11 Temmuz 2019 Perşembe

Eren Derdiyok'un bahsedildiği kadar kötü bir santrafor olmadığını düşünüyorum


Eren Derdiyok'un bahsedildiği kadar kötü bir santrafor olmadığını düşünüyorum. Göztepe gibi bir takım adına da iyi transfer. Sağlıklı kaldığı sürece farkını ortaya koyar. Eren Derdiyok'dan bahsederken ısrarla "tecrübesinin" altını çizerim. İyi bir İsviçre Milli Takım kariyeri, Hoffenheim ve Leverkusen gibi takımlar, kendini burada da kanıtladığı Kasımpaşa ve Galatasaray.

Galatasaray'da 3 sezonu var. İlk sezonu iyi bir başlangıç ve devamında sakatlık. 2. sezonunda Gomis'in ardında fena olmayan bir alternatif ama beklentinin uzağında kalma. 3. sezonunda ise forvetsiz Galatasaray'da elinden geleni yapma. Şampiyonlar Ligi'nde de golleri var, sahada olduğu maçlarda fena değildi. Sorun şu ki olması gereken maçlarda sahada değildi.

Fatih Hoca da bunu sevmiyor işte. Serdar Aziz adına da bu geçerli. Çalışma kültürü diye belirttiği şey biraz da bu. Sorumluluk istiyor, futbolcuların şartları zorlaması gerekiyor. Bugün maç oynamayıp, ertesi gün idmana çıkınca sorun oluyor. Eren Derdiyok adına da Porto deplasmanı ve içerideki Fenerbahçe maçı unutulmayacak.

Galatasaray'da bir vedayı hak ediyordu yine de, şampiyonlukta da katkısı olmuştur. Ligin ilk yarısında öyle ya da böyle yük çekti, goller attı. Eren Derdiyok'u kötü hatırlamam, kariyeri adına da en iyisi olsun isterim. Göztepe onun adına doğru tercih. Çok başarılı olacaktır ve Jahovic'den bu yana yaşanan forvet sıkıntısını da çözer.

Göztepe'de problem bu. Jahovic'den bu yana o pozisyonu bir türlü dolduramadılar, hatta bu uğurda geçen sezon kümede son maçta kalmayı başardılar. Demba Ba'nın geldiği dönemde ne denli katkı alındığı tartışılır, Jerome geldi ama erken açılıp çabuk kesildi. Ghilas gibi isimler de Süper Lig'de bir türlü yapamadılar. Eren Derdiyok o pozisyon için iyi tercih.

Ayrıca Göztepe'nin kanat rotasyonu ve tarzında da Eren Derdiyok iyi beslenir. Güçlü de bekleri var, rakip ceza sahası içinde Eren Derdiyok'un katkısı büyüyecektir. 15 gol 7-8 asist gibi bir performans benim için hiç şaşırtıcı olmaz. Göztepe ayarında ve hedefinde olan bir takım için iyi transfer. Hayırlısı olsun diyelim.

5 yorum:

  1. Karabükspor'a attığı röveşata unutulmayacak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabükspor'a son dakikada atmıştı, röveşata Rizespor'a :)

      Sil
  2. diagne 10 attı, o da 8 atardı.. diagne 6 tane penaltı attı, o da atardı. ki sezonun en kritik penaltısını attı başakşehir'de.

    ben de eleştirdim. çok nazlı dedim, kaba tabirle "erkek gibi" oynamıyor dedim. ama diagne sayesinde kıymetini anladım. her şeyden önce insanmış.

    ergen taraftar sağolsun eren'i bitirdi. diagne'yi instagram üzerinden sürekli taciz ediyorlar şimdi de. dünyanın en gereksiz insanları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne attığı penaltıların yüzde 90'ını kendi aldı yalnız, bu detay nedense ısrarla atlanıyor.

      Eren Derdiyok biraz da kendini bitirdi. Sorumluluk alması gereken anlarda sahada olmalıydı.

      Sil
  3. Biraz hakkını yedik kendisinin ona rağmen camiaya bir saygısızlık yapmadan ayrıldı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir