8 Ağustos 2019 Perşembe

32 yaşındayım ve gördüğüm kupa sayısını hesap etmekte zorlanıyorum


Son 14 sezonda kazandığımız 17 kupa var ve bu sayı Fenerbahçe / Beşiktaş toplamından 1 fazla. Fatih Hoca da Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde 20. kupasını kazanmış oldu. Galatasaray'daki 4. sezonunda 2.5 sezon oldu diyelim, toplamda 4 kupa var. Son 3 kupa ise seri halinde kazanıldı ki bu durum Galatasaray için fazlasıyla olağan.

32 yaşındayım ve "hatırladığım dönemi" baz aldığımda dahi gördüğüm kupa sayısını hesap etmekte zorlanıyorum. Galatasaray'ın kazanan karakterinin hastasıyız. Özellikle de Fatih Hoca bu takımın başında olduğunda ortaya çıkan sinerjinin tarifi olmuyor. Adam kazanıyor işte, istisnasız favori. Allah başımızdan eksik etmesin.

Selçuk İnan ve Muslera'nın da Galatasaray formasıyla 14. kupası oldu. Herkes kazanıyor. Daha yeni profesyonel oldu diyeceğimiz Mustafa Kapı'nın bile 3 tane kupası var. Seri'si de, Emre Mor'u da kupayla tanışıyor. Feghouli'nin dahi Galatasaray öncesinde hiçbir kupa kazanımı olmamıştı. Bugün ise adam aç, kupayı kaldırmak için erken geliyor. Ayrıca bu karakteri Milli Takım'a dahi yansıttı.

Bütün kupalar kazanılsın istiyorum. Çocukluğumda da böyleydi, şu an da değişmiş değil. Geçen sezon başında kaybedilen Süper Kupa'da çok üzüldüm mesela, etkisinden kolay çıkamadım. Çocukluğumda Türkiye Kupası, hatta TSYD Kupası maçlarında dahi durum böyleydi. Hazırlık turnuvası dahi olsa o kupayı istiyorum, kaybetmeye tahammülüm yok.

Galatasaray'ı ne zaman tutmaya başladım hatırlamasam da taraftarlığımın pekişmesinde bu kazanan karakterin mutlaka etkisi oldu. Souness'i hatırlıyorum mesela, Kadıköy'de kalkan ilk kupa. Devamında Fatih Terim'le geçen müthiş bir çocukluk ve finalinin Avrupa Kupası'yla gelmesi. 2000'lerde belki yavaşladık ama 2010'lu yıllardan sonra ise her kupanın ve finalin favorisi olduk.

Şartlar ne olursa olsun, Galatasaray sahaya çıktığı an o kupanın doğal favorisi. Ya da final haftaları, yarış içindeyse yine favori. Bu bir gelenek ve bozulmasını asla istemem. Geçen sezon kaybedilen Süper Kupa'ya biraz da bu yüzden sinirlendim. Bu yüzden de şartlar ne olursa olsun, istersek kötü oynayalım ama kazanarak, kupa kaldırarak başlamak önemliydi.

6 yorum:

  1. Kupa kazanmayı en çok Adnan Polat döneminde unutmuştuk. 2008-2011 arasında Dünya kadar transfer yaptık ama kulübün müzesine 1 tane teneke parçası girmedi. Onun dışında sanırım son 20 yılda gelen tüm başkanlar kupa gördü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok harcamak da işe yaramıyor. Sağlam temel gerekecek.

      Sil
  2. Saha içinde bu kadar üstünlük kurduğumuz rakiplere karşı finansal alanda denk olmamız ne kadar kötü yönetildiğimizin ispatı. En az 300-400 milyon avro fazla girdimiz var ama ekonomimiz onlar kadar negatif. Gerçi Fatih Terim olmasa bu kupalar da en az yarı yarıya azalır. İyisi hoca teknik adamlığı bırakmaya karar verdiğinde başkan olsun da işin yönetim kısmını da çözsün :) Bütün bunlara rağmen daima iyi ki Galatasaraylıyım derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da Galatasaray'ın kötü genetiği :( Gerçi Türkiye'de herkes böyle, bizim farklı olmamız gerekirdi.

      Sil
  3. Yaş çarpı sezon başına 2 kupa ortalaması yapabilirsin :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir