5 Temmuz 2019 Cuma

Nerede kalmıştık


Sezonu dün itibarıyla açtık ve yeni bir üçleme peşindeyiz. Çok uzun zamandır da 3 yıl üst üste şampiyon olmayı başaran bir takım yok. Geçmişe inince yine Galatasaray ve Fatih Terim isimleri var. Bu Ünal Aysal döneminde de başarılabilirdi ama Galatasaray'ın başarıları cezasız bırakmama geleneği etkin olmuştu. Oysa makası açma imkanı, yeniden hanedanlaşma o gün mümkündü.

Tıpkı bugün de mümkün olduğu gibi. Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 2. sezonumuz olacak ve maddi anlamda nefes alma anlamına geliyor. Rakipler de para sıkıntısı yaşıyor, türlü zorluklarla uğraşıyor. Galatasaray da transfer yapmakta zorlanıyor olabilir ama mevcut kadrolara bakınca da önde olduğumuzu düşünüyorum. 

Bunu söylemek fazlasıyla "gerçekçi" bir yaklaşım. Arkamıza bakmadan yürümemiz gerekiyor, makası olabildiğince açmalıyız. Bu kültürü de seviyorum. 22. şampiyonluk geliyor ama o gün içinde hedef 23 diyerek yoluna devam ediyorsun. Şampiyonluk kutlamak 3-4 saatlik iş. Daima yeniyi kovalamak gerekiyor, hedef biraz da Avrupa olmalı.

Avrupa'ya giden yol da kendi ligindeki şampiyonluktan geçecek. Bu dönem kamp konusunda biraz daha farklı hareket ediyoruz. İstanbul'da daha uzun süre kalacağız, belli ki Milli oyuncular beklenecek ve kamp için birlikte hareket edilecek. Açıklanan bir kamp dönemi var, söylenen de 2 kamp olacağı. Henüz hazırlık maçları da açıklanmadı, bunu da merak ediyoruz.

Ali Yavuz Kol, Atalay Babacan, Batuhan Şen, Berk Balaban, Boran Güngör, Erencan Yardımcı, Gökay Güney, İsmail Çipe, Metehan Mertöz, Mirza Cihan ve Mustafa Kapı. Bu isimler kamp kadrosunda yer alacak gençler gibi görünüyor. U21'in kapanmasının ardından birçok genç boşa çıktı, onlar çeşitli takımlara ya kiralanır ya da satılırlar. Süleyman Luş, Işık Kaan Arslan gibi potansiyel vaat eden bazı gençler de U19'da devam edecek gibi görünüyor.

Erencan Yardımcı buradaki sürpriz isim. Kendisi 17 yaşında ve U17 takımında forma giyiyordu. Galatasaray U17 takımının katıldığı uluslararası turnuvalarda da gol kralı oluyordu, belli ki ciddi bir potansiyel. Atalay Babacan / Mustafa Kapı için düşüncemi yazmıştım, onlar mutlaka rotasyonda yer bulacak. Gökay Güney'le de 5 yıllık sözleşme uzatılması duyulan güveni gösteriyordu.

Metehan Mertöz ise çok konuşulmasa da etkili bir sol kanat. U21 ve U19 takımlarında gösterdiği performans fazlasıyla tatmin ediciydi. Mirza Cihan da etkili bir isim, ağırlıklı olarak U19'da oynadı. Ali Yavuz Kol'u uzun zamandır konuşuyoruz, ön alanda fizik gücü ve mücadelesiyle kıymetli bir forvet. Diğer isimler ise kaleciler, özellikle Batuhan Şen'in şansı olacak.

Milli Takım'da oynayan futbolcular belli ki biraz daha sonra takıma katılacak. Milli olan isimlerden bir tek Emre Taşdemir ilk gün idmanında vardı. Onun da idmana ihtiyacı var, geçen sezonların pasını bir an önce atmalı. Ahmet Çalık ve Ömer Bayram gibi isimler de takımla idmanlara başlasalar da kalacaklarını hiç düşünmüyorum.

Bir de Mitroglou konusu var. O da takımla birlikte çalışmalara katıldı. Gönderilmek istense de şu aşamada forvete hamle yapamadık. Yapamadığımız sürece de takımda kalması şaşırtıcı olmaz, sonuçta alternatif. İyi bir kamp dönemi görmesi de artı sağlayabilir. Onun kaderi biraz da yabancı sayısıyla alakalı olacak.

17 yorum:

  1. Kulüpte liseci zihniyet olmasa belki de 6. yıldızı kovalıyor olurduk ve Avrupa'dan 1 kupa daha kesin getirmiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece o günden düşünme, 2000'den bu yana düşün.

      Sil
  2. Geçenlerde de yazdım, kesinlikle transfer delisi değilim ama takımın gerçekten çok ciddi eksikleri var, hem de hemen hemen her bölgede.
    1. Yedek kalecimiz yok.
    2. Sağ bek Mariano pili bitti, umarım gider. Linnes-Şener idare eder.
    3. Stoper yedeğimiz yok, Semih gitti, Ahmet gider. Ozornwafor yabancıya takılır. Donk bi ihtimal stoper düşünülebilir.
    4. Orta sahada oyuncu sayımız inanılmaz düşük. Fernando-Belhanda-Donk-Selçuk. İnanılmaz ağır ve yaşlı bir orta saha. Tempo Belhanda dışında sıfıra yakın.
    5. Kanat rotasyonu sanırım en sağlam yerimiz, Onyekuru da gelirse denklem tamamlanır.
    6. Forvet. Diagne-Kostas. Hocanın ve takımın kalemi olmayan iki oyuncu.

    Her şey Diagne'ye bakıyorken gitmemesi çok ama çok büyük problem. 5 Milyon içerideyiz. Banega için Fernando + 3 desen, 8 içeri giriyorsun ve Fernando'da gidiyor. Orta sahaya bir oyuncu daha lazım oluyor. Bu durumda bile Ndiaye gittikten sonra sayı sabit kalmış oluyor, yine eksik bana göre.

    Forvet için Aboubakar-Muriç-Okaka isimleri geçiyor. Satın almalı kiralık bile desen 3-3.5 vermen lazım. Muriç ya da Okaka da 3.5 minimum. Oradan da 7 yazarsın, etti sana 15 Milyon. Onyekuru kiralık en az 1.5 ekle, 16.5 Diagne + Mariano bu parayı karşılamalı ama ikisinde de kıpırtı yok.

    Çok karamsarım bu transfer sezonu için. İyi niyetli çalıştıklarına inanıyorum ama, Diagne her şeyi berbat edecek gibi.
    Ocak ayında '' Şimdi alalım yaza ne de olsa satarız. '' düşüncesi ile alındıysa büyük hata olmuş olur. Umarım o zamanlardan şimdisi için bir anlaşma ya da garanti vs tarzı bir şey yapılmıştır. Eğer kalırsa katkı verir elbet ama kurmak istediğimiz takım onun yüzünden kurulamayacak ve bu sene geçen senenin üstüne çıkamayacağız, yerimizde sayarız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben değilim, umutluyum. Konuşulan isimler de gayet iyi. Tek can sıkan nokta Diagne, o da maalesef her şeyi etkiliyor.

      Sil
  3. diagne gitmezse bütün planlar suya düşecek. ne bela adammış arkadaş. kurtulamıyoruz.

    şayet giderse benim gönlüm çikarito'dan yanaydı. aboubakar'ı beğenirim ama çiko gibi değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm planlar düşmez de farklı alternatiflere yönelmek zorunda kalırız.

      Sil
  4. forvet çok kritik. muriç'i ben beğenmiyorum açıkçası. fener alsa umrumda olmaz. yedek golcü kostas olmalı. maaşı ortada. kamp yerse düzelir. aboubakar da geldi mi olay bitmiştir. g.birliği, rizespor, fenerbahçe gibi kümede kalma savaşı veren takımların forveti muriç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beğeniyorum, bize de cuk oturur. Bu planları, stratejiyi yarın daha detaylı yazdım aslında :)

      Sil
  5. yorumlarım bazıları çıkmıyo da. bi ilgilensen. sorun var sanırsam. nese bunu yorumliyim. u21in kapanmasıyla gençlerin bu yaz varını yoğunu ortaya koyucaklarını ummaktayım. u21 maçlarında izlediğim kadarıyla çoğu as takıma layık aslında. biz herşeyden önce bi sistem oturtmalıyız. şu an en gelicek sezon için bizi en zorluyacak takım trabzon. sistem 4-2-3-1. bu sisteme uygun genç isimler alındı alınmakta da. 0 risk. tutan abdulkadir yusuf olucak tutmayana elveda. umarım bizim de artık net bi sistemimiz olur. ona uygun gençler alırız. öyle değerlendiririz elimizdeki gençleri. böylece çok iyi yetenekler çıkarabiliriz. böylesi hem türk futbolumuz adına hem de galatasaray adına daha yararlı olucaktır. koskoca galatasaraya son 10 yılda bi stoper ozan yakışmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumların cikmiyor değil, sansür yiyorsun. Çünkü biraz da olsa had, terbiye sinirlarini zorlamaya basladin. Üslup kayıyor, buna da izin vermem. Kusura bakma. İş elestiri noktasını aştı.

      Sil
    2. gece yorum yazmıştım samimi o da çıkmadı. hiç hadsizlik de yapmadım. sanırsam sansür yedim yine. sitenin sansür filtresi nasıl çalışıyo bilgi verir misin. ona göre yaziyim bidaha

      Sil
    3. Üslup, edep, saygı. Karşında olan insanı ciddiye alma potansiyeli. Bunlara uymamaya devam eden her yorumunu yayımlamam, bunu açık açık söylüyorum :)

      Sil
  6. Emirhan Civelek, Çekdar Orhan u21 de göze çarpan isimlerdendi. Ne durumdalar şu an?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burak erenin dediğine göre çekdara yol verilmiş. 8e alternatif konusunda düşünüyodum da. öyle bilgisi var sanırsam. bence 2si de u21in değerli isimleriydi. her hafta maçlarını izledim. 1-2 maç kaçırmışımdır belki. emirhan sağ beke şenerden daha fazla alternatif olucak kapasitede. çekdarsa hücum yönü çok kuvvetli. kilit pas noktasında en iyi yerlimiz diyebilirim.

      Sil
    2. @adsız; demek ki yeterli seviyede görülmediler ve A takımla devam etmiyorlar. Bazı arkadaşlar Fatih Hoca'dan daha iyi bildiğini iddia etse de o isimler maçların yanında idman raporlarına falan da hakimdir :) TV karşısında maç izlemiyorlardır.

      Olucak değil ayrıca olacak, Türkçeye de biraz saygı.

      Sil
  7. İlk on bire bir iki transfer yeter ama yedek kulübesi için daha çok çalışmalıyız. Bu ismi geçen gençler de oralari doldurabilir belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübe bence tamamlanmak üzere, şu an 11 sıkıntı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir