2 Temmuz 2019 Salı

Galatasaray'ın müthiş bir genç kaynağı olsa da herkesin şans bulması imkansız


Galatasaray'ın müthiş bir "genç kaynağı" olsa da herkesin şans bulması imkansız. Gelişim göstermek için üst seviyede mücadele ortamı gerekiyor. Fatih Hoca'ya ışık veren şans bulur noktasındayım, Ozan Kabak da bunun örneği. Hoca biraz daha hazır isim istiyor, futbolcu fizik ve mental açıdan bu seviyeye kendisini hazırlamalı.

Kampa götürülecek isimlerin de A takımda yer alma ihtimalleri var. Atalay Babacan ve Mustafa Kapı gibi isimleri bekliyorum, özel yetenekler. Diğer isimler ise kiralayabilir ya da geri satın alma opsiyonuyla satılabilir. U21'de kalktı, birçok isim boşa çıkacak. Bazı futbolcuların da seviyesi U19'u geçeli çok oldu.

Recep Gül o örneklerden biri. 2000 jenerasyonunun en yetenekli isimlerinden biri olarak görüyoruz. Sağ açıkta, kat ederek oynayan bir isim. Sol ayağı güçlü, Robben gibi sola çekip vurduğunda etkisi büyüyor. Devamlılık sorun, bu sezon U21'de de düşüş yaşamıştı. Biraz da futbolu takım oyununa evrilmeli. 

Bu kalabalıkta Galatasaray'da tutunması zor. Feghouli / Jimmy Durmaz sağda, Onyekuru (olası ihtimal) / Babel solda, hatta başka düşünülen isimler de olacak. Haliyle gidişinden daha doğal bir şey yok, Belçika Ligi'nde de gelişimi olası. Bu tarz yeteneklerin rahatlıkla şans bulduğu ve yükseldiği bir ortam. İyi bir tecrübe olacak.

Henüz 18 yaşında. Profesyonel adımı atmak adına da doğru adreslerden biri. Belçika ekibi Westerlo ile anlaşılmış ve bonservisi için 80 bin avro'luk ücret olacak. 2 yıl içinde geri satın alma opsiyonumuz ise 500 bin avro. Kiraladık diye düşünebilirsiniz, 2 yıl içinde gelişimini takip edeceğiz. Bu tarzda farklı adımların da atılacağını düşünüyorum.

Sözleşme durumu da sorun. 2000'li grubun sezon sonunda sözleşmesi bitiyordu. Çoğu da uzatmaya yanaşmıyor. Haliyle hamle yapmak lazım, yoksa sezon sonunda bedavaya ayrılacaklar ve kazancımız olmayacak. 80 bin avro'ya takılmayın, futbolcular kiralık gitti diye düşünebilirsiniz. Burada gelişimi takip edeceğiz.

11 yorum:

  1. Gençleri çok pohpohladık bence. Abdussamed, Süleyman, Işık Kaan ve Mustafa Kapı hariç yüksek seviye görecek birisi yok 2000 kuşağından. Ali Yavuz da hareketli forvet sistemini oturtursak iş yapar. Daha aşağılardan gelen oyuncular var tabi ama onları konuşmak için çok erken.

    Recep, Yunus ve Atalay'ı yurt dışına geri alma opsiyonuyla göndermek çok mantıklı olur. Belçika ve Hollanda ligi onların büyümeleri için daha uygun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün ciddi bonservise gidecek gibi. Diğer isimler için dediğine katılabilirim :)

      Sil
  2. her zaman aklımdaki düşünce. alt liglerde bi genç takımımızın olması. salzburgunki gibi ajaxınki gibi. u21de +61 averajla şampiyon olan bi takımda ışık aranıyosa hala eğer. hazır isim değilse bunlar. o zaman u21i boşverelim. anlaşalım alt ligten bi takımla genç takımımız olsun. yığalım oraya gençleri. yerlisi yabancısı. tutanı alalım. belki o zaman hazır olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bir kez denedik, onda da takım ligde kalsın diye bizim gençler oynatılmıyordu :)

      Sil
    2. yani o zaman proje saçmaydı. okuduğum kadarıyla. fazla bilgim yok zaten. doğru örnek trabzon 1461. tabi takım iyi gittiğinde alayını almak gibi bi hata yapmamak kaydıyla.

      Sil
    3. şu an mesela 3. lige kadar düşmüşler böyle bi hatadan. biz yaparız yaaa. alalım bi takım da. orada mesela scoutun bulduğu gençleri oynatırız. alt yapıdan altın jenerasyon diyoruz onlar oynar. şampiyonluğa oynatırız yani. yaparız yani. yalnız direksiyon bizde olmalı.

      Sil
    4. Saçma değildi de yanlış kurgulandı diyelim.

      Sil
  3. Galatasaray dediğin takım 3 kulvarda yarışan bir takım. Çoluk çocuğun oynayabileceği seviye değil. Bize gereken tecrube. maç içinde atılacak bir golun bire milyonlarca euro değeri varken bize kendini kanıtlamış oyuncu gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyeli olan genç oynar, katkı da sağlar. Hoca da şans verir. Vermiyorsa bir bildiği vardır demek gerekiyor.

      Sil
  4. Bu çocukları 21 yaşına kadar U21 de tutmanın anlamı yok. Oynama şansı olmayanı kiralamak gelişimine bakmak lazım. Bunlar 80 bin avroya satmış. Bedava verip sonraki satışından % 50 almak daha mantıklı olurdu. 2 yıl içinde 500 verip alırız şartı ve Belçika tercihi iyi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu saatten sonra tutamayacağız zaten, daha genç yaşlarda Avrupa'ya ya da ülke içinde açılacaklar. Tamamen gözden çıkan bir isim için dediğin olabilir. Real Madrid'in Jose Rodriguez'i bize satışı gibi. Ama Recep Gül geri dönebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir