9 Temmuz 2019 Salı

Transfer stratejisini bir de Hasan Şaş'ın açıklamaları üzerinden yorumlayalım


Transfer stratejisini bir de Hasan Şaş'ın açıklamaları üzerinden yorumlayalım. Öyle isimleri yalanladı ki bir anda "ne oluyoruz" diye düşündük. Falcao, Aboubakar ve Nainggolan gibi hayaller vardı. An itibarıyla başka denizlere yol açma vaktidir diyeceğiz. Sorun şu ki tarih 8 Temmuz, bizi yine transferin son saatleri bekler.

"Galatasaray'ın geleceği açısından, geleceğini inşa etmek için, kaliteli de oyuncu almak için çok çalışıyoruz. Transfer müjdelerini vereceğiz ama aceleye gerek yok. En iyisini alacağız. Hiç şüpheleri olmasın."

Marcao'lu, Luyindama'lı transfer stratejisi bence de güzeldi. Ocak ayında da bunu yapabileceğimizi gösterdik. Sorun şu, o gün transfer geliri vardı. Bugün ise yok, haliyle de o tarzda hamle yapman güç. Marcao'ya ödenen 4 milyon avro Avrupa piyasasında "bedava" olsa da o parayı verebilmek için bile "satış" gerekiyor. Henüz kimse gitmedi ki.

Diagne gitmeden de hareketlik olmuyor. Ancak "bonservisi olmayan" isimleri alabilirsin, o konuda da atabileceğin adımları attın. Şu gün bonservisi olmayan yabancı getirmek zor, kalan isimlere ya paran yetmiyor, ya da senin kalitende olmuyor. Oradan Babel'i iyi çektik diye düşünüyorum. Gelen yerliler de iyi, belki bir ihtimal 2-3 yerli daha bu yolla gelir.

Diagne ya da x'in satışının ardından ise hareketlilik başlar. O vakit transferden daha ciddi söz edebiliriz ve Hasan Şaş'ın bahsettiği "gelecek" kavramını konuşuruz. Mutlaka ajanda da isimler vardır, hatta o isimlerle de belli noktaya gelinmiştir. Geç kalmamak gerekiyor, anında aksiyon almalıyız. Futbolcu satış işinde maalesef geç kaldık.

Geç kaldığımız sürece de ayrılmasını istemediğimiz isimlerle yolların ayrılması gündem olabilir. Linnes için 6-7 milyon avro'lar konuşulabilir, Fernando / Sevilla durumu var, Belhanda her dakika konuşuluyor. Fernando gitsin, temposu düştüm diyorum ya, yerini dolduramadıktan sonra bu ayrılık sana zarar verir. Anlatmak istediğim bu. Çok büyük paralar kazanmayacaksın çünkü.

21 yorum:

  1. Gerçekten çok merak ettiğim için soruyorum;
    Neden transfer işlerinden anlayan bir sportif direktörle anlaşmıyoruz? Sırf örnek olsun diye söylüyorum, neden Haldun Üstünel geri getirilmiyor? Bu yönetim transferden AN LA MI YOR. Delireceğim ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana sormadın belki. yalnız hadsizlik olmazsa cevaplamak isterim. aslında yönetim üstünele biçok kez teklif götürdü. üstünel ise nezaketle reddetti. neden reddettide ayrıntıya girmek istemiyorum. transferde bu yaz diagneyi elden çıkarıp 2 as transferi kampa yetiştirmelerini, olabildiğince hızlı davranmalarını umuyodum. alışta ve satışta oldukça ağır kalmaktalar. terim için kamp dönemleri oldukça önemlidir. 17 temmuzdaki kampa kadar bakalım neler olacak.

      Sil
    2. Estağfurullah ne hadsizliği. Ben Haldun Üstünel ismini örnek olması için verdim, X olur Y olur ama birisi olur. Abdurrahim Albayrak-Şükrü Hanedar gerçekten iyi birer Galatasaraylı ve bu adamların Florya'da olması lazım. Transfer işlerine bulaşarak hem kendilerini hem kulübü yıpratıyorlar. Üstüne bir de zayıf kalıyorlar.

      Sil
    3. Bana soruldu sanırım, cevaplayayım. Fatih Hoca'nın olduğu yerde sportif direktör olmaz maalesef :( Kısa bunun yanıtı. Haldun Üstünel de yöneticiydi, atanmış kişi değil. Gelirse de yönetime gelir, gel sen buraya denmez.

      Sil
  2. Beşiktaş'ın Ersan Adem Gülüm'ü, Cenk Tosun'u, Atınç Nukan'ı sattığı miktarları hatırladıkça bizim Burak Yılmaz'ı, Podolski'yi, Gomis'i nasıl ucuza sattığımıza hayıflanırım hep. Çok daha kaliteli isimler olsalar da... Maalesef bir iki istisna haricinde biz SATAMIYORUZ. Satsak da nasıl satıyoruz belli. Yönetimler değişse de bu ''satamayış'' çok değişmiyor. Rodrigues satışı bile daha iyi miktarlara olabilirdi sezon başı satılsaydı. Diagne'den de 15 milyon euro göremeyeceğiz gibi ama hayırlısı artık. Bir umut...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu işi beceremiyoruz, her seferinde söyledim. Cengiz dönemi bazı satışlar güçlü olsa da tablo iyi değil.

      Sil
  3. Arda gelir mi acaba? Her insan hata yapabilir sonuçta. Affetmek lazım. Ama arda nerede oynar acaba bu haliyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelirse hem yönetim hem terim taraftarın büyük tepkisini çeker. taraftarın çoğunluğunda mütiş bi arda turan nefreti var. böyle bi riske gireceklerini hiç sanmam.

      Sil
    2. senin de sorunu cevaplamış bulundum. hadsizlik yaptıysam kusura bakma.

      Sil
    3. Yok ya estağfurullah.

      Sil
    4. Ben cevaplayayım yine. Arda gelmez, hoca da istemez. Belki kişisel olarak affeder ama Arda bu takıma yarar da getirmez.

      Sil
  4. Malız isbilmeziz biraz kabul etmek lazım her transferi sakız ediyoruz nerdeyse. Kararsız plansız. Kaleci lazım mı? Lazım. Ne bonservis elindekileri aldık ne de 450 nin euro ıstenen Okan'i neyi bekliyorsunuz biseyi de sakız etmeden bitirin trabzon bjk nasıl yapıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk konusunu ben de merak ediyorum. O çıkış maddesi var mı emin değilim yalnız.

      Sil
  5. Astronomik rakamlı oyunculardan cenk bir kenara çünkü premiere gitti sokağa atacak bol paraları olan bir ülke gelirlerine bakıldığında gerçek değer demek imkansız lakin sow demba Ba gibi bitik isimlerin yanında gomis in satış hikayesi birşeyi çok açık ortaya koyuyor bu transferler de bir enteresanlık var
    Atınç ersan sow demba ne hikmetse gidip 6 ay bilemedin 1 sene sora geri döndü ffp sonrası dönen dolapları anlamak zor altaylı Bi ara değinmişti bu konuya hatırlıyorum
    Kısaca kimseye iftira atmak istemem ama bir tane adımıza örnek hatırlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in satışı hayal kırıklığı. Nedeni de satacağız diye kapı kapı gezmek. Yine de Gomis giderken 33 yaşındaydı, sağlığıyla da alakalı problem var. Bir artı daha, futbolcunun maaşı ne kadar yükselirse bonservis düşüyor maalesef.

      Sil
  6. Galatasaray için "pahalıya alır, ucuza satar" mottosu yerleşmiş sanki. Yabancı kulüpler de bunu kullanıyor.

    YanıtlaSil
  7. Yunus'u satın Mariano'yu satın Fernando da istemediğimiz adamı takasa sokacaksa Sevilla üstüne 3m isteyin. Maicon konusunda Al Hilal'i zorlayın bonservisini alsın. Yedek kaleci şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando takassız gitti, bonservisi de iyi görünüyor.

      Sil
  8. Sakın kalıp beklemek en iyisi temmuz ayı sonuna kadar halledebilirsek güzel olur ki henüz 20 gün var daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan bu yönetimi düşününce korkuyor maalesef :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir