23 Temmuz 2019 Salı

Morgan Schneiderlin & Galatasaray, bu işin sonunda ters köşe mi var?


Bu işin sonunda bir ters köşe mi olur bilmiyorum. Galatasaray'la adı anılan, çok iddialı 6 numaralar var. Bazı isimler de çok dillenmeye başladı, bakarsınız ters köşe bir isimle de anlaşılırız. Bu aralar Wanyama, Schneiderlin ve Josef de Souza gibi futbolcuların ismi ağırlıkla konuşuluyor. Üçünün de ortak noktası "kiralık gelme" ihtimalleri olur.

Schneiderlin, bu ikiliden biraz daha farklı tabii. Yine oyunun iki yönünü oynayan ama ağırlıklı olarak "geriden oyun kurabilmesiyle" öne çıkacak bir isim. Pas ve teknik özelliği gayet iyidir, geriden iyi oyun kurar. 8 gibi de kullanabilirsiniz. Ayrıca hocanın "6 numara için fizikli futbolcu" tanımına da uyar. Seri ve Belhanda kısa futbolcular, Schneiderlin ise 1.86.

Manchester United ve Everton günleri pek iyi geçmedi, sorun bu. Southampton günlerinde Wanyama ile birlikte oynuyordu ve zirve dönemi de Wanyama'nın üzerinde. Galatasaray'a tarz olarak Wanyama'nın daha çok uyacağını düşünüyorum. Çok daha sert çünkü, Seri ve Belhanda'yı hücum olarak daha öne çıkaracak bir isim. Schneiderlin ise pas oyununda önemli katkı verir.

Manchester United'e 35 milyon avro, Everton'a ise 23 milyon avro'ya transfer olmuştu. Her iki takımda da istenileni bir türlü veremedi. Geçen sezon ise Premier Lig'de 14 maç oynadı. Çoğunlukla da ya kenarda ya hiç kadroda bile yoktu. Piyasası bu anlamda düştü tabii. Yaşı henüz 29, ayağa kalkmak için doğru takıma gitmek zorunda.

Galatasaray o takımlardan biri olabilir. Türkiye Ligi ona uyar, iyi de partnerleri olacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi gibi de bir avantaj var. O da kiralık gelir, piyasa yapar ve belki iddialı bir transfer daha gerçekleştirebilir. Bu transferi istememiz halinde çok zorlanacağımızı düşünmüyorum. Yine 1 - 1.5 milyon avro arası kira bedeli + opsiyon düşünülebilir.

İsimler iddialı. 6 numara için böylesine ciddi isimleri konuşmak da güzel. Eminim ki Diagne gitse çok daha başka işler konuşulabilir. Yine de kiralama ihtimalleri üzerine dahi iyi çalışmalar yapılmış gibi görünüyor. Schneiderlin'i de Wanyama'nın arkasına yazardım, 2. ihtimalim olurdu. Daha farklı bir isim tabii, bunu unutmamalı.

5 yorum:

  1. Seri zaten kiralık. Yanına gelecek ismin de kiralık olacağını pek sanmıyorum. Kalitesine elbette laf yok, tarz noktasında ise Wanyama çok daha iyi olur. Ancak dediğin gibi bu isimler kiralık olabilir görünüyor şu an için. Diagne, belki Mariano, Emre Mor'un durumuna göre Yunus'tan gelebilecek paraya göre elbette daha farklı durumlar konuşulabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru bir akış açısı, katılmıyorum diyemem. Sıkıntı şu, mecburiyetler bizi buna itebiliyor :(

      Sil
  2. Açıkça konuşmak isterim çok sevdiğim bir oyuncudur. Umarım olur. Wanyama mı Schneiderlin mi dersen eski aşk olduğu için Schneiderlin derim. Az mı Cm2010 da Fm de kahrımı çekmedi. Birde Southampton oyuncusu olduğu içinde severim. Pochettino ile iyi sezon geçirdi ama bence Koeman ile zirve sezonunu geçirdi. Ulan Liverpool muhteşem takımı yedin yedin. Neyse Southampton kariyerinde genellikle 4-2-3-1 in 2 lisinde oynadı. Pochettino yanına daha çok Steven Davis i koydu. Koeman ise Wanyama yı. Muhteşem bir 8 numara performansı.
    Manchester United hayal kırıklığı. Everton ise kalabalık ortasaha rotasyonunda Tom Davies in arkasında kalması ile felaket. Ama gelsin gerçekten isterim. Bize bu sezon Şelçuk-Melonun ilk geldiği sezonki faydayı sağlatabilirler. Hatta form durumu iyiyse şampiyonlar liginde fark yaratabilecek bir ortasaha yapısına sahip olabiliriz. Gelsin gelsin.
    İyi yayınlar.

    YanıtlaSil
  3. Sertliği azaltacak bir oyuncu bence... İstediğimiz tempoya da ulaşmamızı zorlaştırabilir. Pas kalitesi ve oyun zekasini ise artırır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir