6 Temmuz 2019 Cumartesi

Galatasaray'ın olası rotasyonunun tekrar bir üzerinden geçelim


Galatasaray'ın olası rotasyonunun tekrar bir üzerinden geçelim. Beni Banega kadar heyecanlandıran ihtimallerden biri de Aboubakar. Galatasaray'ın Aboubakar'ı kiralamak istediği ve Porto'ya teklifini ilettiği söyleniyor. İlk etapta "bonservisiyle bırakmak" isteseler de satın alma opsiyonlu kiralık gibi bir ihtimalin doğabileceğini düşünüyorum.

Porto'nun Ze Luis hamlesi de Aboubakar transferinin önünü açtı. Ze Luis ismini hatırlarsınız, Ocak ayında biz de istemiştik ama 7-8 milyon avro'lara çıkmamıza rağmen alamamıştık. Porto ise onu 8.5 milyon avro'ya transfer etti. Ocak ayında kimse iyi forvetini bırakmaz, yazın ise şansınız oluyor. Yaz döneminde böyle bir paramız olmadığı için de kılı kırk yarıyoruz. 

Bir de Vedat Muriqi uğraşımız var. Son mesajının ardından Galatasaray formasını bir şekilde giyecek. Bugün mü, yarın mı, yoksa sezon sonu mu bilmiyorum. Benim tahminim bu işin önümüzdeki günlerde bir şekilde çözüleceği. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu isimlerden biri ama Muriqi'nin gelme ihtimaline göre bir strateji belirlenmeli.

Diagne ayrılığı bir şekilde gerçekleşecektir, onu hesaba katmıyorum. Mitroglou takıma katıldı, onun adına bir ihtimal doğabilir. Kulüp bulamadı, maaş konusu biraz sorun. Şu da var, henüz kimseyi alamadık ve o süreye kadar da kendisinden vazgeçmem. Kalitesini bildiğimiz bir isim, belki de kamp yemesi durumunda eski günlerine biraz olsun yaklaşır. Görmek lazım.

Kalması durumunda 1 forvet transferi de iş görür. Aboubakar ya da Muriqi, fark etmiyor. Gönül ister ki Mitroglou gitsin ve Aboubakar / Muriqi ikilisi aynı anda gelsin. Biri gelirse de Aboubakar / Muriqi ikilisinden biri, Mitroglu ve Babel üçlüsü hiç fena bir forvet rotasyonu değil. Mitroglou'nun toparlama durumuna bağlı Şampiyonlar Ligi'nde dahi çok üzmeyebilir.

Aboubakar'ı değerli görüyorum. Beşiktaş'ta bazı maçlarda Babel solda, Aboubakar sağda, önde de Cenk Tosun kullanılıyordu. Aboubakar'ı kanatlara yakın da kullanmak mümkün, bu da kadro derinliği için iyi bir şey. Onyekuru diye soracağız ya, yabancı hakkı böyle de kullanılabilir. Yunus Mallı gibi isimler de konuşulsa o da kanatlar için bir alternatif olabilir.

Yabancı sayısını da konuşmak gerekecek. Solda Onyekuru / Babel yapıldığı anda bambaşka bir strateji de doğabilir. Bunların hepsini düşünmek gerekiyor. İş biraz da Diagne'den gelmesi muhtemel bonservis aslında, eli kolu bağlıyor. Gitmemesi de ayrı dert, bu sefer kullanmanız gerekecek ve hiç istemediğiniz bir isimle dahi yollar ayrılabilir.

12 yorum:

  1. Bjk'deki lorient'teki aboubakar gelmeyebilir aslen enerjisiyle ve fiziğiyle oynayan biri.

    Yaşlandı ve ciddi bir sakatlik geçerdi porto'nun teklifi degerlendirmeye almasinin bir nedeni bu olabilir.

    Bizde kiralık riskini alıyoruz.

    Mitroglu dan hiç umidim yok Diagne duzelir Mitroglu düzelmez. Mitroglu Marsilyada inanılmaz kötüydü. Düşünün 15m verdikleri adamı bedelsiz 1.5 sene kiraya gönderip buna bayram yaptı marsilya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey iyi bir kamp yemesine bakıyor, geri dönülmeyecek bir sakatlık olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  2. orta saha için her yaz oldu bitti denen isimler oldu. rotasyonlar çizildi. sonuç hayal kırıklığı oldu. şu an bunları konuşmak için erken. önce diagneyi satıp galatasaray önünü görmelidir. aboubakar ve muriqili forvet rotasyonu olmaz.

    YanıtlaSil
  3. muriç'e kimse üzülmesin renkdaşlar. 1. lig topçusuydu. dünya forvet dolu. allah biliyor ya hiç istemiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu fiyatlar sonrası üzülmem. Kaliteli, beğenirim ama bu rakamlara çıkmamak doğruydu.

      Sil
  4. Büyük kumar ama iyi ihtimali düşünürsek ondan orta vadede para bile kazanabiliriz.Zaten gelecekse çok detaylı bi sağlık kontrolünden geçer.Onyekuru da benzer bir durum sonrası bize gelmişti ve iyi de bi katkı aldık.Umarım sağlık sorunu yoktur ve alabiliriz.Ayrıca ben ne olursa olsun Mitroglou'nun bi şekilde elden çıkarılacağını düşünüyorum ve Aboubakar'a alternatif olarak da Okaka gibi birini almalıyız derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aboubakar'ın sakatlığı geri dönülemeyecek tipte değil, bağlar koptu ama geri dönen çok isim var.

      Sil
  5. Orta saha rotasyonu halen daha çok dar. Oraya bir türlu hamleler yapamıyoruz. Takımın kilit noktası merkezi bence ve orada zayifiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dar bile değil, neredeyse 0 orta saha rotasyonu.

      Sil
    2. Yerli 6 yok. Birhan ve Doğan Can mıydı 2.ligde iyi sezon geçiren hoca bi denemeli kampta. Belki de Celil.

      Aytaç boşa düştü biraz fazla uzun mudahalelerde uzun boyunun dezavantajı nedeniyle zamanlama hatası yapıyor kart alıyor ideal ön-libero atletik 1.80 civarı olmalı.

      Sil
  6. Cornelius napiyo acaba? :) Atalanta paraya bakmadan satar Okaka Muriç olmazsa :) Okaka gelse keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç takip edemedim Cornelius'u :) Belki gündeme gelir yine.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir