19 Temmuz 2019 Cuma

Hoş geldin kırılma noktası


Saha içi tarafını detaylıca konuştuk. Katkı vereceği net ve o katkı da tüm takımı yükseltecek cinsten. Kırılma noktası demem de bu yüzden. Bu transferin ardından rüzgar Galatasaray'ın arkasına geçti ve psikolojik bir etki yaratıldı. Doğru 2-3 takviyeyle daha lig bir yana, Şampiyonlar Ligi'nde de iddia sahibi olmak mümkün.

Seri'nin adı anıldığında transfere ihtimal verememiş ve mantık bulamamıştım. Fulham'ın 30 milyon avro'ya transfer ettiği bir futbolcuydu. Takımın konumundan bağımsız, bugün piyasası olan, ciddi taliplerin olduğu bir isim. Hem o takımları aşıyorsun, hem de transferi olabilecek en iyi şartlarda bitiyorsun. Transfer çalımının asıl tanımı bu işte.

1.5 milyon avro kira ücreti, 2.8 milyon avro yıllık ücret ve 18 milyon avro satın alma opsiyonu. Kira ücretini konuşmuyorum bile, böyle bir futbolcu için rakam az. 2.8 milyon avro'luk yıllık ücret de ideal. Seri'yi alan farklı bir Galatasaray yönetimi olsa bugün 3.5 - 4 milyon avro'ları konuşuyorduk. Fernando'dan az kazanacak, böyle düşünün.

18 milyon avro'luk opsiyonu karşılayamayız gibi görünse bile burada da güzel bir hareket var. Alanyaspor'un Merih Demiral'ı, Franfurt'un Jovic'i satmasını düşünün. Kiralık futbolculardı ve bu takımlarda aşama kaydettiler. Devamında talip bulundu, opsiyon kullanıldı ve opsiyondan daha yüksek bir rakama satışı gerçekleştirdiler.

Seri'nin de Şampiyonlar Ligi'nde geçirebileceği iyi bir sezon ona yeniden Premier Lig kapısı açacak. Seri'yi 18'e alıp, 25 - 30 milyon avro arasına satacaksın belki de. Bu da ffp aşamasında yeni sezonun transfer bütçesini oluşturabilir. İş Seri'nin Galatasaray'da iyi bir sezon geçirmesinde yatıyor. Bunu da yapmaması için hiçbir neden yok.

Hangi açıdan bakarsanız bakın, kusursuz transfer. Transferde emeği geçen herkesin emeğine sağlık. Bu hamleyle birlikte ölü toprağını da atmış oluyoruz. Ölü toprağından kastım da bu tarz bir hamleyi uzun zamandır yapamamamız. Fiyat, kalite ve fayda ekseninde düşünüyorum. Şu an sezonun en iyi transferi ve bu transferin üzerine de herhangi bir isim zor çıkar.

6 yorum:

  1. Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir sezon geçirmesi halinde sezon sonu Marcao'yu 25 Milyon Euro bandında satmamak için hiçbir sebep yok. Tabi o olmuyorsa 20 görüldüğü anda da satılır. Ondan gelen parayla Seri'yi alıp 4-5 sene kullanmak da mümkün, talibi olursa Seri'yi 18'e alıp 25 bandında satmak da mümkün. Ancak şu Falcao vs. sevdasından vazgeçmemiz lazım. Artık bize geri dönüşü olacak futbolcuların peşinden gitmeliyiz. FFP konusunu biliyorum ama kiralık+zorunlu satın alma falan bi şekilde halledilip Samatta tarzı oyuncular bulup getirmeliyiz. 33 yaşına gelmiş, kariyerinin son imzasına gelen Falcao için senelik ödenecek paralar falan tam bir facia. Katkı vermez demiyorum, gelirse 20 gol 10 asist barajını zorlar ama geri dönüşü yok işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok tabii ki. Luyindama da 15 - 18 arasına gidebilir. Bu tarz birçok futbolcumuz var.

      Sil
  2. 18 Milyon Euro'luk opsiyonu karşılamak için en büyük aday bence Marcao. Şampiyonlar liginde piyasa yapmış bir Marcao'yu 20 milyon euro üstüne satabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılayıp takımda tutulacağını düşünmüyorum ben. Talibi varsa alınır, satılır.

      Sil
  3. Seri nin ekurisi Danilo Barbosa olmalı 23 yaşındaki oyuncuya bonservis ödemek 31 yaşındaki Banega' ya ödemekten daha akıllıca olabilir. Agresif hava hakimiyeti pas teknik vs iyi oyuncu. Eksik taraflari var.

    Braga Valencia S.Liege Benfica Nice kariyeri var Valencia opsiyonu 15m du 3 yıl önce. Menajeri J.Mendes'ti bir ara. Sıçrama yapabilir yaparsa 20-30 bandına cikabilir. Nice geçen sezonu iyi geçirmedi. Bu bizim için firsat olabilir. Duncan için 7-8m deniyor Danilo kiralık yada 8-10 civarına alınabilirse riske girilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tanımadığım için yorum yapamıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir