22 Temmuz 2019 Pazartesi

La Casa de Papel 3. sezon, Berlin'in hayali


La Casa de Papel'in fragmanları yayımlandıkça "beklentimi" dile getiriyordum. Netflix dizisi olsa da ilk 2 sezonu sonradan satın alınmıştı, başı ve sonu belli bir işti. Bu tarz işleri "hadi devam edelim" diye zorlamak tehlike ve genellikle iyi sonuç alamazsınız. Bağlantıyı kurmak mesele çünkü, insanların kafasındaki soru işaretlerini cevaplamak zor. "Spoiler" uyarımızı da yapalım, izlemeyenler "devamı ya da link" kısmına tıklamasın.

3. sezondan da "zorlama" olabilir diye çekiniyordum. Bu anlamda da dizinin ilk fragmanı çok bir şey vermedi bize. 2. fragmanla birlikte biraz daha sezonu anlar olduk ve bekleyişe geçtik. Bu tarz "bağlantı" olaylarını Prison Break iyi yapar bu arada. Beğenmeyeni de vardır ama sezonlar birbirine o kadar iyi bağlanır ki heyecan en azından benim için hiç düşmez.

3. sezonun beklentimin çok üzerinde olduğunu söylemem lazım. Hatta ilk 2 sezondan da çok daha iyi. Bu sezonun farkı işin biraz daha "intikam" hikayesi olması. Rio'yu kurtarmak onları bir araya getiren motivasyon gibi görünse de asıl amaç Profesör'ün Berlin'in intikamını almak istemesi. Halk da onların yanında ve ellerindeki maddi imkanlarla da çok daha iyi bir plan kurulmuş.

Berlin'in hayali ve planı. Geliştiren ise Profesör oluyor. İlk 2 sezondan da kafamızda kalan birçok soru işaretine yanıtı 3. sezondan alıyoruz. Darphane ve Merkez Bankası soygunları ilk baştan bu yana var olan 2 plan. Profesör / Berlin ilişkisini çok daha derinden izledik. Geçmişe referans kısmı da işin "bağlantı" noktasının temeliydi.

İlk 2 sezon gibi 2 bölüm halinde olacak tabii. 4. sezon da Merkez Bankası soygununun 2. kısmı. Yeni karakterler var ve Palermo haricinde diğer isimleri hala tam anlamıyla tanımıyoruz. Gözler ister istemez Berlin'i arasa da çok da büyük bir sorun yok. Çok daha güçlü bir plan var, daha da önemlisi karşıdaki rakibin pek "acımasının" olmaması.

Şiddet düzeyi de yüksek. Raquel'le mücadele ederken daha çok bir satranç vardı. Aynı satranç devam etse de bu sefer şiddet var ve karşı tarafın pek acıması olmuyor. Bu kuralsızlık da Profesör'ü dahi kontrolden çıkarabiliyor. 3. sezonu çok sevmem de bu kuralsızlık ve hikayenin "intikam" temeli barındırmasından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir