4 Haziran 2019 Salı

William D'avilla 'nın ismini her transfer döneminde konuşuyoruz


William D'avilla 'nın ismini her transfer döneminde konuşuyoruz. Galatasaray'ın son dönemde sıklıkla başvurduğu ve iş yaptığı bir menajer. Şu ana kadar gerçekleşen hamleleri düşününce de gayet iyi iş çıkardığını söylemek mümkün.

"Menajer" durumuna çok katı bakmıyorum. Elbette bütün ipleri onların eline bırakmamak ve oyuncakları olmamak gerekiyor. Yine de iş yapan, yarar sağladığın menajerler de var. Bu tarzda 2-3 isimle çalışmak kötü bir şey değil.

Özellikle de "satma" konusunda becerin yoksa. William D'avilla 'nın son dönemdeki 2 icraatını söyleyince her şey ortaya çıkar. Badou Ndiaye'yi 16 milyon avro'ya Stoke City'e gönderdik, Garry Rodrigues'in de Al Ittihad'a satışından 10 milyon 250 bin dolar kazandık. İki futbolcu da William D'avilla 'nın futbolcuları.

Sonra o Badou Ndiaye'yi, sadece 6 ay sonra 1 milyon avro'ya kiraladık. Fenerbahçe araya girmese kira bedeli dahi vermeyecektik. Bugün Garry Rodrigues ismi de konuşuluyor, istenilse onun da geri dönüşü olası. Satışlarda da başarılı, futbolcuların geri dönüşlerinde de kulübün elini güçlü kılıyor.

Onyekuru da onun futbolcusu. Onyekuru'yu kimse konuşmuyordu ve çok sürpriz şekilde transferi gerçekleşti. O Onyekuru da şampiyonluğun en kilit isimlerinden biri oldu, müthiş bir aidiyet gösterdi. Şimdi yeniden kiralamak istiyoruz ve şansımız olacaksa da bu menajerin payı büyük olacak.

Eğer Fatih Hoca izin verse Belhanda'nın satışı da gerçekleşirdi. Ocak ayında 10 milyon avro konuşuluyordu, bugüne bakınca daha büyük bir rakam da konuşulur. Onun da yeni sözleşme yapacağı söyleniyor, bu durum beni mutlu eder. 

Dış basında adı çıkan bazı isimlere bakınca da bu işler sürpriz değil. Fernando'nun gidişi olası diyoruz ki Belçika basınında geçtiğimiz günlerde Nakamba ismi çıkmıştı. Yine aynı menajerin futbolcusu. Ya da 1-2 gün önceki Etebo isminin Galatasaray'la anılması gibi. Sürpriz gelmiyor bana.

Valentine Ozornwafor da William D'avilla 'nın futbolcusu. Nijerya U20 forması giyiyor ve Galatasaray'a transferi gerçekleşti diye yazılıyordu. Yetenekli bir isim ve bu işler biraz da "istediğimiz 1-2 ismi al, biz de senden 1-2 isim alalım" durumuna geliyor. Menajerin getirdiği 1-2 isim de şu ana kadar kötü çıkmadı. Avantajı burada.

Ayrıca bizim Recep Gül, Celil Yüksel, Abdussamed Karnucu gibi gençlerimizle de anlaşmış. Menajerliğini yaptığı isimlere bakınca da Afrikalı ve yeni yeni Türk isimleri görmeye başladık. Celil Yüksel'le sözleşme yenilenmişti, Recep Gül ve Abdussamed Karnucu'nun da imza atmasını bekliyorum. Doğru bir iş yapmışlar.

14 yorum:

  1. Fernando yerine Nakamba, Ndiaye yerine kiralık Etobo iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir tabii.

      Sil
    2. kardeş istediğin oldu etobo kiralık geldi :d

      Sil
    3. İstediğim olmadı, sadece olacakları görmüşüm az çok :(

      Sil
  2. Banega ya sıcak bakmazdım 31 yaşında 5-6m euro bonservis 3m maaş satman çok zor.

    Banega vs de gelse Şampiyonlar liginde pek şansın yok bunu anlamak lazım ve hala borçluyuz 3 yıl daha ffp var maaşları ödemekte zorlanıyoruz. Tavan 2 hadi bilemedin 2.5 olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banega'ya ve bu tarz garanti katkılara daima sıcak bakıyorum :(

      Sil
  3. Menajerlerle iş yapmaya karşı değiliz tabi ki. Ama elindeki her kariyerli yaşlı oyuncuyu iyi fiyata Araplara yada Çinlilere satabiliriz diye bir sey yok. Papaz her zaman pilav yemez. 5 tane Fernando Gomis Mariano tarzında adamı bonservisli alırsın 3 ünü satarsın 2 si elde patlasa satamazsan 3 elde ettiğin kar zararını karşılamaz.

    Misal Mariano'ya 31 yaşındayken 4.5m bonservis 2.2m maaş verdin. 2 yıl performans aldın şampiyonlukta katkı verdi ok. Ama artık verimi bitti hatta eksi yazmaya başladı sahada. Sözleşmesi de sürüyor. Satamazsan bitik haline bir yıl daha 2.2 vereceksin. Sıfır bonservisle bir yıl sonra gidecek.Diğer taraftan satamadığın için yerine alacağın bonservis elinde 1.2m maaş vereceğin Douglas'ı da başkasına kaptıracaksın. Seneye Douglas kalitesinde adamı bonservissiz bulma olasılığın düşük. Kaybın olası bonservis + 1m euro maaş farkı + 1 yıl daha vasat performans + seneye yine oyuncu arayacaksın.

    Bu yuzden Banega vs 30 yaş üstü oyunculara ciddi bonservis maaş ve uzun kontrat bağlayacaksan dikkatli olacaksın. 25 kişilik kadroda bu tip adam sayısı 2-3 ü geçmemeli. Hatta mecbur kalmadıkça hiç olmamalı ffp varken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini satamazsın ama bu tarz bir menajer ilişkileri sayesinde satabiliyor işte. Zaten satabileceğin ismi alıyorsun, fark da orada :(

      Sil
  4. bu adamları alırsın alamazsın onu bilmem. ama hedef bunlar olmalı. bu tip oyuncuları kovalamak, serkan dahil her sese kulak vermek gerek. https://rerererarara.net/entry/2684659

    YanıtlaSil
  5. Sağ olsun ne diyelim çoğu bizim kulüplere kazik atıp gidiyor gerçi bizim kulüpler de kazım yemek baya çaba sarf ediyor o ayrı mesele :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşini yapsın da komisyonunu alsın, helal olsun :)

      Sil
  6.  D'avilla ne yapsın ne etsin fernando ve marianoyu araplara satsın. Ikisi için toplam 6-7m bile yeter, üstünü bulursa kendi alsın.

    Belhanda Diagne den önce kritik satış bence mariano ve fernando bir de Mitroglu nü en düşük maliyetle göndermek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yla alakalı diye duymuştum, umarım gönderir :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir