20 Temmuz 2019 Cumartesi

Babel'den beklenti yüksekti de, Jimmy Durmaz adına iyi bir izlenim oldu


Leipzig karşısında "yeni transferler" arasında öne çıkan 2 isim vardı. Babel ve Jimmy Durmaz'ı ayrı olarak değerlendirmek gerekiyor. Babel'den beklenti zaten yüksekti de, Jimmy Durmaz adına kafasında soru işaretleri olanlar adına iyi bir izlenim oldu. Jimmy Durmaz da "joker" olarak yeni sezonda çok önemli şanslar bulacak.

Eksik çok. Beklediğimiz transferler ve Afrika Kupası'nda yer alan birçok futbolcumuz var. Özellikle de orta saha ve hücum noktasında tıkanıyoruz. Leipzig karşısındaki hücum üçlüsü de Babel / Mitroglou / Adem Büyük'den oluştu. Adem Büyük sağ tarafta çok sırıttı, Mitroglou ise ön alanda bir o kadar hareketsizdi. Haliyle de tek odak noktası Babel'di.

Attığı ilk gol klasik bir Babel işi. Forvet özelliği çok yüksek bir kanat, rakip ceza sahası içerisinde bu tarz gollerini sıklıkla göreceğiz. Atlet ve iyi bir bitirici. Kenar ortalarındaki ceza sahası içindeki etkisi, rakip savunma arkasına sarkan tek isim olması ve topu aldığında takımı hücuma çıkaran isimlerden biri olması. Maç içinde her şeyi denedi.

Hatta 3-1'in ardından çift forvete döndük ve Erencan Yardımcı'yla birlikte ileri uçta da oynadı. Babel'i bulabildiğimiz anlarda etkili olmaya çalıştık ve maalesef 2. bir ismi bulmakta zorlandık. Forvet kalitesi yükselip, Seri / Belhanda ve Feghouli gibi isimlerle bir arada oynadığında etkisi çok daha büyüyecek.

Babel'le set oyunu oynarsınız, hücumdaki akıllarınızdan biri de o olur. Onyekuru farklıydı, o daha çok açık alanda kullanabileceğiniz bir isim. Onun da rakip ceza sahası içinde etkisi ve bitiriciliği yüksek, Babel gibi golle yaşayan bir futbolcu ama set işi farklı. Galatasaray rakip sahaya yerleşmek istediğinde Babel'in etkisi daha büyük olur.


Jimmy Durmaz transfer edildiğinde yazmıştım, çok büyük bir joker. Gençlerbirliği günlerinde sol kanatta izliyorduk, Türkiye'den ayrıldıktan sonra ise sağ tarafa, hatta geçen sezon itibarıyla da orta sahanın ortasına geçti. 8 numara oynayabilme durumu da onun Galatasaray'a transferini sağladı. Önümüzdeki sezonda ağırlıklı olarak 8 gibi kullanılması kimseyi şaşırtmasın.

Onu orta sahaya yazmak da Emre Mor ve Onyekuru gibi isimlere kanat rotasyonunda yer açacak. Jimmy Durmaz ağırlıklı olarak sağ kanatta oynar diye düşünüyordum, Leipzig maçı itibarıyla tamamen 8'e yöneldim. O pozisyonda gayet oturmuş, Leipzig gibi bir takım karşısında bana güven verdi. Oyun aklı çok kıymetli.

Dripling özelliği var bir kere, kanat günlerinden yadigar. Topla dikine çıkabiliyor, zaten pas ve teknik özellikleri iyi. En önemlisi de rakip savunma arkasına attığı aşırtma toplar. Babel'i birçok kez kaçırdı, Diagne gibi rakip savunma arkasına sarkmayı seven bir forvetle neler yapabileceğini siz düşünün. Ya da yeni forvet kim olacaksa diyelim. O ismin Mitroglou olmayacağı kesinleşti sadece.

10 yorum:

  1. Bayern münihte ze roberto vardı o da efsane bi sol kanattı sanıyorum ki 33-34 yaşlarından itibaren merkez orta saha hatta defansif orta saha oynamaya başladı ondan itibaren 3 yıl kadar daha kariyeri uzamıştı
    jimmy orta saha oynayabilir hatta iyide oynar ve kariyerine bu şekilde uzatabilir tabi bu aynı zamanda tam bir joker olmasını sağlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy de o değişimi yapacak gibi. Umutluyum.

      Sil
    2. Yusuf Erdoğan da bunu bulamazdık.

      Keza Deniz Turuc ile Emre Mor 'un karsilastirilmasi da ilginç geliyor. Biri hızlı çabuk oyun aklı zayıf, diğeri hızlı sayılmaz aklıyla oynayan iç oynama ozellikli biri.

      Sil
    3. Yusuf Erdoğan bize gelse bence sol bek oynayacaktı.

      Sil
  2. En çok Jimmy'nin performansına sevindim. Başkalarına savunmaktan dilimde tüy bitti, umarım böyle devam eder. 4 pozisyon birden yedekliyor ve aralarında en az aşina olduğu pozisyonda oynadı. Babel'i zaten anlatmaya gerek yok, maaşını zamanında ödersen ligin net en kaliteli 3 oyuncusundan biri. Maaş bütçesi bu kadar indirilmişken de bu sorunu yaşamayacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha için alternatif yaratmış olduk. Kendisinden umutluyum.

      Sil
  3. yaz kampi, bartali etkisi filan olursa diye bi düşünülüyordu mitrouglu için... durumu nedir ? olur mu mitroglu yoksa veda mi gelir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leipzig karşısında da çok hareketsizdi. Pek bir değişim göremedim.

      Sil
  4. Mitroglu'na 8 ağustos EPL transfer penceresi kapanana kadar şans tanıyabiliriz hiç umidim yok ama. Marsilya 15m bonservis verdiği adamı 1.5 yıllığına kiralama bedeli almadan boşuna vermedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk hazırlık maçı iyi izlenim vermedi maalesef. Pek verecek gibi de görünmüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir