29 Temmuz 2019 Pazartesi

Kamp döneminde gençler açısından merhaba dediğimiz birçok isim oldu


Gençler açısından baktığımızda kamp dönemi 1 isim hariç iyi geçti. Tutmadığım isim Yunus Akgün'dü ve ona da ne kadar "genç" demeli bilmiyorum. Kastım şu, 1.5 sezondur A takımla idmanlara çıkıp şanslar buluyor. Bunu da 2-3 maç haricinde iyi değerlendirdiğini düşünmüyorum. Bu kamp dönemi onun adına şans olabilirdi ama o ışığı alamamaya devam ediyorum.

Mutlaka önemli bir yeteneği var. Transferi adına da birçok iddia vardı, hatta Ocak ayında bu iş direkten döndü. Olmuyor bir türlü ve ben bunu söyledikçe de "asıl yerinde" oynamadığı söyleniyor. Sağ çizgide olmalı, merkeze alındı diye olmadı. Daha öncesinde "forvet" oynuyordu ki bu fizikle orada tutunabilecek mi bilmiyorum.

Diğer gençler ise ışık veriyor. Erencan Yardımcı'yı Leipzig maçının ardından konuşmuştuk. Henüz 17 yaşında ve yaşına rağmen üstün bir fiziği var. Atalay Babacan'lar gibi bir yeteneği olmadığını düşünsem de fizik farkı yarattı. Forvette de oldu, sağ tarafta da aynı etkiyi göstermeye devam etti. Zaman içinde çok daha iyi noktaya ulaşacak.

Atalay Babacan da beklediğimiz ışığı sonunda gösterdi. Augsburg maçında "buradayım" dedi, Bordeaux karşısında ise hak ettiğini aldı. Augsburg maçında oyuna girdiğinde takımı tutan isimlerden biri oldu ve fark açılmadı. Leipzig karşısında ise 4-3-3 orta sahasının hücum yüzüydü. Rakip ceza sahasına yaklaştığında "bitirici "etkisi ortaya çıkıyor.

Ali Yavuz Kol da çok iyi durumda. Onu daha detaylı konuşacağız tabii. Bir önceki sezon da konuşurken "fizik üstünlüğünü" ön plana çıkarıyorduk. Forvet olmasına rağmen belki çok iyi bir bitirici değil ama fiziği ve hızıyla büyük fark yaratıyor. Teknik de bir isim. Forvet ya da kanatlar fark etmiyor, bu yaşında gücüyle takımı sürükleyebiliyor.

Mustafa Kapı da gelecek adına büyük beklenti duyduğumuz bir futbolcu. O da henüz çok genç, 17 yaşında. Fizik olarak da saha içinde sırıtabiliyor ama mücadeleden bir an olsun ödün vermedi. Hücum ağırlıklı olarak kendisini bilsek de oyunun iki yönünde etki verebildi. Hücumda da rakip ceza sahasına yaklaştıkça daha iyisini yapar.

Metehan Mertöz de sürpriz bir çıkış yaptı. Kampta yer alan gençler içinde çok beklenti duymadığım bir isim olsa da sol kanatta iyi iş çıkardı. Geçen sezon U21'in de en iyilerinden biri. O da hücum yönü baskın bir isim olsa da çok mücadeleci ve hareketliliğiyle etki ediyor. Yunus Akgün bu kadar A takım şansına rağmen bu etkiyi gösteremedi, öyle diyeyim.

Gökay Güney'in ise daha fazla şans bulmasını beklerdim. Hayal kırıklıklarıyla dolu bir Ahmet Çalık performansı izledik. Bordeaux maçında iyi desek de yenilen golde yine imzası var. Gökay Güney'i se doğru düzgün bir tek Augsburg karşısında izledik. Ozornwafor'la birlikte sırıtmadı da o gün. Orta saha özelliği de vardı, daha kötü bir performans vermezdi bence.

4 yorum:

  1. Gökay Konusunda katılıyorum..en az Ahmet Çalık oynaması gerekıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Daha kötüsü olmayacak çünkü.

      Sil
  2. Beklediğimiz isimlerde bir ışık yok henüz ama hesapta olmayan Erencan gibi, Ali Yavuz Kol gibi olumlu sinyal verenler oldu. Hayırlısı diyerek Atalay Babacan'ı, Mustafa Kapı için yazdığın cümlelerle eleştirmek istiyorum. Atalay tabelayı değiştirecek isim ama yeterince çabalamıyor. Oysa bu isimler içinde Mustafa ile birlikte en büyük potansiyel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çabayı gördüm, gayet oynadı. Atalay'ı hücum için aktif kullanmak lazım, diri kalmalı. Ceza sahası çevresinde net bitirici çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir