31 Temmuz 2019 Çarşamba

Mert Çetin & Galatasaray, tarzı biraz daha Luyindama ve Merih Demiral


Çok konuşulmasa da Galatasaray'ın stoper rotasyonunda sayısal bir eksikliği var. Luyindama / Marcao ne kadar iyi ikili olsa da rotasyon için aynısını söyleyemem. Geçen sezon dahi böyle bir sorun vardı. Yine de Semih Kaya tecrübesi orayı bir şekilde doldurdu. Daha da doğrusu Luyindama / Marcao ikilisinin istikrarı büyüktü. 

Bu sezon için o pozisyona sadece Donk'u yazabilirsiniz. Mevcut tabloda o da zor, çünkü elde kalan tek 6. Semih Kaya da gitti derken alternatif olarak elde Ahmet Çalık kalıyor. Onun da Galatasaray seviyesiyle alakası yok, geçen yıllarda hiçbir şey vaat etmedi. Işık Kaan Arslan ve Ogün Çalışkan gibi gençler kampta yoktu, kampta olan Gökay Güney de çok az şans buldu.

Ozornwafor'un ise hem tecrübe kazanmaya ihtiyacı var, hem de yabancı sayısı nedeniyle takımda kalması neredeyse imkansız. Haliyle de stoper rotasyonuna acil şekilde "yerli" hamlesi yapılması gerekiyor. O hamleyi de yaparken mümkünse "genç, geleceğe dönük, bonservis geliri elde edebileceğiniz" bir isim almak lazım.

Alabileceğimiz çok fazla isim de yok. Ertuğrul Ersoy'u çok konuşuyoruz mesela. Onu özel kılan şey yaşı ve Okan Kocuk gibi serbest kalma ihtimali. Sattığın kadar al kapsamına girmemesi büyük avantaj. Özellik açısından baktığımızda ise her şeyi barındıran ama bir o kadar da her konuda eksik bir stoper. Gelmesi halinde çok büyük bir beklenti sahibi olmazdım.

Gençlerbirliği forması giyen Mert Çetin ise farklı. Ciddi bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Tarzı biraz daha Luyindama ve Merih Demiral'a benziyor. Sert bir stoper, fizikli, saha içinde isyan eden bir isim. Gelişim göstereceğine inanıyorum. Bu tarz transferle de olası ayrılıklar adına şimdiden hamle yapmış oluyorsunuz. 

Henüz 22 yaşında, önünde uzun bir gelecek olacak. Onun için bahsi geçen 2.5 milyon avro gibi bonservis bedelleri de doğal, ederi var. Bu sezon Gençlerbirliği'nde devam edip, direkt Avrupa da yapabilir, o potansiyeli de var. Ülke olarak stoper rotasyonunda hem genç, hem de güçlü isimler var. Mert Çetin de o ihtimaller arasına girecektir.

10 yorum:

  1. Bana Süle'yi andırıyor biraz tarzı, Luyindama patlayıcılığını pek görmedim izlediğim maçta. Tek korkum bize geldiği takdirde gelişimini sürdüremeyeceği. Bu da verilen 2.5 milyonun dönüşünün olmamasına sebep açabilir Ahmet Çalık'taki gibi. En azından altyapıdaki gençleri U19'da kullanma imkanımız var. Onların potansiyelleri çok daha uç benim gözümde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Çalık'tan daha net potansiyel, onu söylerim. Mert Çetin oldukça sert ve agresif isim.

      Sil
  2. Abi Mert Çetin deyince aklıma geldi. Sence bizim tercüman Mert Çetin, transfer görüşmelerinde yer alsa iyi olmaz mıydı ? Çok dil biliyor ve ikna etme kabiliyeti de yüksektir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıyordur belki de, bilmiyorum. Onun tek işi tercümanlık değil zaten, idari menajer ya da yardımcısıydı.

      Sil
  3. Cok net almak lazim,yarin obur gun stoperlerimizden birini illa ki satacagiz o yuzden yerli ve genc potsnsiyelli stoper bulmusken hemen almak gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugünden altyapıyı sağlamış olmanın avantajı çok büyük olur.

      Sil
  4. Sert isyan eden yerli bir stoper çok iş görür. Bu yaşta gelip takımı sahiplenmesi de güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe diyorlar onun için, üzülürüm gitmesine.

      Sil
  5. Bu sezon fiyatlar ucuzken yerli bir stoper almak lazım, seneye aynı adamı 5 e alırsın.

    Hatta Umut Meraş bile alınabilir. Berkay Özcan ha keza.
    Seneye yerli piyasası uçacaktır zaten oyuncu çıkmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Mert Çetin'i şimdiden bitirmek lazım. Umut Meraş'ın kalitesine çok inanmıyorum ben, Berkay Özcan orta saha adına olurdu ama.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir