel 3 yıl 9.5m vs. vs. Camiada hain kulüpte kostebek cok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medyaya sızıyor maalesef, bunun kaynağı da yönetim :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir