18 Temmuz 2019 Perşembe

Okan Kocuk Galatasaray'da


"Yedek kaleci" durumu Galatasaray'ın kanayan yaralarından biri. Sinan Bolat ve Cenk Gönen gibi tecrübeli, A Milli Takım seviyesinde kalecileri de gördük, çare olmadılar. Altyapı da bu konuda iyi durumda değil, transferde de iyi iş çıkaramadık. Bir tek Carrasso deriz, o güven veriyordu. Yabancı tabii, yedek kaleci için bu hakkı kullanmak da büyük lüks.

Geçen sezonun hazırlık döneminde İsmail Çipe iyi ışık verse de kupa maçlarında çok sırıttı. Muslera büyük bir istikrar tabii, kaleyi ondan almak neredeyse imkansız. Ancak sakatlık ya da cezalı dönemi olacak ki o birkaç maçta şans bulsun. O maçlarda da ayakların titrememesi gerekiyor. Real Madrid deplasmanında Eray İşcan'ın yaşadıklarını hatırlayın.

Muslera'nın geçilebileceğine hala inanmıyorum. 2-3 yıl daha böyle gidecektir. Yine de Muslera'yı zorlamak, rekabeti biraz olsun zorlamak önemli. Henüz 23 yaşında olsa da önemli bir tecrübesi var. Tarz olarak da Muslera'ya benzer bir kaleci. Hatta ondan daha iyi bir özelliği olacaksa da "ayaklarını" ön plana çıkarırız. Temiz ayaklara sahip.

Muslera'ya benzer tarafı öz güveni. Bazen bu olumsuz sonuçlansa da geri durmuyor, ısrar ediyor. Cepheden ve penaltılarda da iyi iş çıkarttığını söyleyelim. Yine de belli bir limiti var. Altay Bayındır ve Gökhan Akkan gibi kalecileri potansiyel olarak daha ön planda tutuyorum. Bu tarz isimleri yedek oturtmak yerine Okan Kocuk gibi limiti belli ama iş görecek bir ismi yedek oturtmayı doğru buluyorum.

Maliyet olarak da iyi iş. 450 bin avro'luk serbest kalma bedelini kendisi ödedi ve Bursaspor'la anlaşmasını sonlandırdı. Biz de onu "bedava" transfer etmişiz gibi görünecek, sattığın kadar al kapsamına girmeyecek. İlk sezon 2.5 milyon TL'lik yıllık ücreti var, diğer sezonlarda rakam yükseliyor. 3 milyon TL'lik de imza parası var ve bu para da "serbest kalma bedeli".

Hayırlısı olsun. Yedek kaleci konusuna çok takılırım ve burada sıklıkla değinirim. İlk defa aldığımız bir yerli kaleci içime bu denli sindi. Gelişiminde, daha doğrusu oyununu değiştirmesinde, daha modern bir görüntü almasında da Yalçın Koşukavak ismini anmak gerekiyor. İstanbulspor döneminde günümüzde tercih edilen kalecilerden birine evrildi. Bursaspor belki düştü ama Okan Kocuk kötü bir sezon geçirmedi.

12 yorum:

  1. Bedavadan biraz pahalı. Üstelik ffp de bonservis çıktısı görünmeden. 450bin euroya yerli kaleci almak iyi iş. TL maaştaki artış enflasyon düşünülünce gayet normal. Okan 'ı çok istiyordum herkes falcao mu diyordu ben okan mi diye bekliyordum. Hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  2. Berkay Özcan gibi en hazır ümit milli oyuncuyu Trabzon'a kaptırmayız umarım.

    Trabzonda da para yok oldukça komik rakamlara adam alıyorlar.

    Berkay 2.ligde hamburgla şimdi aldın aldin sonra ya hiç alamazsın yada emre mor gibi dibi görünce alabilirsin.

    Halbuki şimdi almak en doğrusu. Trabzon alırsa üzülürüm. Jimmy den falan çok daha kapasiteli Berkay. Güncel başlık olduğu için buraya yazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay Özcan'ın transfer ihtimali varsa ben de zorlardım bu işi. Taylan Antalyalı desem de Berkay Özcan da iyi iş. Savruk olsa da teknik ve pas özelliği, yeri gelince forvet dahi oynayabilmesi önemli.

      Sil
  3. okan'ı arena'da çok beğenmiştim. hatırlarsanız puan kaybetmiştik. ve okan son derece soğukkanlıydı o atmosferde. ayrıca hiç çirkeflik yapmadı. zaman geçirmek için saçma işlere girmedi.

    1-2 başka maçta daha beğenmiştim. elbette 30 maç izleyen arkadaşlar varsa onlar daha iyi bilir. ama ben memnunum bu transferden.

    umarım 2 yıl boyunca iyice gelişir ve muslera sonrası kaleye geçer. yabancı sınırı gelirse kalede bir türk olması büyük avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlayıcı özelliği var, iyi gittiği maçta çok iyi işler çıkarıyor. Tarzını da beğeniyorum ben, büyük takıma uyuyor.

      Sil
  4. Mantıklı bir transfer çünkü Muslera yoksa kale boş gibiydi nerdeyse bizim. İsmail Çipe umutlandirmisti ama o da olmadı

    YanıtlaSil
  5. Yan top ve ayağının temiz olması konusunda ne seviyede bilen seyreden var mı?,ayağa pas oyununda isim olarak kaliteyi yükseltiyoruz. muslera artık oyun kurma konusunda tahammül edilecek durumu kalmadı,keza başakşehir maçında şampiyonluğu vermeye ramak kalmıştı,kaleci posizyonunda ciddi bir maliyetten kurtulma zamanı da gelmiştir.umarım okan bu özelliklere sahiptir ve kalıcı potansiyelli olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun boylu, ayakları da temiz. Özellikle cepheden çok beğenirim.

      Sil
  6. Iyi ki geldin dünkü maçtan sonra. Kalecilerimiz oldukça acemi yetenek bit yana kale tecrübe isteyen bir mevki.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir