28 Temmuz 2019 Pazar

Ömer Bayram şu aşamada kalmayı hak etti, bakalım devam edecek mi?


Kamp döneminin en beklenmeyen performanslarından biri. Bu sezon için "gidecekler" diye bir liste yaptığımızda Ömer Bayram ismini mutlaka yazardık. Geçen sezon çok iyi bir görüntü veremedi ve formayı çabuk kaybetti. Ciddi şanslar buldu, Şampiyonlar Ligi'nde de boy gösterdi ama Nagatomo'nun olmadığı dönemde çok sırıttı.

Devamında da Emre Taşdemir geldi ve yine Nagatomo'nun olmadığı dönemi fena geçmedi. Sol bek için alternatifleri konuştuğumuzda ilk olarak Emre Taşdemir diyoruz. Linnes'i de dahil edersek, sol bek rotasyonunda Ömer Bayram 4. sırada. Maaşı az, büyük de bir bonservisle gelmediği için ayrılmasını olası ve kolay buluyordum.

Kamp dönemi sürpriz oldu işte. Bu sürprizi de asla akıllara gelmeyecek şekilde "orta sahada" yaptı. Leipzig maçında fena bir görüntüsü yoktu, Augsburg maçında biraz daha üzerine çıktı, Bordeaux karşısında ise zirve yaptı. Gelecekte ne olur bilmesem de şu kamp dönemi performansının altını çizmek lazım.

Bu değişimi ne kadar sürdürebileceğini bilmiyoruz. Geçici bir görüntü de olabilir. Daha zorlu bir süreçte bu pozisyonda sırıtması da oldukça olası. Beklemeli ve temkinli olmalı. Yine de bu değişim doğru şekilde gerçekleşebilirse Fatih Hoca'nın en büyük imzalarından biri olacak. İlk etapta zorunlu olarak oynatıldığını düşünüyordum, şu an bana biraz daha planlı geldi.

Top tekniği ya da pas kalitesi çok yüksek bir isim değil. Orta sahada yarattığı farkın önceliği topla dikine çıkışı, sonrası da temposu. 96 - 2000 dönemindeki Okan Buruk havası gibi, o da sağ iç orta sahada oynardı. Tabii onun tekniği de pas kalitesi de yüksekti. Ömer Bayram ise enerjisiyle ve topla çıkışlarıyla etki gösterdi.

Orta saha alternatifi düşünürken transferden ziyade kendi içimize döndük gibi. Jimmy Durmaz da burada kullanıldı, Ömer Bayram da deneniyor. Bu da Fatih Hoca'nın imzası işte, en düşük ihtimali dahi zorlamaya devam ediyor. Genellikle de bu tarz işlerde başarılı olur. Ömer Bayram şu aşamada kalmayı hak etti, bakalım devam edecek mi?

6 yorum:

  1. yedek orta saha üçlümüz selçuk donk ömer olabilir.

    YanıtlaSil
  2. ergen taraftar kitlemiz gerçekten ruhsal sorunlar yaşıyor. bunun başka açıklaması yok. ömer gitsin, adem gelmesin, selçuk zaten yok olsun. yahu bu takımın yedek 11'i kim olacak?

    ilk 11 messi, yedeği gareth bale olsun istiyorlar bakın zerre abartmıyorum bu derece hayal dünyasında yaşıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay harcıyoruz, transfer yapmak çok basit kabul ediliyor maalesef :)

      Sil
  3. " anlam veremiyorum, mantıklı bi açıklaması yok " diyordun. demek ki hocada bi anlami varmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O hoca, ben Burak Eren. Farkımız olsun izin ver de :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir