16 Temmuz 2019 Salı

Arda Turan'ın Galatasaray'a geri dönmeyi hak etmediğini düşünüyorum


Bu konu hakkında geçen ay da bir şeyler yazmıştım. O günden bu zamana bir şey değişmemesi beni üzüyor. Medyaya baktığımızda her gün "Fatih Terim'in Arda Turan'ı affettiği", "aralarındaki buzları erittiği" gibi haberler var. Böyle bir şey olduğuna inanmamakla birlikte, bu tarz haberlerin de Arda Turan cephesi tarafından yaptırıldığına inanıyorum.

Arda Turan'ın Galatasaray'a geri dönmeyi hak etmediğini düşünüyorum, dönmesi için de herhangi bir sebep yok. Neyin 2. şansı, onu da anlamıyorum. Karakter, mental sorunlar gibi konuları da geçelim. Arda Turan Barcelona'ya gittiğinden bu yana ne oynuyor, 1.5 yıllık Başakşehir kariyerinde ne yapmış gibi soruları da soralım.

Fizik sıfırlamış, hiç iyi durumda değil. Yaş 32 olmuş, tempo yerlerde, her geçen zaman koşar adım geriye giden bir Arda Turan var. Bugün Selçuk İnan rol oyuncusu mesela, Arda Turan'ın böyle bir görev üstlenebileceğine de inanmıyorum. Arda Turan istediği an Galatasaray'a mı geri dönecek, bu kadar mı güçlü ya da bizler bu kadar mı güçsüzüz.

Galatasaray'dan Atletico Madrid'e giden Arda Turan değil bu. O gün "bizim çocuk" derdik. Onu veriyordu çünkü bize, kafası sahadaydı, Galatasaray'ı da temsil ediyordu. Barcelona'ya gittikten sonra ise koptu, garip bir ruh halini aldı. X futbolcu için zirve noktası olduğuna inandığım bir takım. Arda Turan ise o günden bu yana resmen çakıldı.

Galatasaray'a da yanlışları oldu, ben bunları görmezden gelemem. Fatih Hoca'ya yanlışlarını ise konuşmaya dahi gerek yok. Hadi o onların ikili meselesi, karışmayayım. Peki Milli Takım'da olanlar ya da konuştuğumuz sorunlar. Arda Turan'ı Galatasaray'a yakıştırabilecek var mı bilmiyorum ama ben kesinlikle yakıştırmam.

Fatih Hoca'nın Arda Turan'ı Galatasaray'a döndüreceğine de ihtimal vermiyorum. Bu dünyada olmaz olmaz yok, çok büyük konuşmamak lazım ama bu durum gerçekleşirse de hocayı en sert şekilde eleştiririm. Ya da sorumlular kimse. Bence olmayacak bir ihtimal üzerine konuşuyoruz ve aynı haberler ısıtılıp önümüze konuyor.

10 yorum:

  1. Kasıtlı yapılan haberler ben de zannetmiyorum geleceğini hiçbir açıdan fayda sağlayacağını da düşünmüyorum. Ben olsam Arda'nın yerine yurt dışında bir orta sıra takımına gider orda futbolculuk sonrası kariyerin temellerini atardım

    YanıtlaSil
  2. Malum medya ve güçler Arda'yi bize pazarlamaya çalışıyor olay bu. Iyi niyetli Galatasaeaylilarda kullanılıyor arada.

    Başakşehir maddi yükünden kurtulmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil

  3. Burak bey sizi 3 4 yıldır takip ediyorum. Çok merak ediyorum,, ? Gs gibi bir kulüp en başarılı Türk Scout ekibi bizde. Birinci sorum neden Türk Scout transferi yapamıyoruz. Yüz tane geçten üç tane alıp biri ya parlarsa neden diyemiyoruz?
    İkinci sorum, orta saha ve ön libero lazım. Hep aklımız nokta atışı banega serri yada alan benzeri topcularda. Bir tane desek tamam ama marcao tarzı birileri alınsa çok daha geleceğe dönük olacak. Mağdem paramız yok ve transfer ekibi maalesef Terim geldiğinden beri dış transfer de sadece mitroglu ve luyindama alabildik. Bu bir yönetim başarısızlığı değil midir iki yıldır bu ikna edecek kişi (Cenk Ergün vari) bir eksiklik söz konusu değil midir ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de bilmiyor ve sorguluyorum. Türk konusunda bence de çok gerideyiz, özellikle gurbet pazarında. Cenk Ergün gibi biri eksiklik değil bence.

      Sil
  4. Sana katılıyorum. Futbol olarak 2 yıldır bişey vermedi ayrıca saha dışındaki skandal hatalarından ders almadı aksine yenilerini yaptı. Etrafında o Acun ve baba parası yiyen boş beleş grubu varken iflah olmaz Arda. Hoca affettiyse ne âlâ. Ayrıca GS kapısı her daim açık kendisine, bilet alıp tribüne gelirse beraber tezahürat bile yaparız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak etmiyor işte, neyin 2. şansı onu da bilmiyorum.

      Sil
  5. malum medya lobi yapıyor. terim kolay kolay affetmez. canlı yayında "terim'in kölesi olmaya razıyım yeter ki affetsin" falan demesi lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir