13 Temmuz 2019 Cumartesi

Bir de bu isimler üzerine Onyekuru olabilir mi diye düşünüyoruz


Emre Mor'un olası transferi sonrasında "kanat rotasyonu" sık sık konuşuluyor. Orada bir bolluk oluştuğu net, ciddi alternatiflere sahibiz. Temel noksanın "orta saha" olduğunu düşünsem de ilk hamleler genellikle kanatlar için geldi.

Feghouli, Babel, Jimmy Durmaz, Yunus Akgün, Adem Büyük ve olası Emre Mor hamlesi. Bir de bu isimler üzerine "Onyekuru olabilir mi" diye düşünüyoruz. Açık konuşayım, Emre Mor'un transfer edilmesi halinde Onyekuru için şartların zorlanmayacağını düşünüyorum.

Bu sefer rotasyon şişiyor çünkü. Babel'e o yıllık ücreti verdikten sonra kendisini 11'e yazarsınız. Kenarda bekleyeceğini hiç düşünmüyorum. Yeri geldiğinde forvette de kullanılacaktır ama mevcut kadroya bakınca ağırlığı sol taraf olacak gibi.

Ona alternatif olarak da Jimmy Durmaz ve Emre Mor gibi isimleri yazacaksınız. Ayrıca Adem Büyük'ün de Kasımpaşa ve Malatyaspor günlerinde ağırlıklı olarak sol kanada daha yakın olduğunu yazalım. 

Jimmy Durmaz'ın Gençlerbirliği'ndeki yükselişi sol kanattaydı. Sonrasında sağ taraf ve merkezde oynamaya başladı. Emre Mor'u da her iki kanatta değerlendirebilirsiniz, patlayıcı özelliği çok yüksek. Transfer de ediliyorsa kullanılacaktır, oturmaya geldiğini düşünmüyorum.

Sağ tarafta ise büyük bir Feghouli gerçeği var. Ona alternatif olarak da Emre Mor ve Jimmy Durmaz gibi isimleri düşüneceğiz. Yunus Akgün gibi bir isim de var, yabana atmamalı. Sözleşme uzattı mı uzatmadı mı bilmiyorum ama uzatması halinde onu da alternatifler arasına almak lazım.

Bu isimlerin üzerine de yeni bir kanat hamlesi geleceğini düşünmüyorum. Belki gelecek forvetin kanat özelliği de olur. Orada kullanılacak yabancı hakkı başka bir pozisyona kayabilir diyelim. Emre Mor'un transferi halinde kanat rotasyonu iyi bir noktaya gelecek.

3 yorum:

  1. kanat rotasyonu yerine hücum rotasyonu olarak bakılmalıdır. diagne, mitroglou sayılmadan bile bu isimlerle çok rahat ileri 3lü çıkarıldığını görebiliriz. olası onyekuru, emre mor ve pas yönü kuvvetli santrafordan sonra ise terimin elinde hücumun her bölgesinde oynayabilen iyi bi hücum hattı olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Yunus 'u çıkaralım bir kere o kalitede bir oyuncu değil inş 3-4 e satarız. Onyekuru nun forvet performansı da önemli babel gibi. Belki başka bir isim gelir kanat forvet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükselebilir, ben umutsuz değilim. Ama 3-4 milyon avro'yu da görürsem satarım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir