30 Temmuz 2019 Salı

Hayal kırıklıkları arasında çok sürpriz isimler yok


Kampın bir de hayal kırıklığı tarafı var. Hayal kırıklıkları arasında çok sürpriz isimler yok aslında. Hemen hemen beklenen yüzler. Takımın mevcut durumu da ilk etapta iyi olmadığından kendisiyle çok alakası olmayan pozisyonlarda oynayan futbolcular da oldu. Adem Büyük böyle mesela. Bu yüzden de onu bu listeye dahil etmem. Gençleri de ayrı olarak konuştuğum için burada üzerinde durmuyorum.

Kostas Mitroglou ilk sırada yazılır. Kamp döneminde biraz olsun umudum vardı. Kalitesi yüksek bir isim ve bu tarz forvetlerin de Türkiye'de iş yapmadığını pek görmeyiz. Mitroglou ise maalesef tempo olarak biraz olsa dahi ilerleme kaydedemedi. Sorunu ne bilmesem de şu haliyle Galatasaray'da kalmasını imkansız görüyorum. Babel'i Bordeaux karşısında izledik, forvet dediğin bu etkiyi vermeli.

Ahmet Çalık'ı da 2. sıraya yazacağım. Bordeaux karşısında iyi oyun oynadı gibi görünse de klasik Ahmet Çalık. 1 iyi maç oynar, devamında 10 tane kötü maçını izlersiniz. Özellikleri açısından şu kötüydü, bu iyiydi gibi konulara girmeyeceğim, hepimizin bildiği şeyler. Kademe problem, zamanlama problem, top kullanım zaten yok. Bordeaux maçında vurdurduğu kafa da her şeyin özeti.

İsmail Çipe'yi de ne kadar hayal kırıklığı olarak belirtsek bilmiyorum. Zaten tutmadığım bir kaleciydi. Geçen sezonun hazırlık kampını iyi geçirmenin ekmeğini çok yedi. Sezon içinde ise gerçek kalitesini görmüştük. O görüntü devam ediyor, çok kötü 2 hazırlık maçı geçirdi. Neyse ki Okan Kocuk geldi ve o konuda nefes aldık.

Çok iyi diyemeyeceğim, standartın bir tık aldı performanslar da var. Linnes, Nagatomo, Emre Taşdemir, Marcao gibi futbolcuları da çok iyi bulmadığımı söyleyebilirim. Olabilir tabii bunlar, bu isimlerin kalitesini biliyoruz ve Linnes / Nagatomo / Marcao gibi isimler de kendilerini kanıtladı. İlerleyen süreçte çok daha iyisi olacaktır.

Bazı isimler için anlamsız ısrar da oldu. Gideceklerini bile bile ve kötü oyun görülmesine rağmen o futbolcuları izlemeye devam ettik. Bu aralıkta da bazı gençlerin daha fazla şans bulmasını beklerdim. Ahmet Çalık'ın bulduğu şans ve Gökay Güney / Ozornwafor gibi isimlerin az şans bulması buna örnek. Mitroglou için de bu geçerli, Ali Yavuz Kol daha fazla oynayabilirdi gibi.

4 yorum:

  1. Evet mitro ve ahmet gibi oyuncularin yerine oynayacak genc oyuncularimiz varken hala bunlarin oynamasi asiri anlamsiz,bu mactan sonra en azindan onumizdeki hazirlik macinda ali yavuzu bekliyorum,diego costaya benziyor oyun tarzi bence ama sanirim hoca akhisar macinin 11 i ni cikartacak on hazirlik gibi birsey akhisar maci.

    YanıtlaSil
  2. Onumuzdeki macin 11 soyle olmali,okan-mari-gokay-marcao-yuto donk-atalay-omer babel-ali yavuz-jimmy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olmayacağını sen de biliyorsun. Belhanda'lar geri döndü :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir