18 Temmuz 2019 Perşembe

Gustavo Cuéllar & Galatasaray, sabırlı hareket etmek gerekiyor


En önemli noktanın Seri transferi olduğunu söylesem de iş onunla bitmiyor. Bu hamlenin ardından verilecek kararı merakla bekliyorum. Seri'yi 6 numarada, derin oyun kurucu gibi mi oynatacağız yoksa direkt 8 olarak mı? 6 numarada oynarsa, Banega tipinde bir 8 gerekir. 8 numarada oynayacaksa da 6 için oyun kurucu özelliği olan, daha mücadeleci bir isim gerekir.

Banega konusu ne olur bilmiyorum. Banega haricinde ismi ortaya atılan orta sahalar ise daha çok 6.5'dan 8 numara gibi. Gustavo Cuellar da buna bir örnek. Flamengo forması giyiyor ve son Cupa Amerika'da iyi bir performansı vardı. Hatta o performansın ardından da "transferi için geç kalındı" diye yazılmıştı.

Şöyle bir avantaj var. Flamengo'nun düzeninde Willian Arao tek defansif orta saha gibi oynuyor. Cuellar da kulübeye çekildi. Bu yüzden son dönemde de teknik direktörle sorun yaşadığı söyleniyordu. Zor bir transfer yine de, piyasası var ve Flamengo'nun eli güçlü. Seri transferi öz güveni yerine getirse de her transferin kendi içinde bir zorluğu var.

Bonservis vermekte zorlanıyorsun mesela. Diagne gitmeden x futbolcu için iddialı bir bonservis vermek zor. Kiralama ya da yüksek kira ücreti + satın alma opsiyonu gibi faktörler devreye girebilir. Her takım da buna yanaşmaz. Satacak olsalar bile "kira" gibi dertlerle uğraşmak istemezler. Cuellar şu aşamada kulübeye dönse de kadro derinliğinde kullanılacaktır.

Rodrigo Dourado'yu da konuşmuştuk. O da Cuellar gibi bir 6 numara ama bazı özellikleri farklı. Dourado'nun fizik avantajı var, hava toplarında da çok işinize yaratacak bir isim. Cuellar biraz daha kısa ve süpürücü rolde. Tempoları ve savunma aksiyonları ise birbirine çok yakın. Bu noktada Cuellar'ı 1 tık daha pas özelliğiyle öne çıkarırız, ayrıca 8 numarada da kullanabiliriz.

Doğru profilde futbolcularla ilgilendiğimizi görüyoruz. Buradaki sıkıntı bonservis girdisini henüz sağlayamamış olmak. Diagne ve Mariano gibi isimleri satabilsek çok daha rahat hareket ederdik. Şu an iddialı isimlerin peşinde olsak da sattığın kadar al bizi zorluyor. Sabırlı hareket etmek gerekiyor, Seri transferinde olduğu gibi sakin kalmak.

4 yorum:

  1. Bu iki ismin iyi özelliklerini taşıyan bir başka oyuncu almak lazım gibi geldi bana yazıyı okuyunca.. 6 numarada ki oyuncunun hava hakimiyeti olmaması çok ciddi bize sorun yaşatır..ve yaşadık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dourado'nun hava hakimiyeti var, pas / teknik özelliği de iyidir. Cuellar 1 tık daha iyi sadece pas konusunda.

      Sil
  2. Ikisi arasında tercihim Cuellar olur. Ama avrupa görmüş oyuncuları tercih ederdim. Ilk geldiklerinde avrupa futboluna alışmaları vakit alıyor.

    Tercihim Nice'den Danilo olur ki adını scout ekibinden duymuştuk. Braga Valencia S.liege Benfica Nice kariyeri var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Dourado derdim, özellikleri sanki daha net uyuyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir