25 Temmuz 2019 Perşembe

Augsburg 4-1 Galatasaray, alternatifli kadro bu değil


Alternatifli kadro bu değil. Orta saha, stoper ve forvet kan ağlıyor. Bu maçlarda olmayacakları mı denemek istiyoruz bilmesem de bazı tercihleri de anlamak mümkün değil. Leipzig maçında yazdığım gibi, kenarda o pozisyonun asıl futbolcusu beklerken, biz futbolcu devşirme peşindeyiz. O futbolcular da geçen sezondan kalan isimler.

2. yarının başındaki kurguyu anlayan var mıydı? Dizilimi çözmekte uzun zaman zorlandım. Ozornwafor sol bek, Nagatomo sol ön, Mariano orta sahaydı. Ömer Bayram da oyuna dahil olduğunda yine orta sahaya geçti. Neyse ki Atalay Babacan ve Ali Yavuz Kol gibi isimler oyuna girince iş biraz daha mantıklı bir hal aldı. Tabii o an maç 4-0'a gelmişti.

Selçuk İnan'ı Leipzig karşısında beğenmiştim. Oyunu kurdu, pas yaptı, tempoyu belirledi ve bu dahi mevcut kamp dönemi kadrosunda fark yarattı. O maçın 45. dakikasında ise kendisinin yerine merkezde Yunus Akgün'ü denemiştik, Atalay Babacan süre dahi almadı. Augsburg karşısında ise Atalay Babacan oyuna girdikten sonra aynı işi yaptı. O pozisyonda şans bulması gereken isim işte.

İlk 11'de ise 4-3-3 içinde Adem Büyük'ü sağ iç orta saha kullandık. Alternatif az, hoca da doğal olarak ihtimalleri deniyor ama geçen sezondan kalan ya da tecrübeli diyeceğimiz isimleri alakasız pozisyonlarda kullanmak mantıksız. Atalay Babacan / Mustafa Kapı oynasın, çok daha kötüsü olmuyor.

Yunus Akgün'ü de anlamıyorum. Tam onun ortamı ve artık bazı maçları sürüklemesi gerekiyor. Maalesef her 2 hazırlık maçının da en kötü isimlerindendi. İlk 11'e bakınca takım sadece Babel ve Jimmy Durmaz'a bakıyor. Jimmy Durmaz geriden müthiş uzun toplar atıyor mesela, bunu değerlendirecek kimse yok. Babel de arayış içinde, tüm sahayı geziyor ama iletişime geçecek kimseyi bulamıyor ki.

Erencan Yardımcı forvet oynarken top alamadı, kanatta ise biraz daha etkiliydi. Yine Ali Yavuz Kol sağa geçtiğinde etkili oldu. Yunus Akgün ise koca 45 dakika boyunca bu ikili kadar etki yaratamadı. Metehan Mertöz'ü falan dahi kendi pozisyonunda oynadığı için etkili olabildi. Şu futbolcu devşirme, ısrarla tecrübeli ismi kullanma durumundan çıkmalıyız. Belli işte, takımda kalmayacaklar.

Ahmet Çalık ve İsmail Çipe işte. İstisnasız kötüler, yine de 2 maçtır ilk 11'de izliyoruz. Gidecekleri de net, niye bu ısrar? Gökay Güney / Ozornwafor tandemi daha iyi iş gördü mesela, orası da bu ikiliye dönünce toparladı. Bir de kabul edelim ki bekler arasında en hazır futbolcu Mariano. Gitsin desek de tabloyu doğru okumak lazım.

Bordeaux maçında da acı çekeriz. 4-3-3 için ısrar edeceğimiz net, edelim de. Yeter ki doğru futbolcular, doğru yerde oynasınlar. Gideceği net olan isimlere de şans vermenin bir anlamı yok. Gençleri tekrar deneyelim. Atalay Babacan'ı etki edebiliyor, Ali Yavuz Kol'u da bir hareketlilik getiriyor. Gökay Güney'i de fizik olarak vuruyoruz belki ama Ahmet Çalık'ın çok daha önünde.

12 yorum:

  1. Omer gibi ahmet gibi sezon icinde toplasan 5 mac oynamayacak adamlari oynatiyoruz genclerin zamanini caliyoruz sadece ama hoca israrla ayni sacmaliklari yapmaya devam ediyor,eger onumuzdeki macta atalay veya m.kapi oynamazsa yine ayni sacmaliklar devam ederse hocayi sert elestirmek gerekecek kimse kusura bakmasin,ya omerin merkezi cekilip atalayin,mustafanin zamaninin calinmasi inanilir gibi degil ya inanilir gibi degil,gecen sene sinan oynatilip feghouliyi curumeye mahkum etmek gibi birsey bu yeter artik,biz istedigimiz kadar genc oyuncu diyelim hocanin kafasinda her zaman ahmet ve omer var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer mesajı mı veriyor hoca bilmiyorum. Benim nazarımda mantıklı açıklaması yok. Hocanın kafasında Çalık ve Ömer Bayram yok, bu farklı bir şey.

      Sil
  2. Kim oynamış kapasite bir yana sahada 11 profesyonel oyuncu ve takım başında 1.5 sezondur aynı hoca varsa bir oyun ve taktik disiplin sahada ne yaptığını bilen bir takım bekliyor insan. Ama ulkemizde Başaksehir Abdullah Avcı takımı dışında kaliteden bağımsız sahada bir planı olup uygulayan takım pek yok.

    Koşamk pres yapmak değil derli toplu bir takım istiyorum. 2 sezon aynı kadroda oynasa her maça sanki ilk kez yanyana oynuyorlarmış gibi pür doğaçlama oynamayı anlayamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah Avcı'yı Fatih Hoca karşısında izliyoruz, o taktik disiplini o kadar güzel dağılıyor ki, keyif veriyor :)

      Oyun olarak doğru, daha iyisi olmalıyız. Bu da yapının değişiminden geçiyor. Seri iyi adımdı, devamı gelmeli.

      Sil
  3. Millet falcao diye aglayip duruyor ama luyindama nin bonservisi alindi mi alinmadi mi belli degil daha,ee orta saha kan agliyor seri ve belhanda yedekleri bir tek selcuk inan,satilmaya calisilan mariano olmasa gs pozisyon bile uretemiyecek,onumuzdeki macta da birseyler gormezsek sikinti vallahi cunku hep kotuyuz hep

    YanıtlaSil
  4. Iyi ki daha buyuk bir takim ile oynamiyoruz,almanyanin vasat takimindan bile 4 yiyen takim bayern,city den falan kac yer aman aman,gelecek senenin fragmani degildir umarim bu mac :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu vasat dediğin takımlar gayet iyi ve çok eksiğiz :(

      Sil
  5. Neden bu israr diyorsun da bu israrin da bir sebebi var... Fatih hoca cok acik yonetime mesaj veriyor. Yoksa iki hazirlik macinda da alinan su skorlarin anlami yok.

    YanıtlaSil
  6. 4 yesek ne olur 5 atsak ne olur. hazırlık maçı bunlar. ama bizim ergen taraftar yangına başlar yine.. böyle kitle düşman başına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yangınlık bir şey yok ama gördüğümüzü de eleştiriyoruz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir