10 Temmuz 2019 Çarşamba

Jean Michaël Seri & Galatasaray, x takım ortaya bonservis koyduğu an şans kalmıyor


Seri'nin Fulham'dan ayrılacağı kesin. Championship'de devam etmeyecek istemiyor ve transferi için de bazı takımlarla haberi çıkıyor. En son Roma'yı okumuştum. Menajerinin Seri'nin İtalya Ligi'nde forma giymek istediğini söylediği yazılıyordu. Fulham onu 30 milyon avro'ya transfer etmişti. Vazgeçiyor olsalar da 27 yaşındaki bu futbolcu için beklentileri yüksek olacak.

Galatasaray'la adının anılması "kiralık" formülü üzerine. X takım çıkıp, ortaya bonservis koyduğu an zaten şansınız kalmıyor. En kötü ihtimali yazayım, Seri için bugün 20 - 25 milyon avro arası bonservis konuşulur. Bu da Fulham zarar etmeyi gözde aldı diye düşünerek yazıyorum. Galatasaray'la adını nasıl anabilirsiniz ki?

Fulham da genel olarak çok büyük bir hayal kırıklığıydı. Seri başta olmak üzere çok iyi transferler yaptılar, büyük yatırımları oldu ama Premier Lig'den düştüler. An itibarıyla da ellerinde iyi ve maliyetli bir kadro kaldı. Yapıları bunu karşılamaya yeter ama hayal kırıklığı yaşayan futbolcuyu da orada tutamazlar. Seri'de olduğu gibi.

Hiç talibi olmayacak, Fulham da kendisinde oynamayacak ismi belki kiralamayı düşünecek. O da Şampiyonlar Ligi faktörüyle diyelim. Gerçi orada da futbolcu mevcut değerinin üzerine ne kadar katabilir ki, sonuçta Türkiye şartları. Hangi açıdan bakarsam bakayım ihtimal üretemiyorum. Daha makul ve ihtimali olan isimleri konuşmak gerekecek.

Seri müthiş bir tempo silahı. Yalnız o da 6 değil, ağırlıklı olarak 8 diyelim. Temposu, pas ve teknik özelliği yüksek, şutu olan, oldukça da hareketli bir orta saha. Kendi pozisyonunda oyunun iki tarafında katkı verir ama ağırlığı hücumdur. Kayserispor'daki Mensah için fakir Seri'si derim mesela, özellikler benzer. O konuda da bir yazı yazmıştım.

Pasör bir 6, Belhanda gibi bir 10 ve ana odağı hücum olsa da ciğersiz bir 8. Mensah buna örnek, Seri ise olabilecek en uç örnek. Orta sahayı tamamlamak adına bu da doğru bir düşünce. Biraz daha makul isimleri konuşmamız gerekiyor. Tarzı doğru belirlesek de hedefler için olabilecek en iyi isimleri düşünüyoruz ama bonservis girdisi olmadan da iş yapmak zor.

3 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir