18 Temmuz 2019 Perşembe

Sergen Yalçın için Ozan Tufan'ın ardından Gökhan Töre de iyi bir sınav


Malatyaspor'un bu sezon yaptığı transferleri beğeniyorum. Avrupa Ligi'ne katılım hakkı alan Anadolu takımı genellikle zorlanır, beklenilen kadro derinliğini yakalayamaz. Malatyaspor ise teknik direktör olarak Sergen Yalçın'ın getirildiğini açıkladığı günden bu yana iyi işler yapıyor. Avrupa için gerekli kadro derinliği yakalanıyor ve Sergen Yalçın da kendisinden beklenen asıl aşamayı kaydedebilir.

Çok konuşulmadı ama Guilherme'yi de takımda tuttular mesela. Bana göre ligin en iyi orta sahalarından. Aynı zamanda sağ açıkta da iyi bir isim. Teknik ve pas kalitesi yüksek, oldukça tempolu. Bugün hangi Anadolu takımı bu transferi yapsa büyük fark yaratabilirdi. Malatyaspor'un Guilherme'yi takımda tutması önemli.

Gökhan Töre ise "ya tutarsa" hamlesi. O da Ozan Tufan gibi çıkış arayan yeteneklerden biri. Uzun zamandır sakatlıklarla ve sorunlarla boğuşuyordu. Bu yüzden de kendisini pek izleyemedik. West Ham'a kiralandığında kariyeri ivme kazanır diye beklesek de orada yaşadığı sakatlık sonrasında büyük bir düşüş içine girdi.

Gökhan Töre ismini çok konuştuk, "acaba Galatasaray'a olur mu" üzerinden de değerlendirdik. İlk etapta sıcak bakıyordum. Yeteneğini biliyoruz, Milli Takım'da Fatih Hoca da kendisinden katkı aldı, bildiği isimdi. Bonservisi de olmayınca "ya tutarsa" üzerinden düşünülebilirdi. Adem Büyük'ü aldık mesela, çok daha yeteneklisi değil elbette.

Sorun Gökhan Töre'nin sakatlığıyla alakalı. Malatyaspor sağlık ekibi mutlaka detaylıca bakmış ve sorun görmemiştir ama problem olduğu söyleniyordu. Bu konuşulunca da transferinden soğumuştum ve gelen yorumlara olumsuz cevap veriyordum. Bu anlamda biraz daha garanti isimlere yönelmek doğru olabilir. Gökhan Töre'nin de istediği ücretler fena değildi.

Sergen Yalçın'ın Ozan Tufan'ı 6 ay içinde hayata döndürmesinin ardından Gökhan Töre için de umutlanıyor insan. Büyük yetenek çünkü, kazanılması halinde Milli Takım'a da artı olur. Henüz 27 yaşında, toparlanmaması adına neden yok. Tek sorun sakatlıkları olabilir, o konuda da biraz risk almış gibiler. Genel anlamda baktığımızda ise Malatyaspor'un transferleri fazlasıyla ilgi çekiyor.

2 yorum:

  1. Sağlamsa eğer birkaç ay içinde üç büyükler icin yazılmaya başlanır tekrar ordaki performansı ile

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir