15 Temmuz 2019 Pazartesi

Linnes'in takımın 1. sağ beki olma vakti geldi, hatta geçti de


Mariano'nun ayrılığını bekliyor ve istiyorum. Fernando için yazdıklarım onun adına da geçerli. Kalitesinden kuşkum olmasa da temposu ve istikrarı düşen bir isim. Geçen sezonu onunla tamamlamamız da bir şey değiştirmez. Linnes'e yeni sözleşmesi gereğince yıllık 1.4 milyon avro verilecek ve artık 1. sağ bek olma zamanı geldi.

Son haftaları Mariano'yla tamamlamak fazlasıyla orta saha yapısıyla alakalıydı. Belhanda / Fernando / Donk ekseninde çok pasör bir takım değildik ve orta sahadan pasla çıkamıyorduk. Geriden oyun kurma işi de büyük oranla Mariano'ya bakıyordu. Her ne kadar bu işi yürüme temposuyla yapsa da olmazsa olmazlığı buradan geldi.

Fernando ve Badou Ndiaye'nin ayrılığının ardından orta saha yapısının değişmesini bekliyoruz. Biraz daha pasör, geriden daha iyi oyun kurabilecek bir yapıya büründüğümüz an da geriden oyun kurmanın ağırlığı beklerden çıkar. Linnes'in temposu da bu noktada ön plana çıkarak çok daha yararlı olur.

İstikrarlı bir isim zaten. Fatih Hoca'nın göreve gelmesinin ardından da yükselen isimlerin başında gelir. Henüz düşmedi, ne zaman görev alsa belli bir çizgide devam etti. Sağ / sol bek fark etmiyor, bence her iki pozisyonda da en önemli alternatifimiz. Böyle bir futbolcunun parayla zor yerini doldurursun, bu tarz isimler sürekli düşmez.

Linnes / Şener Özbayraklı sağ bek rotasyonu da kağıt üzerinde yeterli değil gibi dursa da sezonu götürür diye düşünüyorum. Her 2 isim de Fatih Hoca'ya uyacak, hücumda sürekli bindirecek ve tempo yapacak isimler. Maliyetleri de yüksek değil, bence önemli bir detay. Mariano / Linnes rotasyonu kağıt üzerinde iyi dursa da mevcut yabancı sayısı bizi buna itecek.

Bu yazıyı yazma nedenim de ısrarla Linnes gidebilir tarzındaki konuşmalar. Elbette gidebilir, reddedilemeyecek bir teklif karşısında kim hayır der ki. Bugün Linnes için 8 - 10 milyon avro arasında bir rakam konuşulsa bırakırsınız ama 4-5 milyon avro gibi komik bedellere de bırakmamanız gerekiyor. Bir anda her 2 bek için en iyi ismi kaybedersiniz.

6 yorum:

  1. Alt yaş kategorilerine scout transferi yapıyoruz aslında ama a takıma aktarma da nedense sıkıntı yaşıyoruz. Diğer soruna kesinlikle bende katılıyorum, taraftar yönetimin transfer yapabileceğine inanmıyor artık.

    YanıtlaSil
  2. Beklediğimizin aksine linnes'e teklifler geliyor galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum o kadar iddialı bir teklif geldiğini.

      Sil
  3. Bir gün ayrıldığında ardından en çok üzüleceğim isim. Oyna dediler hep hazır, otur dediler küsmedi çalışmaya devam etti. Tam bir kuzeyli. 10 üzerinden 7'lik oynar ama en düşük 6 olur 5 olmaz. Ne alacağını bilirsin sahaya sürerken. Maaşı da makul. Neden daha fazla almayız o coğrafyadan anlamam.

    YanıtlaSil
  4. Mariano'nun oyun aklına hayranım ve oyun aklı bu kadar yüksek olan bir sağ beki uzun yıllar bulamayacağız belki ama umarım satabiliriz çünkü son senesine giriyor ve istikrarı yok

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir