23 Temmuz 2019 Salı

Belhanda sevgisizliği bitmeyecek ve her fırsatta ısıtılıp önümüze konulacak gibi


Belhanda / Seri ikilisi olabilecek en iyi ikili. Bu ikilinin arkasına iyi de bir 6 numara eklendiği an Galatasaray orta sahası son dönemin en yüksek seviyesine ulaşacak. 6 mı yeni bir 8 mi tartışmalarını da çok yaptık. Herkesin bu konuda bir görüşü var. Bu saatten sonra adı geçen isimler üzerine yorum yapılır. Diagne satışı bir an önce gerçekleşse, transfer yapmak o kadar zor olmayacak.

Banega konusunda doğru yaptık bu arada. "İşi bilirim, işe gitmem" diye gezen Monchi'nin planını da bozduk. Banega'ya giderken Fernando'dan olduk söylemine o gün de katılmadım. Fernando'nun kalitesini ısrarla belirtsek de gönderilmesini bekliyorduk. 4.5 milyon avro da gayet iyi bir bonservis bedeli. 

Sorunu anlamıyorum. Banega'yla ilgiliydik, transferi de keşke gerçekleşseydi ama çok büyük bir kaybımız olmadı. Monchi'nin planı, Galatasaray'ı Banega'ya mecbur bırakmak ve bu işten 7-8 milyon avro gibi bir bonservis kazanmak. Banega'ya da taraftarlar olarak o kadar odaklandık ki bir başarısızlık senaryosu çizdik.

Akılcılık burada devreye girdi işte. Banega'nın Sevilla'da olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum, ellerinde tonla orta saha oldu ve hala alıyorlar. Banega'nın altyapısı sağlandı ama Galatasaray bu transferden vazgeçti gibi görünüyor. Seri'yi kiralayarak bence o pozisyonu çok daha iyi çözdük. Monchi'nin planı da patlamış oldu.

Gün itibarıyla da Banega ayrılık mesajları atıyor. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor, yaş 31 ve Ağustos sonunda 3-4 milyon avro'lara kadar düşecek bu bonservis. Belki alan başka bir takım olur, Galatasaray'ın hamle yapacağını sanmıyorum. 6 numara aranıyordur, hadi 8 aranıyor desek bile daha tempolu, ciğersiz diyeceğimiz bir isim alınır.

Anlamadığım bir şey daha var. "Belhanda satılabilir" konusu ısrarla sandıktan çıkıyor. Üstelik "Banega yerine alınabilir" diye bu söyleniyor. Belhanda'yı bıraktıkları para da 10 milyon avro. Hoca ısrarla "tempo" derken Belhanda'yı mı bırakacak? Şuna inanarak mı yazılıyor bilmiyorum. Belhanda'yı 10'a bırakıp, 31 yaşındaki Banega'yı bugün 7-8 milyon'a mı alacaksınız. Arada 2 yaş ve oyunun iki yönündeki tempo farkı var.

Herkes satılır elbette. Belhanda'ya çıkıp biri 15 milyon avro verse bugün yollarsın. Ama gidip o paranın yarısını 31 yaşındaki Banega'ya bonservis ödemek için vermezsin. 3-4 iyi isim alırsın mesela, Marcao ve Luyindama gibi isimleri konuşursun. Maalesef o Belhanda sevgisizliği bitmeyecek ve her fırsatta ısıtılıp önümüze konulacak. 

17 yorum:

  1. Satis yapmamiz lazim artik daha luyindamayi aciklayamiyoruz hadi 6 numarayi falan birak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi bekleyeceğiz. Luyindama'yla güçlenirken Belhanda'yı göndererek güçten düşme.

      Sil
  2. Diagne olmadı diyelim? Çözüm ne olacak? Takımda kim para getirir? Marcao ve Belhanda. Satılabilir diyenler ne amaçla söylüyor bilemem ama böylesi bir zorunluluk var. Öte yandan Terim memnun görünüyor, hoca-futbolcu ilişkisinde büyük bir sapma yaşanmazsa Belhanda en azından bu sene kalır. Belhanda yerine Banega olayında seninle aynı görüşteyim. Senden farklı olarak Seri öncesi yanına da yaş nedeniyle istememiştim. Orta sahamız çok yaşlı, o çekirdeğe genç ekleme olmalı. Ayrıca 31 yaş 3 yıllık kallavi sözleşme ilk yıl harika, 2. yıl tekler 3. yıl bu kadar alıyor ne veriyor demeye başlarız. Günün sonunda Seri geçici çözüm ama çoğumuzu tatmin eden ekleme oldu. Son takviye de çok yönlü olursa çift yönlü oynayan bir ortamız olur ki özellikle Avrupa arenasında işimiz kolaylaşır. Çağdaş futbol trenine adım atarız böylece. Bu arada Jimmy Durmaz epey yapacak gibi göründü bana. Umarım bu başlangıcı sezon içine de taşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao da Belhanda da gittiği an güçten düşersin. E ne anladım bu işten :( Diagne gitmeli yani, ne olursa olsun gitmeli. 2. bir yol yok :(

      Sil
  3. Belhanda'ya 10 milyon üzerinde teklif gelirse ve 4 milyona civarına Banega için anlaşırsak bu alışveriş gerçekleşir. Yoksa Babel-Seri-Belhanda-Feghouli hattının rastgele oluşturulmuş olduğunu sanmıyorum çünkü hepsi birbirini tanıyan oyuncular. Arkalarına atletik, sert, uzun boylu ve topu dripling ile taşıyabilecek bir 6 numara lazım. Önlerine de presçi, hareketli ve ceza sahası golcüsü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir teklif geleceğini sanmıyorum aslında. Banega bence Seri'nin halefiydi, olmadı diye bakıyorum. Yorumuna katılıyorum.

      Sil
  4. Belhanda'yı karakteri sebebiyle çok tutmam ama bütün orta sahayı değiştirmek çok tehlikeli. Belhanda ve Seri uyumu varken bozmanın hiç bir anlamı yok. Nitekin Feghouli ve Mariano ile uyumu da takımı yükselten de Belhanda. Banega'yı istememizin sebebi o zamanlar 4 m gibi rakamların konuşulmasıydı. Kontratı bitecek birisi için 7-8 m bayılmak büyük hata olur. Diagne gitmezse, Linnes veya Mariano'dan birini zoraki satıp 6 numarayla transferi kapatırsın. Ne zamanki Belhanda'dan kar edebilecek bir bonservis gelir, o zaman bırakırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün attığın yorumlar, en azından benim için nokta atışı. Orta sahayı bütünüyle değiştirmek de tehlike, 2 ismi kiralık almak da mesela. Mecburiyet biraz da bu tabii. Bugün Belhanda gitse, o ayarda bir ismi yine Belhanda parasına alacaksın. E uyumu neden bozuyorsun ki?

      Sil
  5. Çok az konuda aynı görüşü paylaşırız. Belhanda bu ortak olduğumuz görüşler arasında nadide mücevherlerden biridir. Afrika kupasında gördüğüm kadarı ile hala formda ve istekli. Hatta bu sezon kendisini daha iyi görebiliriz. Afrika kupasında gördüğüm oyunu hızlanmış. Hızlı oyuncular ile uyumu artmış. Dirar ı Amrabat ı çok iyi kullandı. Bu sezon rakamları artabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı görüşü paylaşmamamız benim için doğru yolda olduğumu gösteren güzel bir detay. Ha bu konuda da bir düşüncem yok :)

      Sil
    2. Aaaa bak bu olmadı koy oraya en azından "futbol" diye. Şöyle düşün benim için " bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösteril." İki hafta önce aynı nedenle sevindik. Pazar günleri tahminim aynı şeyi yiyoruz.

      Sil
  6. Belhanda ilk 1.5 sene iyi değildi. Bence bunu kimse inkar edemez. İstikrarsız futbolu ve gördüğü kırmızı kartlarla ödenen paraya göre fiyaskoydu. Ama geçen sezonun ikinci yarısı iyi çıkış yaptı bunu da kimse inkar etmemeli.

    YanıtlaSil
  7. Seri geldikten sonra Banega alınmamalı zaten. Bazı ibsablar Belhanda konusunda o kadar önyargılı ki kirmak mumkun değil bu inyarguyu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir